: Pelivinkit toukokuulle 2016

Harvempi peli uskaltaa lähteä haastamaan Naughty Dogin Uncharted-sarjaa, joten toukokuun julkaisukalenteri on hiljalleen tyhjentynyt. Indietuotannon puolella kuukausi on kuitenkin yhtä mielenkiintoinen kuin mikä tahansa muu kuukausi. Joukossa on myös pari peliä, joita artikkelisarjan aikaisemmissa osissa on jo suositeltu: Oxenfree saapuu vihdoin PlayStation 4:lle ja SUPERHOT saa Xbox One -versionsa.

Pois mukavavuusalueelta on KonsoliFINin artikkelisarja, jossa keskitytään peleihin AAA-nimikkeiden takana.

Toukokuu 2016

Shadow Complex Remastered (03.05.2016)

Vuonna 2009 julkaistu Shadow Complex on yksi Xbox 360 -latauspalvelupelien menestystarinoista, ja nyt peli saadaan Remastered-versiona myös uudelle konsolisukupolvelle. Sivustakuvattu 2.5D-toimintanimike yhdistelee onnistuneesti metroidvaniamaista seikkailua ja räiskintää. Shadow Complex Remastered on ehdottomasti tutustumisen arvoinen uudelleen julkaisu, jos alkuperäinen teos jäi aikoinaan väliin.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, Xbox One

Neverending Nightmares (03.05.2016)

Indiekauhua tarjoava Neverending Nightmares kääntyy parin vuoden odottelun jälkeen myös PlayStationin konsoleille pc:lta. Pelinkehittäjän, Matt Gilgenbachin, omat henkilökohtaiset mielenterveysongelmat ovat toimineet lähdemateriaalina tälle synkälle ja väkivaltaiselle matkalle ihmismielen syvyyksiin. Painajaismainen kokemus erottuu joukosta jo pelkästään omaperäisen ulkoasunsa ansiosta.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, PlayStation Vita

Angry Birds -elokuva (13.05.2016)

Vielä muutama vuosi sitten kauppojen hyllyt notkuivat vihaisilla linnuilla koristeltuja tuotteita, ja kännykkäpelit dominoivat kauppapaikkojen latauslistoja. Vuonna 2016 tilanne on pitkälti toinen: Rovio on käynyt läpi henkilöstövähennyksiä, uudet pelijulkaisut eivät ole olleet edellisten kaltaisia hittejä ja ylipäätänsä kuluttajat ovat löytäneet uusia kiinnostuksen kohteita. Pitkän odotuksen jälkeen virallinen Angry Birds -animaatioelokuva saapuu valkokankaille kertomaan lintujen ja possujen ensitapaamisesta - samalla yrittäen kääntää äkkipikaisten siivekkäiden lentoa uuteen nousuun.

Saatavilla: Elokuvateatterit kautta maan

Shadwen (17.05.2016)

Suomalaisen Frozenbyten uutukainen, Shadwen, ilmestyy yllättäen myös PlayStation 4:lle samaan aikaan pc-julkaisun kanssa. Trine-sarjasta tuttu studio osaa tehdä värikkään kaunista seikkailua, joten on mielenkiintoista nähdä miten yön pimeyteen painottuva hiippailu toimii – ja ylipäätänsä onko hidastempoiselle lajityypille tilausta pelaajien keskuudessa. Joka tapauksessa huhtikuussa alkanut suomalaispelien esiinmarssi jatkuu edelleen.

Saatavilla: PC, PlayStation 4

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan (24.05.2016)

Bayonettan kautta pelimaailman maineeseen hypännyt PlatinumGames siirtyy seuraavaksi mutanttininjakilpikonnien pariin. Yllättävän vähälle ennakkomarkkinoille jäänyt nimihirviö, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan, päästää pelaajan kontrolloimaan kaikkia neljää kilpparia useisiin kentiin ja niiden loppupomoihin jaetussa toimintamätkinnässä. Studio on tullut tutuksi saumattomista kontrolleistaan hektisen taistelun parissa, joten toivottavasti nimike ei jää edellisen TMNT-elokuvan tapaiseksi flopiksi. Mukana on myös verkkomoninpelin mahdollisuus.

Saatavilla: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Viime kuun tarjonnasta kannattaa tutustua myös Dirt Rallyyn, Axiom Vergen Vita-versioon sekä The Banner Sagan jatko-osaan.

Ehdota pelejä listalle kommenttiosiossa. Jakaminen on välittämistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi