Acer Aspire V15

Testissä: Acer Aspire V 15

Pelaajat suuntaavat harvoin katseensa kannettaviin tietokoneisiin. Yleisesti syynä pidetään tehottomuutta, mutta totuus on kuitenkin toinen. Läppäri on oiva sotaratsu, jos tietää mihin rahansa sijoittaa. Yksi vaihtoehto on Acerin Aspire V15, joka kosiskelee erityisesti pelaajia. Sen sisuksiin on ahdettu tehokasta rautaa, mikä varmistaa sulavan kokemuksen.

Kannettavan prosessorina pyörii Intel Core i5-6300HQ, jossa on 2,3GHz tehoja. Turbolla vauhtia voidaan nostaa jopa 3,2GHz asti. Nopeuden vaihtelua ei voi itse säätää, vaan kone antaa lisätehoa automaattisesti, kun käynnissä on raskaita ohjelmia. Toiminnon voi kytkeä pois päältä BIOS:sta niin halutessaan, mutta en tiedä miksi kukaan haluaisi sitä tehdä. 

Malliin on valittu näytönohjaimeksi GeForce 950M, joka kuuluu parempaan kastiin läppäreiden grafiikkapiireistä puhuttaessa. Prosessorin ja näyttiksen lisäksi pakettia tukee kahdeksan gigaa DDR4-muistia, joka on nykypäivänä lähes standardi. Kovalevytilaa Aspiressa on yhden teratavun verran, ja nopeutta lisää 128 gigainen SSD-levy. Mukana toimitettava Windows 10 Home käynnistyy nopeasti SSD:n ansiosta.

Tehoa riittääkin mukavasti, sillä esimerkiksi Life is Strange toimii mukisematta täysillä asetuksilla. Vaativampaa grafiikkaa piirrettäessä kone ei pysy ihan niin hyvin mukana mutta selviytyy maaliin kunnialla. Läppäri jaksaa siis pyörittää uudempiakin pelejä, mutta miltä laite tuntuu käytössä?

Valitettavasti tässä on menty hieman siitä mistä aita on matalin. Kannettava vaikuttaa halvalta, mikä johtuu osittain muovisesta yleisilmeestä. Harjattu teräs kuitenkin paikkaa ulkonäöllisiä seikkoja ja vaikuttaa lopulliseen tuomioon positiivisesti. Läppärin näppäimistö sen sijaan tuntuu heppoiselta, vaikka sillä onkin hyvä kirjoittaa. Hiiren virkaa toimittava kosketuslevy toimii mukiinmenevästi, ja peruskäytössä erillistä laitetta ei jää kaipaamaan. Aspiren virransäästöominaisuudet ovat myös merkittävät. Esimerkiksi kevyttä surffailua ja kirjoittelua harrastava pärjää noin yhdeksän tuntia ilman latausta.

Loisteliasta kuvanlaatua ja nopeita yhteyksiä

Kannettavan näyttö parantaa käyttökokemusta, sillä ruutu tuottaa kirkasta ja värikästä kuvaa. Laadukas toisto on plussaa varsinkin valokuvia käsitellessä tai elokuvia katsellessa. Acerin Blue Light Shield -ruudun himmennys on lisäksi hieno ominaisuus. Toiminto vähentää silmien väsymistä suodattamalla sinistä valoa ja on oiva apu varsinkin paljon koneella istuvalle. Mainitsemisen arvoinen asia on myös äänentoisto, jolla kelpaa soittaa musiikkia. Usein kannettavien kaiuttimet ovat laitteen heikoin osa, mutta Aspiren kohdalla näin ei ole.

Pelaajalle nopeat yhteydet ovat välttämättömyys, joten voisi kuvitella langattoman verkon olevan kirosana. Aspiressa se ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa. Testiympäristössä käytössä ollut 100/10 megan yhteys antoi langattomassa verkossa Speedtest.netin mukaan latausnopeudeksi 66 megatavua, ja lähetysnopeudeksi viisi megatavua.

Teholäppäreiden suurimmat ongelmat ovatkin usein jossain muualla kuin suorituskyvyssä. Acerin tapauksessa mielipahaa aiheuttavat kuumenemisongelmat, joita ilmenee koneen ollessa sylissä tai sohvalla. Kannettava saa kuitenkin pisteitä siitä, ettei ilmaa kierrätetä täysin koneen alta. Kone hyödyntää myös uudenlaista Dust Proof -tekniikkaa ilmanpoistossaan, ja kone on lähes äänetön jopa raskaassa käytössä.

Pelaajille ja tehokkaampaa kannettavaa etsiville

Acer Aspire V15 on varteenotettava kannettava pelikäyttöön ja muuhun työskentelyyn. Se ei ole kuitenkaan kovin kevyt, eikä sitä välttämättä jaksa kantaa mukana ison kokonsa vuoksi. Aspire V15 on silti tehokas voimanpesä, joka tekee esimerkiksi laneille lähdöstä helppoa. Koneen kytkeminen ja käyttöönotto on vaivatonta.

Acerin koneilla saattaa olla huono maine, mutta se koskee oikeastaan kaikkea budjettiluokan elektroniikkaa. 899 euron hintainen Aspire V15 on onnistunut paketti, jota voi suositella rohkeasti.

Tekniset tiedot:
  • Windows 10 Home
  • Intel® Core™ i5-6300HQ processor 2,30 GHz
  • 39,6 cm (15,6") Full-HD (1920 x 1080) 16:9 -näyttö
  • NVIDIA GeForce GTX 950M kanssa 2 GB laitteistokohtainen muisti
  • 8 GB, DDR4 SDRAM
  • 1 TB HDD + 128 GB SSD

Mallin nimi: Aspire V5-591G

Lisätiedot
Aspire V5-591G

 

Kirjaudu kommentoidaksesi