Tätä tulevaa peliä et tiennyt kaipaavasi on juttusarja, joka esittelee lyhyesti kehitteillä olevia pelejä, joista toimituksemme jäsen on innostunut, kiinnostunut tai suoranaisen intopinkeänä.

Disco Elysiumin lupaillaan olevan jotain uutta ja mullistavaa. Kovaa puhetta. Kyseessä on joka tapauksessa avoimeen maailmaan sijoittuva roolipeli, jossa pelaajan ohjattavaksi annetaan erilaisilla kyvyillä ja taidoilla varustettu etsivä. Näistä lähtökohdista lähdetään matkaan, mutta tämän päälle lupaillaan "ennennäkemättömän paljon valinnnanvaraa".

Alempaa löytyvä traileri kyllä vakuuttaa. On murhien selvittämistä, on virheiden tekemistä, on sattumanvaraista väkivaltaa ja on diskossa joraamista. Mikäli pelaaja vain näin haluaa. On omista päätöksistä kiinni, minkälaiseksi hahmoksi pääosassa heiluva etsivä ajan myötä muuttuu. Selvittääkö murhia vai ottaako lahjuksia? Uhkailla, ylipuhua vai kenties turvautua väkivaltaan? Ja mikäli nämä puuhat eivät kiinnosta, ainahan voi kirjoittaa runoja, saada kaupungin asukkaat toisiaan vastaan manipuloimalla tai vaikkapa... selvittää elämän tarkoituksen. Kyseessä on promotekstien perusteella pöytäroolipeli videopelinä.

Mutta ei tässä vielä kaikki, mikäli nimikkeen kotisivua on uskominen. Hahmolle lupaillaan yli 80 erilaista vaatekappaletta, 14 varustetta pyssyistä taskulamppuihin ja kovaäänisiin ämyreihin sekä 60 ajatusta, joilla muovata etsivän ajatusmaailmaa. Tarjolla on myös "vallankumouksellinen" dialogisysteemi, jonka avulla eri tuttavuuksiin voi tutustua, ylipuhua tai hämmentää syvemmin.

Kuten todettua, ZA/UM-studion Disco Elysiumiin lupaillaan paljon. Ensimmäiset alustavat kommentit myös vahvistavat, että kyllä, kosolti on tekemistä ja valinnnanvaraa. Jopa kuulemma liiankin kanssa. Peliin voi kuuleman mukaan upottaa tunteja kuudestakymmenestä lähemmäs sataan.

Kauaa ei tätä nimikettä jouduta odottelemaan, sillä Steam-julkaisu koittaa päivämäärällä 15.10.

Juttusarjan muihin osiin voi tutustua klikkaamalla tästä.

Kirjaudu kommentoidaksesi