Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Resident Evil 5 ja kaksi sivupolkua

Kaksi laajennusta peliin Resident Evil 5 Kehittäjä: Capcom
Julkaisupäivä: helmi- ja maaliskuu 2010 Lajityyppi: Toimintapeli
Pegi-suositus: 18 Hinta: 560 + 400 pistettä

Tasan vuosi sitten julkaistu Resident Evil 5 on saanut 12 kuukauden aikana lähinnä vain lisää vaihtoasuja pelihahmoille sekä jäätävän Versus-pelimuodon. Nyt kuitenkin Capcom on tuonut Liven kauppapaikalle peräti kaksi lisätehtävää, jotka molemmat keskittyvät Chris Redfieldin entisen työpariin Jill Valentineen. Lost in Nightmares kertaa pääpelissä välähdyksenä esitetyt tapahtumat, joiden seurauksena Jill katosi. Desperate Escapen ansiosta pelaajalle puolestaan kerrotaan, miten emopelin lopussa Chrisin ja Shevan avuksi rientävät Josh ja Jill saivat haltuunsa helikopterin. Laajennuksien läpäisyyn menee yhteensä aikaa pari tuntia, mutta toisaalta hintakaan ei päätä huimaa. Luvassa on myös uusia figuureita ihmeteltäväksi ja muutama uusi pelihahmo Mercenaries-muotoon.

Lost in Nightmares on kahdesta laajennuksesta selvästi se vahvempi esitys. Pelaaminen koostuu nyt pelkän ammuskelun sijasta ympäristön tutkimisesta ja pienten pulmien ratkaisemisesta. Kokonaisuus on selvästi suunnattu sarjan vanhoille faneille, sillä tapahtumapaikkana oleva talo on kenttäsuunnittelunsa puolesta lähes identtinen alkuperäisen Resident Evilin kartanon kanssa. Ahtaat käytävät luovat tehokkaasti klaustrofobista tunnelmaa, ja vihollisen hyökätessä on paniikki lähellä. Tapettavia pahiksia tulee vastaan vähänlaisesti, mutta jokainen kohtaaminen on hiuksia nostattava, eikä silmittömään räiskimiseen ole syytä ammuksien vähäisen määrän vuoksi. Patruunoiden säästämiseen pakottaa se, ettei pääpelissä hankittuja aseita saa lisäosassa käyttöönsä.

Yksi ryppy kokonaisuudessa kuitenkin on. Peli tarjoilee hyvässä tahdissa välitallennuspisteitä, mutta jos haluaa keskeyttää suorituksensa ennen loppuratkaisua, on koko lisäri aloitettava alusta. Toisaalta herkkulaajennus on muutenkin tunnissa ohitse, joten suureksi ongelmaksi tallennusmahdollisuuden puuttuminen ei nouse. Jos koet olevasi Resident Evil -fani, tarjoaa Lost in Nightmares oivan syyn laittaa RE5 vielä hetkeksi DVD-kelkkaan.

Desperate Escape jatkaa suoraan siitä, mihin Chris ja Sheva jättivät Jillin revittyään häneltä ensin käyttäytymistä muokanneen korun irti rinnasta. Emopelin alussa näyttäytynyt BSAA-agentti Josh Stone lyöttäytyy Jillin seuraksi ja heidän tehtävänään on yksinkertaisesti paeta. Laajennus on alusta loppuun erittäin piinaavaa ja tiivistunnelmaista räiskintää, mikä miellyttää lähinnä RE5:n toimintaan ihastuneita. Ruudulle tulee huudettua törkeyksiä aika ajoin, sillä kankea ohjaus tekee joskus todella vaikeaksi välttää päälle vyöryvien vihujen hyökkäyksiä. Stressiä ei vähennä yhtään se, että moottorisahan muristessa selän takana pitäisi samalla miettiä pelissä etenemistä. Kaverin kanssa pelattuna Desperate Escape joko lujittaa aseveljeyden tunnetta tai tekee ystävistä vihamiehiä riippuen siitä, miten yhteistyö parin välillä sujuu. Tähänkään lisäosaan ei saa mukaansa emopelissä kerättyjä aseita, joten liipaisimen unohtaminen pohjaan koituu nopeasti kohtalokkaaksi.

Kahden tunnin tiiviin peliputken jälkeen molemmat laajennukset on nähty. Lost in Nightmares jää muistoihin positiivisena pläjäyksenä, mutta Desperate Escapesta ei ole juuri kotiin kerrottavaksi. Kartanon käytäville vierailua voi suositella lämpimästi, mutta Joshin ja Jillin pakoretken hankintaa kannattaa miettiä vielä kerran.

Galleria: 

Kommentit

Eikös laajennukset olleet 400msp/kpl, Costume Packit olivat sitten 160msp/kpl ja kaikki yhdessä 900msp. Lost in Nightmares oli hemmetin hyvä lisäri (Y) Desperate oli sitten jo aika heikko esitys. :)
Mutta fanin pitää ostaa kaikki ;D

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi