Frost Demon Sense 7.1

Testissä kotimaiset Frost Demon Sense 7.1 -pelikuulokkeet

Frost Demon Sense 7.1 -kuulokkeiden ensivaikutelma on laadukas. Mistään ei kuulu nitinöitä tai natinoita, ja kotimaista designiä olevat kuulokkeet myös näyttävät laadukkailta. Pientä ihmetystä herättää mikrofonin päässä oleva halvan näköinen tulppa. Koitin toki repiä sitä irti, mutta tarkemman tutkimisen jälkeen totesin osan olevan kiinteä.

Kupit istuvat mukavasti korville, eivätkä paina mistään kohdin edes silmälasien kanssa. Edes kolmen tunnin pelisession jälkeen ei tehnyt mieli repiä korvia irti, kuten edellisten testaamieni kuulokkeiden kanssa kävi. Kupit myös eristävät ulkopuolelta tulevia ääniä loistavasti, joten soivat puhelimet ja naapurien äänekäs seksi eivät häiritse pelisessioita. Sanoisin, että nämä ovat mukavimmat pelikuulokkeet, joita olen kokeillut.

Sankojen säätövaraa saisi olla hieman enemmän. Pipopäisillä ja paksutukkaisilla pelureilla voi tehdä tiukkaa saada luurit sopimaan. Mukavan pitkä kangasjohto mahdollistaa hieman kauempaakin pelaamisen. Mikin mykistys sekä äänenvoimakkuuden säätö kulkevat oivallisesti johdon mukana noin kyynärän päässä. Johdon päässä oleva 3,5mm:n liitäntä napsahtaa jämäkästi paikalleen, kuten tekee myös PC-käyttöä varten mukana tuleva haarakappale.

Entäs ne tärkeimmät, eli äänet? Wow-efektiä ei tule, mutta stereomoodissa kaikki kuulostaa hyvältä, ja siellä olemisen tuntu on vahva. Lukuisten testattujen pelien ja tuntien jälkeen en keksinyt valittamista muuta kuin surround-äänistä. Tosin musiikin kuunteluun nämä(kään) pelikuulokkeet eivät sovellu.

Konsoleilla on tyydyttävä pelkkään stereoääneen, mutta PC:llä surroundin saa käyttöön Steamista ladattavalla Spatial Sound -ohjelmistolla. Useampaa kanavaa simuloiva ohjelma täytyy käynnistää erikseen joka kerta, mikäli surround-äänimaailmasta haluaa nauttia. Kovin vakuuttava surround-kokemus ei ole, ja äänimaailmaa vaivaa pieni kaiku, joka tekee etenkin kanssapelurien puheäänistä epäselvän kuuloisia.

Ohjelmiston säätömahdollisuudet ovat monipuoliset, mutta siinä ole minkäänlaista testeriä helpottamaan säätämistoimia. Todella pienet ja herkät säätönupikat tekevät yksittäisten kanavien säätämisestä järjettömän tuskaista. Koko äänimailman muuttaminen sentään onnistuu helposti parilla klikkauksella, ja valikoimassa on esimerkiksi erillinen peliasetus. Säätömahdollisuuksia on mukavasti, mutta olisi kuitenkin mukavampaa, jos surround toimisi optimaalisesti ilman tuntikausien säätö-kokeilu-rumbaa.

Mikrofoni toimii kuten pitääkin. Ääni kuulemma kuulostaa toiseen päähän hieman matalammalta kuin normaalisti, mutta ei kuitenkaan miehekkäällä latinotavalla, vaan jotenkin oudosti. Toki tämä voi olla vain tottumiskysymys. Mikrofonin saa halutessaan irti kääntämällä. Irrotus tosin vaatii kikkailua, sillä tarttumakohta on niin pieni ja liukas, että sormet lipeävät vääntäessä. Itse onnistuin irrotuksessa vain hyvän pidon tarjoava nahkahanska kädessä.

Loppuun vielä erityismaininta vajaista käyttöohjeista. Niissä ei puhuta mikrofonin irrotuksesta tai johdon päässä olevasta USB-liitännästä mitään. Moiset seikat olisi hyvä painaa ohjeisiin, sillä niiden puute saattaa hämmentää kuluttajaa. Mikrofoni irtoaa kääntämällä vastapäivään ja vetämällä. USB on kuppien ulkopinnalla olevia ihan komeita valoja varten.

Frost Demon Sense 7.1 -kuulokkeet jättävät ristiriitaisen fiiliksen. Kyseessä on erittäin mukavan tuntuiset surround-kuulokkeet, jotka ovat parhaimmillaan stereoäänissä. Hintaluokka on siinä 80 euron kieppeillä, mikä pistää harkitsemaan. Nimittäin samalla hinnalla tai hieman kalliimmalla voi saada paremman surround-kokemuksen. Toisaalta 20-30 euroa halvemmalla voi saada laadukkaat stereokuulokkeet. Näin ollen jäädemonit putoavat ikävään rakoon erittäin kilpailullisilla kuulokemarkkinoilla.

Kommentit

Mielenkiintoista, harmi jos mykistys johdon välissä, sitä on varmaankin vähän hankala käyttää. Sankamute on tätä päivää! Sitten korjaus, ei konsolillakaan tarvitse tyytyä pelkkään stereoääneen. Näihinkin headset kanssa saa konsolilla käyttöön mahtavan Dolby Atmos for headphones, tai DTS:X codecin joilla saa upeat surroundit tulille_ja kuulostaa siltä, että vieläpä helpommin ja paremmin kuin tietokoneella. Lisätietoa vaikkapa täällä: https://forum.konsolifin.net/threads/xbox-pelikuulokkeet-keskustelua-aud...

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi