Plantronics Rig 500 Pro HC

Testissä Plantronics Rig 500 Pro HC -pelikuulokkeet

Plantronics Rig 500 Pro -pelikuulokkeet olivat niin suuri pettymys, että on parasta mennä suoraan asiaan ilman sen kummempia alkuselostuksia.

Sangat solmussa

Kuulokkeiden puutteellisuus käy selväksi heti päähän laittaessa, sillä koolle on vain kolme säätövaihtoehtoa. Suurin asetus ei sovi mukavasti edes keskivertopäähän, eikä paineen tunne päälaella helpota missään vaiheessa. Toinen suuri ongelma ilmeni silmälasien sankojen kanssa. Kuulokeosat nimittäin painavat sankoja niin kovasti, että rillit menevät pakostakin vinoon ja mahdollisesti vääntyvät. Itse tyynyt sentään tuntuvat mukavilta, eivätkä juurikaan hiosta, mutta niiden kevyt rakenne päästää aivan liikaa taustamelua lävitse.

Pettymykset jatkuvat äänipuolella. Esimerkiksi formulat kuulostavat lasipurkkiin suljetulta ampiaiselta, ja ääntä vaivaa kauttaaltaan ikävä tunkkaisuus. Paketin mukana tulee aktivointikoodi, jolla saa ladattua Dolby Atmos -tuen sekä Xbox Onelle että PC:lle. Kolmiulotteisen äänen toteutus on kuitenkin sen verran heikko, ettei moisesta ominaisuudesta ole käytännön hyötyä.

Moninpelejä pelattaessa ilmenee myös mikrofoniongelmia, eikä puhe meinaa kuulua toiseen päähän millään. Hengitysäänet kyllä kulkeutuvat lähes kymmenen sentin päästä, joten mikki on käytännössä soveltumaton puhekäyttöön. Mykistys tapahtuu nostamalla puomi ylä-asentoon, mutta sekään ei aina pelitä, eikä mistään näe, onko yhteys toiseen päähän edelleen auki.

Volyymin säätö on sentään sijoitettu fiksusti ohjaimeen tulevaan liittimeen, eikä johtoon, kuten monissa muissa malleissa. Liitin käy sellaisenaan Microsoftin ohjaimiin sekä tietokoneisiin, mutta pleikkarin kanssa on suositeltavaa käyttää mukana tulevaa kumiosaa, jonka avulla pää asettuu paremmin kapulaan.

Noin 80 euron hintaisilta kuulokkeilta on lupa odottaa enemmän. Edes perusasioiden, kuten säätöjen tulisi olla kunnossa äänenlaadusta puhumattakaan.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi