: Pelivinkit maaliskuulle 2017

Maaliskuun alku on Nintendon aikaa. Uuden konsolin julkaisu on joka kerta jännä tapahtuma, eikä Nintendo Switch eroa tästä. Hybridimallinen käsi- ja kotikonsolin yhdistelmä yrittää korjata Wii U:n aiheuttamaa pientä lommoa japanilaisvalmistajan maineessa. Maaliskuun julkaisukalenteriin saadaan myös sinivalkoista väriä Frozenbyten Has-Been Heroesin muodossa.

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Maaliskuu 2017

Nintendo Switch (3.3.)

Nintendon seuraava aluevaltaus, Switch, on jo kaupoissa tätä luettaessa. Vasemman ohjaimen yhteysongelmat ja vähäinen pelivalikoima ovat puhuttaneet ennen julkaisua, mutta uuden Zeldan järisyttävä 98 pisteen Metacritic-keskiarvo on hiljentänyt suurimmat soraäänet keskustelupalstoilta. Nintendo kulkee taas omia polkujaan hybridimallisen konsolinsa kanssa, ja ainakin alun perusteella pelikansa on ottanut Switchin innolla vastaan. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan pelivalikoiman kasvamista sekä päivityksiä hieman keskeneräiseen ja suppeaan käyttöjärjestelmään.

Tero Lepistön ensifiiliksiä Switchista voi lukea täältä.

Saatavilla: Nintendo Switch

Kona (17.3.)

Kanadan lumiseen miljööseen sijoittuva Kona kertoo surrealistisen tarinan yksityisetsivä Carl Faubertin matkasta keskelle lumimyrskyn piiskaamaa pikkukaupunkia. Juonivetoisen seikkailun pääpaino on mystisissä tapahtumissa, odottavassa tunnelmassa ja karun kauniissa maisemissa. Taistelu selviytymisestä alkaa, eikä vastassa ole vain talven kylmyys.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Has-Been Heroes (28.3.)

Trine-sarjastaan tuttu Frozenbyte julkaisee maaliskuun lopussa yhteistyöhön luottavan Has-Been Heroesin. Sarjakuvamaisella grafiikalla kuorutettu nimike on strateginen toimintapeli silauksella roguelike-henkeä. Samalla Has-Been Heroes saa kunnian olla ensimmäinen suomalaisteos Nintendon uutuuskonsolilla. Ainakaan liiallisen tarjonnan alle nimike ei Switchin pelivalikoimassa huku.

KonsoliFINin ennakkomaistiaisia Has-Been Heroesta voi lukea täältä.

Saatavilla: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One

Thimbleweed Park (30.3)

Legendaarisen Ron Gilbertin uusin seikkailupeli on hyppy parinkymmenen vuoden päähän menneisyyteen. Pikselöitynyt grafiikka, kieroutunut huumori sekä perinteinen osoita ja klikkaa -pelin käyttöliittymä takaavat täyden nostalgia-annoksen ja toivottavasti myös loistavan pelin. Teoksen nimen mukaisesti tarina sijoittuu pikkuriikkiseen Thimbleweed Parkiin, jossa agenttikaksikko on tutkimassa murhaa.

Saatavilla: PC, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua ainakin PC:lle julkaistuun Stories Untoldiin.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kommentit

Blaster Master Zero (Nintendo Switch)

http://www.nintendo.com/games/detail/blaster-master-zero-switch

 

Parasta. P_A_R_A_S_T_A tulee olemaan. Kai.

Ai Thimbleweed Park ei tule PS4:lle? Paskanvitut. :(

E: Ai tulee mutta 3kk myöhemmin? Paskanvitut. :(

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi