Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Shakkimestariksi Spyglass Board Gamesillä?

Julkaisija: Microsoft Kehittäjä: Strange Flavour & Freeverse
Julkaisupäivä: 1.8.2007 Lajityyppi: Pulmapelit
Pelaajia: 1, Live 1-2 Live-tuki: Pelituki, tuloslistat
PEGI-suositus: 3+ Hinta: 400 pistettä (noin 4,8 euroa)
Koko: 45 Mt Muuta: Tukee Live Vision -kameraa

 

Kun Microsoft ensimmäistä kertaa esitteli kuvia Xbox 360:n käyttöliittymästä, videokeskustelussa osanottajat pelasivat korttia rupattelun lomassa. Loogiselta tuntuva ominaisuus jäi kuitenkin suunnittelupöydälle, eikä lopullinen videokeskustelufunktio sisällä pelejä.

Helposti lähestyttäviä, sosiaaliseen kanssakäymiseen soveltuvia pikku pelejä on sittemmin tullut saataville Live Arcaden välityksellä. Unon, Texas Hold'emin ja Soltrio Solitairen vanavedessä ilmestynyt Spyglass Board Games täydentää valikoimaa neljällä klassisella lautapelillä.

Tutulla ruutulaudalla nelikosta pelataan shakkia, tammea ja reversiä. Mancala on joukon ainoa hieman eksoottisempi peli, sillä siinä lauta korvataan kahdella kuuden kupin rivillä, joilla pelinappuloita – tai kiviä – pyöritellään.

Mancalan yksinkertaisena päämääränä on kerätä vastustajaa enemmän kiviä omaan varastoon. Käytännössä se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, koska kiviä ei voi liikutella mielivaltaisesti paikasta toiseen. Sen sijaan niitä kylvetään kuppi kupilta.

Esimerkiksi kolmen kiven nostaminen jakaa kivet kolmeen kuppiin tyhjennettävän kupin oikealla puolella. Jos kiviä on kädessä vielä oman varastonkin jälkeen, kylvöä jatketaan vastustajan riville. Toisaalta jos viimeinen kylvetty kivi osuu ennestään tyhjään kuppiin, pelaaja kaappaa vastapuolen kupin kivet itselleen.

Toteutukseltaan Spyglass Board Games on minimalistinen ja ketterä. Pelit latautuvat silmänräpäyksessä ja nappulat liikkuvat rivakasti, joten shakkikuumeen iskettyä lääke on nopeasti saatavilla. Pelityyppiä voi myös vaihtaa kesken meneillään olevan ottelun nappia painamalla.

Mutkattomuudella on toki varjopuolensa. Jos pinnalta poistetaan pikkunäppärä 3D-grafiikka, Spyglass Board Games ei tarjoa mitään sellaista, mitä ei löytäisi Internetin ilmaispeleistä. Maksulliselta peliltä odottaisi vähintään mukautettavaa tekoälyä, sillä vasta-alkajille tietokone voi olla turhauttavan armoton vastus. Toisaalta kokeneet pelaajat oppinevat kääntämään koneen kaavamaisuudet edukseen.

Aloittelijoiden kannalta peli ei myöskään tarjoa havainnollista opetusta siitä, miten mukana olevia lautapelejä pelataan. Esimerkiksi jonkinlainen esiasetettuihin ratkaisutilanteisiin keskittyvä pulmapelimuoto voisi opettaa edullisia siirtoja ja tarjota pieniä aivopähkinöitä kiireisille pelaajille.

Spyglass Board Games painottuu lähinnä ihmisten väliseen Live-moninpeliin, sillä yksinpelin saralla ei ole edes verkkopohjaista tulosvertailua. Moninpelipuolella sen sijaan tarjotaan kaikki standardit ominaisuudet tilastoista helppokäyttöiseen pelihakuun. Live Vision -kamera on myös tuettuna ja omaa kuvaa voi ehostaa lukuisilla erikoistehosteilla.

Arvosteluprosessin aikana peliseuraa oli kuitenkin hankala löytää, joten ilman samanhenkistä kaveria Live Arcaden lautapelipaketti jää helposti kiintolevylle keräämään bittinöyhtää.

Kiitokset latauskoodista Microsoftille!

Galleria: 

Kommentit

Yksinpeli on liian helppo, nettipeli on ok, mutta suurin puute kuitenkin on se että peli ei tue kahta PAIKALLISTA pelaajaa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi