Pelipäivä nostokuva

Tapahtumaraportti: Pelipäivä Porin Nuorisotalolla

Videopeleistä puhutaan nykyään paljon. Suurimmaksi osaksi pelikulttuuri koetaan positiiviseksi asiaksi, joka yhdistää ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pelaajia kohtaan on silti edelleen tiettyjä ennakkoasenteita. Tätä kuilua koettaa kaventaa vuosittainen kansainvälinen peliviikko, joka huipentuu ympäri maailmaa tapahtuvaan pelipäivään. KonsoliFIN vieraili Porin Nuorisotalolla järjestetyssä tapahtumassa.

Paikallinen nuokkari tarjosi loistavat puitteet erilaisille teemoille. Maatasolla oleviin eri huoneisiin oli pystytetty retro- ja taistelupelipisteet sekä liikunnallista toimintaa tarjoava kaupunkisota. Hikisessä meiningissä oli tarkoituksena osua muihin pelaajiin tarranauhoin varustetuilla pehmeillä palloilla. Urheilua tarjosi myös virtuaalinen jääkiekko, jossa kisattiin NHL:n tahtiin.

Liikuntasali oli pyhitetty luennoille ja esittelijöille. Salissa kuultiin lauantaina Teemu Vilénin ilmainen luento pelien tarinankerronnasta. Esityksen ohella mukana oli myyntipisteitä, joista pystyi ostamaan muun muassa lautapelejä. Yrityspuolta edustivat Dale of Merchants -korttipelin luoja Snowdale Design sekä steampunk-asusteita myyvä Bard & Jester. Lisäksi paikalla oli liuta pelisuunnittelijoita IGDA:sta, Sataedusta ja Satakunnan Ammattikorkeakoulusta sekä Karhukuntien nuorisotyön ja nuorten sivusto Nuokka.fi.

SAMKin esittelijöiden puolella Microsoft Surface -alusta oli vahvasti läsnä. Valtavalle kosketusnäyttöpöydälle oli asennettu Speden Spelit -tyylinen nopeustesti, jolla demottiin näytön kykyä havannoida useita kosketuksia kerrallaan. Konsepti oli mielenkiintoinen, mutta sen todellinen potentiaali on jäänyt esittelijän mukaan vähälle huomiolle.

Talon alakerrassa kävi kova tohina, sillä sinne olivat linnoittautuneet figuuriharrastajat ja lautapelaajat. Järjestäjänä toimi Porin Pöytäpeliseura Pöllökarhut. Illan pimentyessä pienoismallien rakentajat ottivat mittaa pikamaalaustapahtumassa, jonka rajallinen aika teki tarkasta työstä haastavaa. Iloisen puheensorinan keskellä saattoi lisäksi käydä kauppaa kirpputorilla. Pisteeltä oli mahdollista ostaa käytettyjä hyväkuntoisia lautapelejä, kuten toimittajan haaviin tarttuneen Boss Monster -retrohenkisen korttipelin. Kaupallisempaa puolta edustivat myös roolipelejä ja oheistuotteita myyvä D-oom Products sekä miniatyyreihin erikoistunut Sotakone Miniatures.

Pelipäivän aikana Porin nuorisotalolla kävi vilkkaasti kaiken ikäisiä vierailijoita, eikä tunnelma laantunut pitkän 11-tuntisen päivän aikana juuri lainkaan. Tapahtuma jätti jälkeensä positiivisen maun ja tarjosi mukavaa puuhastelua asiasta kiinnostuneille. Toivottavasti ensi vuosi on yhtä menestyksekäs. KonsoliFIN kiittää järjestäjiä hyvin organisoidusta päivästä!

Lue lisää peliviikosta ja pelipäivästä:
http://nuokka.fi/peliviikko/
http://peliviikko.fi/

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi