Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Hori-Onyx-ohjain

Testissä Horin Onyx-Pleikkariohjain

PlayStationin ohjaimia on tietyissä piireissä pidetty pitkään surkeina esityksinä. Monen mielestä ne tuntuvat muovisilta ja halvoilta, eivätkä ne istu varsinkaan isoon käteen lainkaan. Uusimman konsolin myötä parannuksia on kuitenkin tapahtunut, mutta puristit liputtavat silti Xboxin kapulan puolesta.

Onyx, matkijanärhi

Sony ei ole koskaan oikein ottanut pelaajien parjausta vakavasti. Yhtiön omaa elite-ohjainta on saatu odotella jo tovi, eikä virallista kapulaa näy vieläkään horisontissa. Hätäapua tilanteeseen tarjoaa japanilainen kolmannen osapuolen laitevalmistaja Hori, jonka Onyx-ohjain muistuttaa ulkomuodoltaan Xboxin vastaavaa.

Hori on kieltämättä onnistunut tekeleessään päällisin puolin ihan hyvin. Ohjain istuu mukavasti käteen ja tattien xboxmainen sijoittelu miellyttää varmasti Microsoftin konsolilla enimmäkseen pelaavia. Myös R3- ja L3-näppäimiä on helpompi painaa, mikä tekee esimerkiksi niitä hyödyntävistä räiskintäpeleistä mukavampia kokemuksia. Lähi-iskut irtoavat nopeammin ja tarkemmin.

Risuja Onyx ansaitsee muun muassa takaliipaisimista. R2- ja L2-liipaisimien tuntuma on hyvin lyhyt, jolloin esimerkiksi autopeleissä portaittain kaasuttelu jää vain haaveeksi. Pidemmän miinuksen se kuitenkin saa karsituista ominaisuuksistaan. Onyxissa ei ole lainkaan liikkeentunnistusta, valopalkkia ja kuulokeliitäntää. Ongelmista suurin eli kuulokeliitännän puutos voidaan välttää käyttämällä bluetooth-kuulokemikrofonia. Jos sellaista ei kuitenkaan ole vielä taloudessa tulee koko paketille jo hieman enemmän hintaa.

Sessioitaan ei tarvitse onneksi lopettaa lyhyeen, sillä akku kestää noin viisi tuntia. Paketin mukana ei tosin toimiteta lainkaan latausjohtoa, joten ylimääräisiä micro usb -piuhoja on hyvä olla kädenulottuvilla. Ohjain tuntuu myös ottavan häiriötä muista bluetooth-laitteista. Mikäli talossa on useita sinihammasta hyödyntäviä asioita, saattaa Onyxin yhteys välillä tökkiä. Pätkiminen on arpapeliä, eikä sitä voi oikein ennustaa. Mysteeriksi jää johtuuko yhteyden katkeaminen pelkästään muista bluetoothia käyttävistä laitteista vai ei.

Karsituista ominaisuuksista huolimatta Onyx on mainio ohjain. Xboxmainen fiilis houkuttelee varmasti mahdollisia ostajia, mutta sen hinta voi muodostua punaiseksi vaatteeksi osalle kuluttajista. Kapistus maksaa lähes saman verran kuin Sonyn alkuperäinen ohjain, jolloin ostajalle jää puntaroitavaksi haittaako muun muassa kuulokeliitännän puutos pelaamista liikaa.

Kirjaudu kommentoidaksesi