Fortus Gaming Mouse

Testissä Speedlink Fortus Gaming Mouse

Futuristisen näköinen Fortus Gaming Mouse vaikuttaa ensituntumalta kohtuullisen laadukkaalta hiireltä. Keskiosan punainen kumipäällyste pitää hyvin hikisemmissäkin mittelöissä. Jämäkät napit sekä pehmeästi ja melko äänettömästi liukuva rulla lisäävät laadun tunnetta. Ainoastaan vasemman sivun lisänapit sekä nano-vastaanotin eivät vastaa samaa laatutasoa. Vastaanottimen muoviosa heiluu, joten jokainen usb-portista irroitus tuntuu kohtalokkaalta. Sivunäppäimet puolestaan naksuvat ja muljuvat halvan oloisesti. Myöskään patteriluukun alle sijoitettu nano-vastaanottimen säilytyspaikka ei vakuuta. Kolo on niin tiukka, ettei palikka lähde irti muuten kuin käyttämällä pattereita pois paikaltaan.

Rullan lisäksi käyttönappeja on kaikkiaan neljä. Hiiren keskellä on oma näppäin herkkyyden säädölle ja pohjassa liukukytkin koristevaloja varten. Valon väri vaihtuu neljän herkkyysasetuksen mukaan, mutta heikon valotehon vuoksi ominaisuudesta on iloa vain iltapeleissä. Silloinkaan lampun käyttöä ei voi suositella lisääntyvän virrankulutuksen vuoksi. Valmiista herkkyystasoista ainoastaan kaksi korkeinta tuntuu käyttökelpoiselta sellaisenaan.

Muotoilun puolesta siimahäntä istuu keskikokoiseen miehen käteen todella hyvin, mutta sivunäppäinten paikat on selvästi suunniteltu pitkäsormisia varten. Mukavassa perusasennossa etummainen nappi jää peukalon ulottumattomiin, mikä aiheuttaa ongelmia varsinkin nopeatempoisemmissa peleissä. Koko käden siirtäminen sopivaan kohtaan puolestaan saa aikaan epämukavaa tungosta nimettömän sekä pikkusormen kesken. Ahtauden lisäksi pikkusormi ulottuu liian pitkälle ja hankaa ikävästi hiirimattoa vasten.

Pakkauksessa luvattu kuuden metrin kantomatka kuulostaa lupaavalta sohvapelaamisen kannalta. Käytännössä yhteys alkaa kuitenkin pätkiä jo alle kolmessa metrissä. Viivettä liikkeessä ei ihmissilmällä ollut havaittavissa. Virrankulutukseltaan Fortus Gaming Mouse tuntuu olevan hyvin balanssissa. Testijakson aikana aktiivista käyttöä kertyi noin 50 tuntia, eivätkä myyntipakkauksen mukana tulleet patterit osoittaneet hiipumisen merkkejä.

Heikkouksistaan huolimatta Speedlinkin Fortus on varsin hyvä vaihtoehto edullista pelihiirtä etsivälle, mikäli se vain käteen sattuu sopimaan. Vaativampien käyttäjien kannattaa kääntää katseensa muualle.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi