Testissä SpeedLinkin 7-In-1 Switch Starter Kit

Kuten uutuuskonsoleille on tyypillistä, myös Switch sai julkaisussaan tukea laitevalmistajilta. Nintendon vempain toki sisälsi pakkauksessaan piuhat, Joy-Conit ja muut tarpeelliset tarvikkeet, mutta ainakin SpeedLink näki tarjonnassa puutteita. Saksalaisyhtiö onkin tuonut markkinoille 7-In-1 Switch Starter Kitin, jonka tarkoituksena on tarjota kaikki pelikokemuksen täydentävä oheissälä. KonsoliFIN tarkasti paketin sisällön.

Seitsemän lisävempainta sisältävä setti on yhtiön kahdesta markkinoille tuomasta paketista kattavampi. Sekä seitsemän- että neliosainenkin paketti sisältävät pelisuojakotelon, näytön puhdistusliinan, mustat tatinpäällyset ja suojakelmun ohjaimen ruudulle. 7-In-1-paketti tuo näiden lisäksi mukanaan vielä kuulokkeet, punaiset tattikuoret sekä latauskaapelin.

Paketin käytännöllisintä puolta edustaa pelikotelo, johon saa sullottua enintään neljä kasettia. Suojus on näppärästi kahdessa eri puolelta aukeavassa kerroksessa, joten lopputulos ei ole juuri muistitikkua isompi. Kotioloissa tästä ei ole kummoistakaan hyötyä, mutta Switchin kanssa reissaaminen on kotelon ansiosta sujuvampaa.

Konsoliohjaimien surkeudesta on urputettu aina, eikä yksikään ratkaisu tyydytä kaikkia. Irralliset tattipinnat napsahtavat Switchin Joy-Coneihin mukavasti, mutta lisäkerros ei tule ilman takapakkeja. Kasvaneesta tattipinta-alasta koituu isopeukaloisille hinnaksi lievää epätarkkuutta ja kadotettua jämäkkyyttä. Ongelma ei onneksi haittaa Zeldan kaltaisissa rauhallisissa peleissä, mutta esimerkiksi tarkempaa ohjausta vaativassa Puyo Puyo Tetriksessä rähmäkäpälöinti sai tunteet kuohahtamaan.

Kaikkien näyttökeskeisten älylaitteiden tapaan myös Switchin ruutu kannattaa suojata. SpeedLinkin suojakelmu pitää ruudun puhtaana ja mukavana. Suojaamisen merkitys kasvaa ajan kuluessa, mutta jo nykyisellään helposti laitettava kelmu tuntuu fiksulta ratkaisulta.

Viimeinen merkittävä lisä paketissa ovat mikrofonilliset nappikuulokkeet. Turhan muovisilta tuntuvat ämyrit ovat melko kookkaat, joten niiden sullominen osoittautui melko tympeäksi ainakin omalla kohdallani. Pieni tiivistäminen olisi tehnyt poikaa. Rahiseva äänentoisto ajaa pelikäytössä asiansa, mutta musiikinkuunteluun niistä ei ole. Volyymivivun puute, käytön epämukavuus ja popittelun liian heikko äänenlaatu ovat syyt, joiden takia napit päätyivät testikäytössä hyvin nopeasti laatikon perukoille.

SpeedLinkin 7-In-1 Switch Starter Kit on kelpo paketti konsolin kylkeen varsinkin reissussa pelaaville. Pelien suojakotelo sekä näytönhoitovälineet jäävät taatusti käyttöön, minkä lisäksi makuasioista kiistelevät saavat tattipinnoista apua hätäänsä. Kolme metriä pitkä latauskaapeli on myös oiva bonus, mikäli moisia ei ole vielä nurkissa riittävästi. Vaikka edullisempi 4-In-1 Starter Kit tarjoaa keskeiset tarvikkeet huokeampaan hintaan, ei isommankaan paketin hommaamisen kanssa tarvitse epäröidä.

Kirjaudu kommentoidaksesi