Testissä Horin Racing Wheel Apex

Omiin tarpeisiin sopivan ratin valitseminen on aina ollut haasteellista virtuaalikaahareille. Ongelma koskee erityisesti konsoleilla kurvailevia: Loistavia ajopelejä tarjotaan yksinoikeudella sekä Xboxin että PlayStation leireissä, mutta lisenssikuvioista johtuen molemmille laitteille pitäisi haalia omat lelut. Pahimmassa tapauksessa yhteensopivuus ei ole taattu edes saman konsolivalmistajan matkassa pysymällä. Tämä koettiin esimerkiksi tuoreimmassa sukupolvenvaihdoksessa, kun Logitechin muutoin mainiot tuotokset muuttuivat verkonpainoiksi PlayStation 4:llä.

Tämän vuoksi laadukkaampiin ja useamman sadan euron laitteisin investoiminen on melkoisen kynnyksen takana. Etenkin, jos ei uhraa kaikkea peliaikaansa vauhdin nälän taltuttamiseen. Toisaalta markettien hyllyillä pursuava budjettimallien tarjonta paljastuu keskimäärin sellaiseksi kuraksi, että usein lienee turvallisempaa jatkaa kurvailua perinteisen ohjaimen voimin. Nyt Hori pyrkii tuomaan kasuaaleille kaahareille helpotusta tilanteeseen Racing Wheel Apex -rattinsa avulla. Hinta on halpa ja laatuakin mainostetaan hyväksi, voiko tämä olla tottakaan?

Tuntumaa tiestöön

Pitkäikäinen japanilaisyritys tunnetaan varsin hyvämaineisena tarvikevalmistajana, eikä kavereiden kesken RWA-lyhenteellä kulkeva ratti-poljinsetti tee poikkeusta Horin linjaan. Noin 90 euron hintaan myytävä paketti vakuuttaa jo ulkonäöllään. Vaikka lopputulos on laatikosta nostettaessa ymmärrettävästi kevyen muovinen, näyttää se erittäin hyvältä poikkeuksellisen onnistuneen muotoilunsa ja kivasti kontrastia antavan hopeisen alaosansa vuoksi.

Positiiviset mielikuvat vahvistuvat tarkemmalla käsikopelolla. Nappien toiminnassa sekä tarkkuudessa ei hävitä piiruakaan huomattavasti arvokkaammille kilpailijoille tai oikeastaan edes perinteisille ohjaimille. Ainoastaan takapuolelle sijoitetut käsivaihteet naksahtelevat aavistuksen turhan korostetusti, mutta se on helppo antaa anteeksi täsmällisen fiiliksen vuoksi. Kädensijojen kumeilla pehmustetut kohdat takaavat mukavan – joskin pidemmässä käytössä hieman hikisen – otteen tuntumatta kuitenkaan liian halvalta materiaalilta.

Kaikki kohdillaan

Suurin ero arvokkaamman pään malleihin syntyy Force Feedback -toiminnon puuttumisesta. RWA ei tarjoa kuin yksinkertaisen tärinäefektin simuloimaan ruudun tapahtumia. Kunhan tämän tosiasian tiedostaa jo ennen ostohetkeä, pärjää ilman vastaan pyristelevääkin versiota vallan mainiosti. Vaste on riittävän jämäkkä, minkä vuoksi lelumainen fiilis pysyy poissa, eikä ajamisen aikana tarvitse pelätä aparaatin hajoamista. Ratin 270 asteen kääntösäde riittää mainiosti useimpiin peleihin, ja sitä voi tarvittaessa supistaa 180 asteeseen entistä arcademaisemman menon nimissä. Myös herkkyyttä pääsee ruuvaamaan suoraan ratista.

Kokonaisuus tuntuu paitsi hintaansa nähden laadukkaalta, myös viimeisen päälle mietityltä.

Kiinnitystapoja tarjoillaan kaksi. Aina yhtä surkeasti toimivat imukupit voi jättää suosiolla paketin pohjalle, sillä ruuvattava pöytäkiinnike takaa varman pysyvyyden kovemmissakin kurveissa. Polkimet vaikuttavat rattia köykäisemmältä kamalta laatunsa kannalta, mutta niidenkin kanssa pärjää käytännössä mainiosti. Pedaalien turhan kevyttä vastusta kompensoi kaasun ja jarrun riittävän pitkät liikeradat. Lattiaan sijoitettavan alustan voi taittaa kahtia, mikä on varsin loistava ominaisuus aparaattiaan ahtaissa tiloissa säilyttäville ja harvemmin virtuaalisesti autoileville.

Hori onkin selkeästi ottanut potentiaalisen asiakasryhmänsä tarpeet ensiluokkaisesti huomioon. Kokonaisuus tuntuu paitsi hintaansa nähden laadukkaalta, myös viimeisen päälle mietityltä. Kompakti pakkaus sisältää kaikki tarvittavat näppäimet ohjelmoitavine toimintoineen sekä säätönamiskoineen yhdessä näyttävässä paketissa. RWA toimii PlayStation 4:n ohella edellisen sukupolven pleikkarilla ja PC:llä.

Näillä eväillä Horin luomus kiilaa budjettimallin rattien ehdottomaan kärkeen. Samalla se on aidosti varteenotettava vaihtoehto kaikille euroistaan tarkoille autopelien ystäville.

Kirjaudu kommentoidaksesi