: Pelivinkit joulukuulle 2017

Jos marraskuu oli hieman rauhallisempi kuukausi indierintamalla, niin joulukuu tarjoaa monta lahjaa. Mukana on pientä ja vähän suurempaa nimikettä, kotimaata unohtamatta. Varsinkin mobiilipelaajialla on kissanpäivät.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Joulukuu 2017

Nine Parchments (5.12)

Suomalaisen Frozenbyten Nine Parchments julkaistaan kaikille nykykonsoleille sekä PC:lle. Yhteistyön voimaan luottava roolipeli pistää pelaajat taistelemaan suuria vihollislaumoja vastaan trinemäisen värikkäässä maailmassa. Laajemmin ensifiiliksiä voi lukea Toni Turusen artikkelista.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 (myöhemmin joulukuussa), Xbox One (myöhemmin joulukuussa)

Reigns: Her Majesty (7.12)

Parin vuoden takainen Reigns oli yllätyshitti. Simppeliin mutta koukuttavaan ideaan pohjautuva kuningaskuntasimulaatio saa nyt jatko-osan, jonka pääosassa on tasapuolisuuden nimessä kuningatar. Korttipelin idea on tehdä alamaisia koskevia päätöksiä murehtimatta liikaa lopputuloksista. Musta huumori kukkii ja valta vaihtuu tiuhaan. Reigns: Her Majesty jatkaa samaa toimivaa kaavaa, ja se on erinomainen mobiilipeli lyhyisiinkin sessioihin.

Saatavilla: Android, iOS, PC

Hello Neighbor (8.12)

Jo tovin Early Accessissa ja Xbox Game Preview'ssa ollut Hello Neighbor saa vihdoin virallisen julkaisunsa. Omituisen ja epäilyttävän naapurin kyttäämiseen pohjautuva hiippailupeli tarjoaa haastetta alituiseen kehittyvän tekoälyvastuksen ansiosta. Pelaajan tavoite on murtautua viiksivallun kellariin ja paljastaa suuri salaisuus jäämättä kiinni. Siinäpä haastetta kerrakseen.

Saatavilla: PC, Xbox One

PlayerUnknown's Battlegrounds (12.12)

Kukapa ei olisi kuullut PlayerUnknown's Battlegroundista? PC:n puolella valtavia pelaajamääriä vetävä PUBG kääntyy nyt myös Xbox Game Preview'n puolelle. Verkkomoninpeli ei ehkä istu enää indiesapluunaan, vaikka tekijätiimi onkin ponnistanut vaatimattomista olosuhteista. Siitä huolimatta PUBG on joulukuun merkittävin julkaisu ja varma hitti Xboxille.

Saatavilla: PC, Xbox One

Gorogoa (14.12)

Viisi vuotta sitten paljastettu Gorogoa on kulkenut pitkän tien ennen julkaisuaan. Taianomainen nimike esittmelee uniikkeja ideoita ja kauniin käsinpiirretyn ulkoasun. Gogoroa on pohjimmiltaan pulmapeli, mutta samalla se on kuin interaktiivinen satukirja, joka herää henkiin lukijansa edessä.

Saatavilla: iOS, PC

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin aiemmin PlayStation VR:lla ihastuttaneen Gnogin iOS-versioon.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi