Testissä Roccat Kain 120 -pelihiiri – Saksalaista laatua

Turtle Beachin omistama saksalainen Roccat tarjoaa pelaajille suunniteltuja oheistuotteita emoyhtiönsä tapaan. Kilpapelaamiseen suunnitellut hiiret, näppäimistöt ja kuulokkeet ovat laitevalmistajan kauraa. KonsoliFINin testipöydälle päätyi äskettäin julkaistu Roccat Kain 120 AIMO -pelihiiri.

Tyylikäs uutuus

Hiiren käyttöönotto ei vaadi ihmeitä: Windows tunnistaa laitteen, kun sen kytkee tietokoneen USB-porttiin. Lisäominaisuuksia varten tarvitaan erillinen ilmaisohjelma, mutta siitä pari sanaa hieman myöhemmin. Kain 120 luottaa langalliseen toimintaan. Piuhalla on pituutta 1,8m, mikä tuntuu läppärikäytössä liioittelulta, mutta antaa mukavasti valinnanvaraa pöytäkoneen käyttäjille kotelon sijoitteluun. Piuha on ikään kuin punottua, minkä ansiosta se ei mene sotkuun yhtä helposti kuin perinteinen johto.

Sopusuhtainen, 89 grammaa painava hiiri istuu hyvin käteen ja tuntuu jämptiltä nopeissakin liikkeissä. Sen hikeä ja likaa hylkivä pintamateriaali takaa miellyttävän tuntuman sessioiden pituudesta riippumatta. Roccatin pitkä historia lisälaitevalmistajana näkyy selkeässä ja toimivassa tuotesuunnittelussa.

Ulkoasusta pistää ensimmäisenä silmään valmistajan isohko logo sekä sateenkaaren väreissä vilkkuva valaistus. Nykytrendin mukaan laitteen loistoa saa itse säätää: Erillisellä Roccat Swarm -ohjelmistolla on mahdollista määrittää asetuksia aina valojen kirkkauden, värin tai syklin mukaan, mutta myös tallentaa pelikohtaisia profiileja tai päivittää hiiren softaversio. Swarmin käyttöliittymä on selkeä ja suoraviivainen. Muuten hiiren muotoilu on pidättyväisen tyylikäs, ja futuristiset visiot on jätetty suosiolla suunnittelupöydälle.

Saksalaista laatua

Nappivalikoima on pidetty melkein minimissä. Pakollisten oikean ja vasemman korvan sekä painettavan rullan lisäksi peukalolle sijoitetaan pari vapaasti säädettävää toimintoa. Nettiselailussa napit vaihtavat selaushistorian perusteella sivuja, peleissä niihin voi esimerkiksi määrittää kranaatit tai erikoiskyvyt mieltymyksensä mukaan. DPI-painikkeella säädetään herkkyyttä omaan tuntumaan sopivaksi.

Roccatin kovasti mainostama Titan Click -tekniikka antaa etua ainakin myyntipuheiden mukaan: Kain takaa 16ms nopeamman reagoinnin kuin keskiverto hiiret, sillä hiiren signaaliprosessointi on kiristetty maksimiin. Toisin sanoen halvalla hiirellä pelaavan vastustajan klikkausviive on pidempi kuin Roccatin omistajalla. Painallukset rekisteröityvät napakasti, joskin millisekuntin eroista on mahdoton mennä takuuseen pelkän näppituntuman perusteella.

Kain 120 soveltuu ominaisuuksiensa puolesta useista eri genreistä nauttivan pelaajan yleishiireksi. Tuntuma laitteeseen on tarkka, ja materiaalit ovat laadukkaita. Kursori pysyy nopeissa liikkeissä tarkasti mukana, eikä ote lipsu kämmeneen hyvin istuvasta pintamateriaalista.

Kain-tuoteperheen uutuus on varma ja toimiva valinta langallista hiirtä haluavalle.

Kaiken kaikkiaan Roccat Kain 120 on tyylikäs, vaikkakin melko konservatiivinen tuote. Se ei tarjoa mitään mullistavaa lunastaen kuitenkin markkinointilupauksensa. Swarm-ohjelmiston tuomat lisäasetukset antavat kiitettävästi variaatiota personoimaan hiiren omaan makuun ja tuntumaan sopivaksi. Kain-tuoteperheen uutuus on varma ja toimiva valinta langallista hiirtä haluavalle. Tuote on saatavilla valkoisena tai mustana.

Kirjaudu kommentoidaksesi