Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Markkinat ovat pullollaan erilaisia ohjaimia ja oheistuotteita. KontrolFreek tarjoaa tosipelaajille parempaa tuntumaa ohjaimeen parin eri vaihtoehdon avulla. KonsoliFINin testiin päätyivät DualShockin tatteihin kiinnitettävät Performance Thumbsticks -lisukkeet ja niin Xboxin kuin PlayStationin ohjaimiin liimattavat, lipsumista estävät KontrolFreek Grips -pehmikkeet.

Pimppaa mun kontrolleri

Kilpapelaaminen eli eSports on ollut nousussa jo tovin, ja menestyksen marginaalit ovat minimaalisia, kuten kaikessa kisaamisessa. Pienikin etu vastustajaan saattaa auttaa voittoon, joten välineistön on oltava kunnossa. KontrolFreekin tarjoamat oheistuotteet iskevät juuri tähän markkinarakoon perinteisellä kahden tatin ohjaimella pelattaessa. Konsolipelaajat ovat siis pääasiallinen asiakaskunta. Performance Thumbstickit auttavat tarkkuudessa sekä paremmassa tattituntumassa. Gripsit sen sijaan estävät pitkissä sessioissa käsien hikoamista ja siitä johtuvaa lipsumista.

Lisäpitoa tattiin

Pleikkarin kapulan tatteihin kiinnittyvät Performance Thumbsticks -muovilisukkeet tekevät tuntumasta kertaheitolla mukavamman. Ohjaimen omien tattien pinta on jokseenkin liukas, mutta KontrolFreekin lisäpäälliset korjaavat vian vaivattomasti. Performance Thumbstickien kuvioitu pinta auttaa peukaloiden pysymistä paikoillaan, jolloin vahinkolipsahduksia ei pääse sattumaan.

Tattien päällykset asettuvat helposti ohjaimeen kiinni. Ohjaimen omien muovipäällysteiden pitää tosin olla täysin tai osittain ehjät, sillä Thumbstickit eivät napsahda paikalleen, jos pinta on rispaantunut. Toisen testissä olleen ohjaimen tattien muovi oli kuoriutunut pois, mikä teki lisukkeista täysin turhat.

Performance Thumbstickejä on saatavilla lukuisilla eri kuoseilla, kuten esimerkiksi oranssilla Overwatch-teemalla. Lisukkeita voi suositella ainakin pleikkaripelaajille, jotka kiroavat osumatarkkuutensa johtuvan huonosti suunnitellusta ohjaimesta.

Pehmeät kädet

Grips-pehmikkeet on helppo kiinnittää, mutta liimausprosessin suhteen kannattaa olla suhteellisen tarkka ja varovainen. Liima tarttuu yllättävän tiukasti, eikä virheliikkeisiin ole varaa. On vaikea kuvitella, etteikö ohjaimeen jäisi rumia ja epämiellyttäviä jälkiä, jos KontrolFreekit irrottaa pois pidemmän käytön jälkeen. Kannattaakin siis olla varma ennen kuin ohjaintaan lähtee parantelemaan.

Tummanharmaat läpyskät tulevat ohjaimen molempiin ”kahvoihin” kiinni ja estävät lipsumista sekä samalla pehmentävät kämmenotetta. Alkuun parimilliä paksut lisukkeet tuntuvat oudolta käsien alla, mutta tunteeseen tottuu nopeasti – ja ei aikaakaan, kun niihin ei enää kiinnitä huomiota. Likaisen väriset gripsit eivät tosin näytä kovin kauniilta varsinkaan, jos ohjainvärinä on joku muu kuin perinteinen musta.

Käsien hikoaminen ja ylipäätänsä otteen lipsuminen ohjaimesta eivät ole olleet minulle ongelma, joten ehosteiden todellinen arvo jää hieman kysymysmerkiksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tuotteelle olisi tilausta. KontrolFreek Grips -paketti on 15 euron hintaan sopivan helppo ratkaisu pito-ongelmista kärsiville.

KontrolFreekin tuotteille on varmasti oma asiakaskuntansa, ja ne ajavat hyvin asiansa. Vaihtoehtoja on tarjolla niin Sonyn, Microsoftin kuin myös Nintendon laitteille.

Kirjaudu kommentoidaksesi