Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Super Stardust HD (PSN)

Julkaisija: SCEE Kehittäjä: Housemarque
Julkaisupäivä: 15.6.2007 Lajityyppi: Toiminta
Pelaajia: 1-2 Online-tuki: Kyllä
PEGI-suositus: 3+ Hinta: n. 8 euroa
Koko: 255 Mt Muuta: -

Suomalainen peli jo pitkään ollut PlayStation 3:n verkkopalvelun lippulaivoja. Housemarquen kehittämä Super Stardust HD -räiskintä on nimittäin konsolin latauspalvelun kärkikaartia. Peli on perinteinen ylhäältä kuvattu toimintapläjäys, jossa ohjataan avaruusalusta ja ammutaan kaikkea liikkuvaa. Sen viehätys perustuu ennen kaikkea yksinkertaiseen mutta koukuttavaan pelattavuuteen sekä hyvin suunniteltuihin tasoihin.

Super Stardust HD:n lähin sukulainen on Xbox 360:n Geometry Wars, joka on kuitenkin mielestäni ilman minkäänlaista kotiinpäin vetämistäkään huonompi kuin suomalaistuotos. Stardustissa käytetään kahta analogitikkua ja olkapäänappuloita. Tikuilla ohjataan ja ammuskellaan, olkapäänappuloilla vaihdetaan aseita. Peruslaserin lisäksi käytössä ovat liekinheitin, jääase sekä kaiken ruudulla räjäyttävä pommi. Aseita voi parantaa keräämällä avaruudessa leijailevia päivityksiä. Näiden lisäksi tarvitsee vain käyttää turboa, ja peli onkin täydessä vauhdissa.

Stardustin galaksi koostuu viidestä eri planeetasta. Niissä on kussakin viisi eri kenttää. Vaikeustaso nousee koko ajan, joten mukana on haastetta kaikkein karaistuneimmillekin avaruuspiloteille. Tasoja voi kokeilla myös yhdessä kaverin kanssa, mutta ruudulla tapahtuu muutenkin niin paljon, että kanssapelaaja ikävä kyllä vain vähentää peli-iloa. Parasta on tietenkin ennätyspisteiden kerääminen. Itsensä näkeminen ennätyslistalla on palkinto sinänsä. Lisää peli-iloa luovat Trophyt, eli saavutukset, joita kerätään pelin aikana.

Housemarque on tehnyt sen jälleen. Super Stardust HD on audiovisuaalisesti ja pelimekaanisesti lähes nappisuoritus. Mahdollisuus vaihdella aseita tuo peliin myös hieman taktista ulottuvuutta. Ruudulla paukkuu niin runsaasti, että pelkästään pelattavuuden saaminen onnistuneeksi on mainio suoritus. Peli on kaiken lisäksi suomenkielinen. Kahdeksan euroa ei ole paha hinta tällaisesta laatutuotoksesta.

Galleria: 

Kommentit

Täyttä asiaa. Mielestäni Paras PSN peli

Huippupeli, jonka tunnelmaa on luomassa omalla tärkeällä panoksellaan myös Ari Pulkkisen loihtima musikaalinen spektaakkeli. Vanhoja hyviä aikoja kunnioittavalla tavalla.

Ensimmäisestä lauseesta puuttuu on eli on ollut jo pitkään...

Muuta- ???
Single sekä Multiplayer päivitykset (maksulliset).

***** PSN ostos!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi