Testissä Sandberg Pro Speaker Set 2.1

Murinaa ja jytinää peleihinsä kaipaavien ei tarvitse tuhlata enää satoja euroja, jos hankkii tanskalaisen Sandbergin valmistaman Pro Speaker Set 2.1. -kaiutinpaketin. Kolmen kaiuttimen paketti maksaa nimittäin vain 40 euroa (OVH 39,99 e). Jos paketin hinta ei huimaa päätä, on todennäköistä, ettei näin käy myöskään äänenlaadun suhteen. 

Kompaktista pakkauksesta paljastuu kaksi ulkomuodoltaan hiukan vanhentuneen näköistä pikkukaiutinta sekä näppärän kokoinen, vahvistimella varustettu subwoofer. Säätimet on sijoitettu puukoteloiseen subwoofer-kaiuttimeen ja niitä on tasan kaksi: bassotaajuussäädin takaosassa ja etuosassa sijaitseva volumepotikka, jonka ympärillä hohkaa kivan näköinen sininen valo.

Piuhat järjestykseen

Pikkukaiuttimet tökätään subwooferiin 3,5 millimetrin miniplugilla varustetulla piuhalla, joka on harmittavan lyhyt - kaiuttimia ei saanut eri puolelle 42 tuuman televisiota kaapelin vajaamittaisuuden vuoksi. Vaikka Sandbergin pakettia myydäänkin ensisijaisesti tietokonekäyttöön, mainostetaan sitä myös television jatkeeksi.

Wooferiin sisääntulo hoituu niin ikään miniplugilla varustetulla kaapelilla. Pakkauksen mukana tulevat tavallinen 3,5 mm miniplugi-miniplugi -kaapeli esimerkiksi mp3-soittimia varten sekä miniplugi-2xRCA -kaapeli esimerkiksi dvd-soittimeen liitettäväksi.

Jyskettä ja purkkisoundia

Kaiutinpaketin voi liittää sopivien lisäosien avulla suoraan myös konsoleihin. Käytin testissä Wiitä koekaniinina.  Tätä varten tarvitsin naaraspuoliset rca-adapterit Wiiltä lähtevien ja kaiutinpaketin kaapelin rca-liittimien väliin. Kokeilin tällä periaatteella ensiksi tuoretta De Blob 2:sta. Pelin funkahtava musiikki pumppasi bassoa yllättävän isoäänisesti. Jopa musiikkia kovaa luukuttavat lapsetkin valittivat mekastuksesta.

Eroa oli kuitenkin selvästi yleissoinnissa lähes yhtä halpoihin mutta selvästi laadukkaampiin Behringerin passiivikaiuttimiini. Bassotaajuuksien vääntäminen nollille paljasti lopulta Sandbergin pikkukaiuttimien viat. Purkkimainen soundi on heikko jopa multimediakaiutintasolla.

Muutaman vuoden takaisen räiskintäpeli The Conduitin kanssa räjähdykset ja ammuskelut kuulostivat paikoin jopa miehekkäiltä, mutta silloin tällöin purkkimaisuus nosti päätään. The Conduitin jykevät ja tunnelmalliset musiikit kärsivät nekin pidemmän päälle, sillä diskantit eivät erotu edukseen Sandbergin kaiuttimista.

Vaihtoehtoisesti vahvistimeen

Liitin myös pelkän subwooferin vahvistimeen pre-out -liitäntöjen avulla omien kaiuttimien lisäksi. Tällöin äänimaailma oli huomattavasti miellyttävämpi. Subwooferin bassot eivät jytisseet niin voimallisesti, mutta alapäät eivät myöskään puskeneet läpi överisti.

Sandberg Pro Speaker Set 2.1 ei ole nimestään huolimatta pro-tasoa, mutta vähemmän soundeiltaan vaativat voivat olla jytkeeseen kohtuutyytyväisiä. Paketin hintakin on varsin halpa, joten suurta menetystä ei pääse syntymään. Kannattaa kuitenkin miettiä, hankkiiko paketin konsolia varten vai mp3-soittimen jatkeeksi vaikkapa terassille. Samalla hinnalla saattaa myös saada tunnetumpien valmistajien vastaavia, mutta laadukkaampia kaiutinpaketteja. Kannattaa siis tehdä vertailuja, vaikkakin vain neljänkymmenen euron tähden.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi