Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Pelivinkit samalle sohvalle - kesäekstra

Ennen asiat olivat paremmin, sanotaan. Osassa asioista väittämä saattaa pitää paikkansa, osassa ei. Pelipuolella internet mullisti moninpelaamisen, ja nykyisin samalla sohvalla nautitut teokset ovat kiven alla.

Kesän kunniaksi Pois mukavuusalueelta -artikkelisarjan ekstrajulkaisussa tutustutaan sekavaan seurakuntaan lokaalimoninpeliä tukevia nimikkeitä.

Yhteistyössä on voimaa

Suomalaiset pelitalot pitävät selvästikin perinteistä. Niin Housemarquen Deadnation/Alienation-parivaljakko, kuin Frozenbyten taianomainen Trine-sarja kannustavat yhteispelaamisen voimaan. Moninpelaaminen onnistuu yhtä saumattomasti verkon yli kuin saman television äärestä.

PlayStationille julkaistu Helldivers-räiskintä toimii myös parhaiten kaveriporukassa. Loputtomat vihollislaumat kaatuvat huomattavasti helpommin koordinoidulla yhteistoiminnalla kuin sooloilulla.

Sivusta päin kuvattu Broforce kannattaa myös pitää mielessä. Hulvaton räiskintä tarjoaa toimintaa usealle pelaajalle saman aikaisesti – huumoria unohtamatta. Nimike oli jaossa ilmaiseksi PlayStation Plus -jäsenille aivan äskettäin.

Minä vastaan sinä

Towerfall Ascension on hulvatonta sivusta kuvattua taistelua. Pelaajat yrittävät eliminoida toisiaan nuolilla sokkeloisissa kentissä, jotka tarjoavat omia yllätyksiään. Parhaimmillaan taistelut kääntyvät eeppisiksi hipoiksi. Nidhogg sen sijaan asettaa miekkailijat vastakkain useaan ruutuun jaetussa kaksintaistelussa. Pikseligrafiikka tarjoaa brutaaleja kuolemia ja varmat naurut.

90-luvun nuoret muistavat vielä pahvilaatikkoviritykset telkkarin ruudulla, jottei kaveri pääse kurkkimaan toisen kuvaa. Screencheat kääntää huijauskonseptin päälaelleen. Pelihahmot ovat näkymättömiä, joten ainoa tapa tappaa vastustaja on kytätä jaetusta ruudusta missä kaveri kulkee.

Ultimate Chicken Horse on vaikea tasoloikka, jossa pelaajat haastavat toisiaan muokattavissa kentissä. Vuorotellen eläinhahmot pomppivat kuolettavien ansojen läpi tavoitteenaan kyykyttää kaveria.

Crawl yhdistelee yhteistyön ja vastakkain asettelun rajaa. Yksi pelaajista yrittää päästä kentän läpi toisten ohjatessa vastustajia. Kuoleman korjatessa kuolettavan iskun tehnyt pelaaja istutetaan sankarin rooliin ja homma jatkuu.

Musta on tullut urheiluhullu

Urheilupelit ovat varmasti tunnetuin tapa pelata yhdessä. Siinä missä EA:n NHL- ja FIFA-sarjat ovat suomalaisten ikisuosikkeja, tarjoavat myös muut studiot takuuvarmaksi viihteeksi yltyviä nimikkeitä. 2K Sportsin NBA 2K16 hämärtää realistisilla grafiikoillaan pelin ja todellisuuden rajaa. Tekkenin ja Virtual Figtherin tapaiset tappelupelit ovat myös taattuja tärppejä.

Hieman erilaisesta urheilusta pitäville on tarjolla indie-paketti, Sportsfriends. Neljän peruslajin lisäksi pakettiin on piilotettu pari yllätystä (linkki Polygonin sivuille).

Musta on tullut muuten vaan hullu

Indie-piireissä lokaalimoninpelit on otettu hieman eri asenteella. Tarjolla on mitä mielikuvituksellisimpia tarjokkaita, joista kaikista saa varmasti naurut irti.

Hidden in Plain Sight ja Thief Town nojaavat samaan hauskaan ideaan. Pelaajat toimivat tekoälyhahmojen seassa tavoitteenaan sulautua huomaamattomasti joukkoon ja samalla kuitenkin täyttää oma tavoitteensa. Samaan aikaa oman selustan tarkkailu on ehdottoman tärkeää.

Hieman hullumpaan kategoriaan kuuluvat graafisesti toisiaan muistuttavat Genital Jousting ja Push Me Pull You. Genital Jousting iskee kirjaimellisesti vyön alle teemansa suhteen, kun taas Push Me Pull You esittelee neljänhengen yhteispelaamista painiottelussa.

Yksinoikeudella Nintendolla

Nintendo on aina muistanut yhteispelaamisen. Oli se sitten laitevalmistajan vanhoillisuutta tai määrätietoinen päätös. Mikä onkaan mukavampaa kuin kisailla Mario Kartin, Nintendo Landin, Super Mario 3D Worldin, Super Smash Brosin tai Mario Partyn tapaisissa peleissä?

AAA-tarjontaa

Isoissa AAA-luokan peleissäkin on tarjolla yhteispelimahdollisuus. Master Chief Collectionin voi tahkota kaverin kanssa läpi, kuten myös värikkään Borderlandsin. Call of Dutyt tarjoavat pelitilaa zombiesta tai hordeista pitäville, eikä kannata unohtaa Diablo III:n kampanjaa.

Jokaiselle löytyy varmasti yhteispelattavaa – oli se sitten kilpapelaamista vastakkain tai samalla puolella. Ja ainahan voi myös lähteä ulos ystävien kesken jahtaamaan Pokémoneja.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kommentit

Pleikkarilla Rocket League on ihan ehdoton. Battlebornissa on hyvät moodit jaetulle ruudulle. Sitten Garden Warfare 2:ssa ja Star Wars Battlefrontissa on jotain moodeja jaetun ruudun pelille.

Star Wars Battlefrontiin on vieläpä torstaina tulossa lisää jaetun ruudun co-op -sisältöä, kun Walker Assault ja Fighter Squadron tulevat pelattaviksi offline.

Divinity: Original Sin tarjoaa syvällisempää roolipelaamista jaetulla ruudulla. Pelissä ei pahemmin kädestä pidellä, joten vaatii pelaajiltakin kärsivällisyyttä ja oma-aloitteisuutta, mutta toistaiseksi vaikuttanut pätevältä tekeleeltä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi