Pokémon GO Plus -ranneke täyttää repun hetkessä

Pokémon GO julkaistiin Suomessa ja muualla maailmassa viime kesänä. Siitä tuli välittömästi yksi suosituimmista peleistä. Julkaisusta lähtien pokémonien kerääjät ovat seikkailleet ympäriinsä etsien erilaisia hahmoja, myös niitä harvinaisempia otuksia. Jotkut ovat matkustaneet pitkin maailmaa löytääkseen kaikki tarjolla olevat oliot. Nyt pelaamisen helpottamiseksi on tarjolla Pokémon GO Plus -ranneke, joka tekee muutamia palveluksia keräilijälle.

Itse ranneke on paketoitu pieneen pahviseen koteloon, jonka sisällä on itse tuote sekä muutamilla kielivaihtoehdoilla varustettu ohjelappu. Ohjeissa opastetaan, miten tuote kiinnitetään mukana tulleeseen rannekkeaihioon, ja kerrotaan muutamasta yleisestä vikatilanteesta. Pokémon-palloa muistuttavaa pinssiä voidaan käyttää myös esimerkiksi vyössä tai paidan reunuksessa. Halutessaan klipsin voi poistaa ja kiinnittää erilliseen nauharannekkeeseen. Asennus vaatii ruuvimeisselin käyttöä.

Ensimmäiset ongelmat koettiin puhelimen parittamisen kanssa. Paperisessa ohjeistuksessa ei anneta tarpeeksi tietoa Bluetooth-yhteyden luomisesta. Asetukset saatiin kuitenkin kuntoon, kun etsi tarkemmat ohjeistukset netistä. Niiden avulla paritus onnistui muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen Pokémon GO -sovellus kertoo muutamalla sanalla rannekkeen värien merkitykset.

Asetusten ja ohjeistuksien jälkeen päästään pelaamaan. Värikoodien muistaminen tuottaa aluksi hankaluuksia, mutta jo tunnin jälkeen rannekkeen käyttö muodostuu luontevaksi. Ainoastaan hetkelliset yhteyskatkokset rasittavat pelaamisen helppoutta.

Vilkkuu kuin diskopallo kädessä

Pokémon GO Plus -rannekkeen parhaimmat ominaisuudet perustuvat pokémon-pallojen keräämisen helppouteen. Rannekkeen sininen valo sekä värinä ilmoittavat pelaajalle pokéstopin olevan lähellä, minkä jälkeen valonappia painetaan kerran. Tämän jälkeen monivärivalo ilmoittaa, että stopin tavarat on saatu kerättyä. Pokémonin saapuessa alueelle valo muuttuu vihreäksi, ja tällöin pelaajan painaessa nappia poképallo singahtaa kohti otusta. Alkuperäisistä myyntiteksteistä poiketen laitteella pystyy keräämään myös niitä pokémoneja, joita ei vielä omasta pokédexistä löydy. Uusista hahmoista ranneke ilmoittaa keltaisella valolla.

Isoin eroavaisuus on, että rannekkeen avulla metsästettäessä pyydystysmahdollisuuksia on vain yksi, kun taas mobiilisovelluksella yrityksiä voi olla useita. Rannekkeella pokémon joko jää palloon tai sitten ei. Saadut tarvikkeet sekä hahmot voi tarkistaa pelin Journal-osiosta.

Päivän peluun jälkeen tuli huomattua, että pokémonit jäävät harvemmin palloon kuin puhelimella pyydystäessä – toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Kokemukseni mukaan noin yksi viidestä jää kiinni. Saadut oliot eivät ole harvinaisia ja niiden CP:t (Combat Power) ovat useimmiten pieniä. Suuresta karkaamisprosentista johtuen rannekkeella pallojen heittäminen ei tunnu mukavalta, vaan ajaa pelaajan takaisin metsästämään pokémoneja puhelimen avulla.

Laadusta ei pitäisi tinkiä

50 euron arvoinen ranneke tekee pelaamisesta turvallisempaa. Aikaisemmin kaduilla näki lapsia ja aikuisia, jotka ajoivat pyörällä ja tuijottivat samalla puhelinta. Rannekkeen paras ominaisuus onkin, että laitteen ruutua ei tarvitse katsoa metsästäessä. Huonona puolena pokémonien nappaamisesta tulee ehkä turhan helppoa ja rutiininomaista. Kuitenkin pokéstoppien tyhjentäminen onnistuu nyt mukavasti yhdellä napin painalluksella. Pokémonien keräämisen taidan silti jatkossa hoitaa puhelimen kautta, jotta haaviin tarttuu harvinaisempiakin otuksia.

Laitteen hinta on aavistuksena korkea laatuun nähden. Mukana tuleva hihna on ohut kuin kengännauha, ja olisi ollut mukavampaa, jos ranteeseen tuleva kiinnike olisi ollut hieman jykevämpää tekoa. Hihnan terävät liimaukset myös tuppaavat hiertämään ranteessa. Näppärästi laitetta voi pitää kiinni vaikka paidan kauluksessa tai vyössä.

Pokémon GO Plus sopii ammattilaismaisille pelaajille, jotka kävelevät pokéstopilta toiselle. Se helpottaa tavaroiden keräämistä ja herättää huomion, kun pokémon saapuu lähistölle. Apuvälineen avulla puhelimen näytön voi pitää suljettuna, mikä säästää puhelimen akkua entistä enemmän. Testauksen aikana virtaa riitti 8 tunnin ajan, kun näytön päällä ollessa akku olisi tyhjentynyt noin kolmessa tunnissa. Rannekkeen hinnan vuoksi on kuitenkin syytä miettiä tarvitseeko laitetta varmasti. Jos tietää tarvitsevansa, on kyseessä suositeltava hankinta.

 

iOS:
iPhone 5/5c/5s/SE/6/6 Plus/7/7 Plus. OS-versiot: iOS 8 - 10.

Android:
Android 4.4 tai uudempi, jossa on Bluetooth 4.0 tai uudempi sekä 2 GB RAM tai enemmän.

 

 

 

 

 

 

Kirjaudu kommentoidaksesi