Maukkaan turskan ja korvia hivelevän kauniin black metallin lisäksi Norjalla on maailmalle paljon muutakin annettavaa. Viikinkien viisaat jälkeläiset keksivät nimittäin sen, että monitoimilaite Switchillä pystyy tekemään muutakin kuin vain pelaamaan: sillä voi lukea sarjakuvia. Tähän tarkoitukseen he loivat InkyPen-sovelluksen.

InkyPeniä kutsutaan usein sarjakuvien Netflixiksi. Tämä vertaus kuulostaa täysin sopivalta, sillä maksamalla 7,99 euron suuruisen kuukausimaksun saa käyttöönsä nopeasti kasvavan, tuhansia englanninkielisiä sarjakuvia ja mangoja sisältävän kirjaston.

Tuhansia sarjakuvia

Aluksi pientä närää yleisössä aiheutti se, että nähdäkseen palvelun sisällön täytyi ensin pulittaa tarvittava summa. Ongelma kuitenkin korjattiin nopeasti, ja nyt InkyPenin kotisivuilta voi tarkistaa mitä kaikkea nannaa rahalla saa luettavakseen.

Länsimaisten sarjakuvien valikoima on erittäin laaja. Plärättävää tarjotaan kaikenikäisille, aina vauvasta vaariin. Lasten ja lastenmielisten makuhermoon iskevät esimerkiksi My Little Pony tai Angry Birds, kun taas aikuisempaan mieleen vetoavat Sanctum, Penny Dreadful sekä Sherlock Holmes. Pelaajien päivää piristää hurja määrä videopelisarjiksia kuten Dark Souls, The Evil Within, Assassin's Creed sekä The Witcher. Julkaisijoista palvelussa ovat mukana mm. Dark Horse Comics, IDWTitan Comics, Andrews McMeel, Valiant Comics, Archie Comics, Papercutz sekä Humanoids. DC:n ja Marvelin tuotoksia ei ole saatavilla.

Mangaa ei arvostelun kirjoitushetkellä ollut tarjolla kuin viisi kappaletta, mutta kehittäjien mukaan sitä lisätään palveluun pikkuhiljaa.

Pieni ruutu tai iso ruutu

InkyPen-sovelluksen käyttäminen luonnistuu käsimoodissa todella sujuvasti. Jos konsolin näyttö tuntuu pieneltä ja mitättömältä, voi laadukasta kirjallisuutta ahmia halutessaan myös TV-moodin kautta. Sarjakuvia on mahdollista lukea kahdella eri tavalla: perinteisesti vasemmalta oikealle tai kapinallisesti ylhäältä alas. Sivun vaihtaminen hoituu hipaisemalla kosketusnäyttöä tai painamalla R ja L -näppäimiä. Zoomaaminen lähemmäs kiihkeää toimintaa hoituu A-näppäimellä.

Switch sopii hyvin sarjakuvien ja miksei ihan e-kirjojenkin lukemiseen. Lukulaitteeseen verrattuna konsoli on kuitenkin hieman painavempi, joten sen pitkäkestoinen kannatteleminen saa kädet huutamaan hallelujaa. Muutkaan ominaisuudet eivät aivan yllä juuri lukemiseen suunnitellun vekottimen tasolle: Akun ennenaikainen loppuminen saattaa katkaista monien tuntien lukumaratonit, ja pimeässä lukeminen rasittaa silmiä.

InkyPen on täydellinen sovellus sarjakuvafaneille ja erinomainen lisä Switchin kirjastoon. 7,99 euron kuukausihinta ei päätä huimaa, sillä yksittäiset sarjakuvat kustantavat ostopaikasta ja formaatista riippuen usein yli 10 euroa. Palvelun kokeileminen on loistava idea, jos laajasta valikoimasta löytää edes muutamia itseään miellyttäviä sarjoja.

Kirjaudu kommentoidaksesi