Testissä Tritton Kunai HeadsetValmistaja:
Mad Catz                                      Alusta: PlayStation 3, PS Vita
Julkaistu: 10.10.2012                                    Hintaluokka: noin 60€

Sopivien pelikuulokkeiden löytäminen on vieläkin haasteellinen operaatio, vaikka verkkopelaamisen vallankumouksen jälkeen erilaisia laitteistoja onkin ilmestynyt markkinoille kuin sieniä sateella. Yleensä headset kaatuu poskettomaan hintaan, heikkoon äänenlaatuun tai huonoon muotoiluun. Nyt markkinoille ilmestynyt langallinen Mad Catzin Tritton Kunai Headset pyrkii valloittamaan PlayStation 3:n ja PS Vitan käyttäjät varsin siedettävällä 60 euron hintalapulla varustettuna.

Monipuolisuus ennen kaikkea

Keskittyminen Sonyn alustoille ei ole tehnyt Tritton Kunai Headsetistä liian rajoittuneen tuntuista. Tarjolla on 3,5mm plugin lisäksi kotikonsoliin vaadittavat RCA-liittimet USB-pään kera. Kuulokkeista lähtevä noin 80 senttimetrin pituinen piuha toimii Vitan lisäksi myös puhelinten kanssa. Kaapeleiden pituussuhdetta olisi ollut syytä miettiä vähän tarkemmin, sillä nykyisellään lyhyempi piuha on aavistuksen liian lyhyt esimerkiksi lenkkeilykäyttöön. Toisena pienoisena moitteena volyymin säätöön tarkoitettu välikappale sijaitsee jatkojohdossa, joten käsikonsolien pitämää meteliä joutuu säätämään myös vastaisuudessa itse laitteesta.

Kytkentä PlayStation 3:een ei voisi olla helpompaa. Kuulokkeet tarvitsee vain kiinnittää USB-porttiin, jonka jälkeen keskusteluyhteys on avattu. Äänenlaadussa ei ole moitteen sijaa, sillä kaikki kuuluu selvästi. Irrotettava mikrofoni on taittuvaa mallia, joten hengitysäänet tai juoman ryystämiset on helppoa piilottaa toisten kuulemattomiin. Pelien äänet kajahtelivat kirkkaasti niin Killzone HD:n kuin When Vikings Attackinkin tapauksessa. Musiikin toistossa kotimaisen Wintersun-yhtyeen turboahdettu uutuuslevy Time tuotti hetkittäin vaikeuksia äänimaiseman tasapainolle basson ottaessa turhan isoa roolia itselleen. Rauhallisemmissa biiseissä ja kohdissa äänenlaatu olikin jälleen miellyttävää kuunneltavaa.

 

Kotikonsoliin yhdistetty langallinen headset ei taatusti tee hyvää peliluolan fengshuille, sillä kaapelia riittää jopa liiaksi asti. 4,3 metriä pitkän johdon ansiosta pelaaminen on miellyttävää kaikissa olosuhteissa eikä ainakaan kuulokkeiden takia tarvitse istua liian lähellä näyttöpäätettä. Pituudella on myös haittapuolensa, sillä esimerkiksi tietokoneeseen yhdistetytyn headsetin kaapelihelvettiin sotkeutuu jatkuvasti. Tästä konkreettisimpana esimerkkinä KonsoliFIN Podcastin nauhoitus, jonka aikana joutui alati survomaan piuhaa pois tieltä.

Miksei mun päähän satu?

Tritton Kunai Headset on saatavilla valkoisena, mustana sekä punaisena. Arvostelukappaleena toiminut kiiltävän valkoinen näyttää ensisilmäyksellä hivenen muoviselta, mutta paljastuu tarkemmalla tutkailulla varsin tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Mustat raidat sekä sisäpinta luo tyylikästä kontrastia muuten puhtaan valkoiselle ulkokuorelle. Valmistajan logo lukee useammassa paikassa neutraalin harmaalla eikä sitä meinaa edes huomata.

  

Erityismaininnan Mad Catzin kuulokemikrofoni ansaitsee kuitenkin käyttömukavuudesta. Kirkkaan äänenlaadun lisäksi muotoilu on kohdillaan eikä useammankaan tunnin yhtäkestoinen käyttö aiheuta epämiellyttäviä tuntemuksia. Korvat uppoavat kuulokkeisiin mukavasti, jolloin taustamelu pysyy huomaamattomana. Kupit eivät paina liian lujasti päätä vasten, joten silmälasienkin kanssa käyttökokemus on kohdillaan. Tästä saisivat muutkin valmistajat ottaa mallia! Kuulokkeita on mahdollista kääntää 90 astetta, mutta sen käyttötarkoitus jäi epämääräiseksi. Kyljen painautuminen päätä vasten kun tuntuukin hivenen epämiellyttävältä.

Kokonaisuutena Tritton Kunai Headset on laadukas väline niin verkkokeskusteluihin kuin yksinpeleihinkin. Noin 60 euron hintalappu tuntuu varsin kohtuulliselta panostukselta mukavasta käyttökokemuksesta. Jollei langallisuus haittaa, kelpaa Mad Catzin uutuustuotetta suositella kokeilukäyttöön lähes kaikille.

Kiitokset EasyZonelle arvostelukappaleesta.

Galleria: 

Kommentit

Näiden suositusten perusteella kävin oikopäätä ostamassa nämä. Tuli sopivaan rakoon tämä arvostelu ja hintaluokkakin oli juuri sitä mitä hain. Ennen tätä en edes tiennyt näistä kuulokkeista.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi