Artikkelisarja laiskotteli joulukuun, joten uusi vuosi startataan kahden kuun indiepelihelmillä. Tammikuun lopussa monien pitkä odotus palkitaan.

Pois mukavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Joulukuu 2019

Shovel Knight Showdown (10.12.)

Shovel Knight on kerännyt vuosien varrella kulttimaineen lisäksi ison fanikannan. Retrotasoloikan seuraava askel on Showdown-lisänimellä julkaistava Super Smash Bros. -tyyppinen tappelupeli. Ei muuta kuin lapiot heilumaan.

Saatavilla: PC

Wattam (17.12.)

Katamari Damacyn luojan Keita Takahashin uutukainen on pitkään odotuttanut Wattam hupsu toimintapeli, jossa esineet ja värikkäät kakat heräävät henkiin. Koko perheen ilakointia voi harrastaa yksin tai yhdessä.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

LEGO Builder's Journey (20.12.)

Apple Arcaden valikoimaan lisätty Builder's Journey on lyhyt, mutta nautittava kokemus. Pelaaja hyppää kahden pienen Lego-ukkelin matkaan ja avustaa heitä läpi palikoista koostuvien reittien. Mukana on myös sympaattinen robotti. Komea kokonaisuus.

Saatavilla: iOS

Tammikuu 2020

Stories Untold (16.1.)

Hetken se otti, mutta aiemmin PC:lle julkaistu neljästä kauhutarinasta koostuva Stories Untold saapuu myös konsolille Nintendo Switchille jos tarkkoja ollaan. Moderni tekstiseikkailu on jännittävä ja yllättävä pulmailu, mikä sai arvostelussamme kosolti kehuja.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC

Mosaic (23.1.)

Mosaic julkaistiin pari kuukautta sitten Apple Arcaden valikoimaan, ja nyt vuorossa on kaikki muut alustat. Tunnelmallinen ja jopa surrealistinen tarina pudottaa pelaajan keskelle arkista korporaatioaherrusta, yhdeksi näkymättömäksi osaksi isoa koneistoa.

Saatavilla: iOS, Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Kentucky Route Zero: TV Edition (28.1.)

Vuonna 2013 julkaistiin Kentucky Route Zeron ensimmäinen osa, Act I. Vuonna 2020 julkaistaan tarinan päättävä viimeinen kappale. Odottavan aika on ollut pitkä, mutta pian tunnelmallinen ja kiehtova matka on ohi.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kommentit

Switch:

  • To the Moon - 16.1.
  • Lydia - 17.1.

Lydia olisi pitänyt kyllä ottaa listalle mukaan, kerta suomalainen peli ja annoin aikoinaan viisi tähteä. Harmi, että Switch-julkaisu mennyt itseltä täysin ohi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi