Razer on valmistanut Xbox-ohjaimia jo vuosien ajan, ja Wolverine-linjan debyytin myötä ne ovat saavuttaneet ihan uuden ulottuvuuden. Xbox Series X:n ja Xbox Series S:n julkaisun välittömässä vanavedessä saapunut Wolverine V2 -ohjain on selkeä parannus jo itsessään vallan mainioon Xbox Series S/X:n vakio-ohjaimeen.

Razerin Wolverine V2 on suunniteltu erityisesti Xbox Series S/X:lle, mutta siitä löytyy myös tuki Xbox Onelle sekä PC:lle. Wolverine V2 on ehkä kaukana Microsoftin Elite Series 2 -ohjaimen tarjoamasta monipuolisuudesta, mutta sen saa merkittävästi huokeampaan hintaan – alle 90 eurolla.

Ylellistä mukavuutta

Ohjain on ensituntumaltaan ylellinen, mutta kotoisa. Kahvojen luistamaton kumipinnoite takaa varmasti hyvän pidon myös hikoaville käsille. Muotoilu tuntuu miellyttävämmältä kuin standardiohjaimessa antaen jopa pienehköille käsille mahdollisuuden mukavaan ja ulottuvaan otteeseen. Liipaisimiin on helpompi yltää ja tarttua kahvojen aavistuksen jyrkemmän L-muodon ansiosta.

Wolverine V2 käyttää Razerin näppäimistömarkkinoilta tuttua mekaanisten kytkimien takana olevaa tekniikkaa. Razerin kehittämät keltaiset kytkimet tarjoavat nopeammat vasteajat ja pienemmän riskin syötepuutteisiin. Näppäimet ovat todella kevyitä painaa, ja jopa allekirjoittaneen hitaat reaktiot tuntuvat terästyvän ominaisuuden ansiosta.

Razer onkin laittanut vielä astetta paremmaksi lisäten ohjaimeen Mecha-Tactile-toimintopainikkeet sekä D-padin. Mecha-Tactilen ansiosta kosketuksen ei tarvitse olla raju, vaan herkemmällä painalluksella pärjää. Näppäimille lupaillaan jopa kolmen miljoonan painalluksen elinkaarta. Xbox Series X:n mukana tulleeseen ohjaimeen verrattuna näppäinten ääni ja käyttötuntuma ovat huomattavasti pehmeämmät.

Useita mahdollisuuksia yksilöintiin

Wolverine V2:ssa on lisäpainikkeet enemmän vaativia pelaajia varten. Ohjaimen etuosasta löytyy kaksi monitoimipainiketta, jotka voi kartoittaa kätevästi uudelleen Xboxin Razer Controller Setup -sovelluksen avulla. Tämä antaa vapauden muokata ohjaintoimintoja sopivaksi omaan pelityyliin.

Erityisesti kilpailullisempaan pelaamiseen ajateltu Hair Trigger Mode aktivoidaan lukitsemalla ohjaimen pohjassa olevat kaksi liukukytkintä. Tämä vähentää liipaisimien painomatkaa huomattavasti, jolloin reaktionopeus on entistä rivakampi – jälleen paljon kevyemmällä painalluksella.

Edes langallisuus ei haittaa Wolverine V2:n käytössä. Jämäkkä kolmen metrin USB-piuha on tarpeeksi pitkä, jotta sohvalle voi asettua rennosti tarvitsematta varoa nykäisevänsä Xboxin mukanaan. 3,5 mm:n sisääntulon ansiosta ohjaimeen voi liittää melkein mitkä tahansa kuulokkeet.

Razerin Wolverine V2 on kerrassaan tyylikäs ja käytännöllinen huokeamman budjetin erikoisohjain, jonka uskallan väittää korvaavan Series X:n mukana tulleen ohjaimen ainakin omassa käytössäni.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi