Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Turtle Beach -kuulokesarjan uusin tulokas on langallinen Recon Spark, joka sopii puhelimelle, PC:lle ja kaikille uuden sukupolven konsoleille. Jämäkät peruskuulokkeet ovat hyvä vaihtoehto, mikäli ei kaipaa isompia hifistelyjä.

Mitä kaikkea täältä pakkauksesta löytyykään?

Pieneen muovitaskuun on pakattu lappunen, josta selviää tärkeimmät tukikanavat kuulokkeiden mahdollisia ongelmatilanteita varten. Isommasta paperiliuskasta ei löydy suomenkielisiä ohjeita, mutta selkeät kuvat havainnollistavat mainiosti nopean käytön aloitusta. Mukana on myös pieni kolmionmuotoinen Turtle Beach -tarra.

Kuulokkeiden noin 60 senttimetrin pituinen pääjohto on kiinnitetty pysyvästi niiden runkoon. Paketti sisältää myös noin 2,4 metrin pituisen jatkojohdon, joka sopii pöytä-PC:n portteihin. Peruspiuhan pituus vaikuttaa oikein hyvältä, sillä johto ei pääse sotkeutumaan jalkoihin. Kuulokejohdon 3,5 millimetrin liitin kiinnittyy jatkojohtoon ja langattomaan peliohjaimeen ongelmitta.

Laadukasta käyttömukavuutta

Puhumista varten vasemman kuppiosan alaosasta lähtee noin kymmenen senttimetrin pituinen "liipasin", joka tuntui aluksi turhan lyhyeltä, sillä se jäi liian kauas suusta. PlayStation 4:lla testatessa lisälaitteen äänenvoimakkuutta piti nostaa järjestelmän asetuksista noin 80% tasolle maksimista, jotta pelikaverit kuulivat puheen riittävällä voimakkuudella. Lyhyessä suukappaleessa on toki hyvätkin puolensa, sillä se ei häiritse pelatessa esimerkiksi nestetankkausta. Mykistys toimii näppärästi nostamalla mikin ylös.

Korvia suojaavat noin 2,5 senttimetrin paksuiset pehmusteet tuntuvat hyviltä korvien ympärillä, sillä niiden materiaali ei purista ollenkaan. Lämpömittarissa oli 24 astetta, kun ensimmäinen pitempi pelisessio uusilla kuulokkeilla pääsi kunnolla vauhtiin. Noin viiden tunnin pelaamisen jälkeen iho ei tuntunut hikisen tahmealta, mikä oli miellyttävää huomata. Tärkein tekijä hikoilemattomuudelle lienee kuulokkeiden pehmusteiden alaosa, sillä se on muutaman millimetrin kapeampi kuin yläosa, ja iho pääsee hieman paremmin hengittämään tämän ansiosta.

Tarvittaessa kaariosaa voi säätää molemmilta puolilta noin viisi senttimetriä pitemmiksi. Päätä ympäröivän kaaren venytys paljastaa jämäkän metalliosan, joka tuntuu kestävältä ja ei vaikuta mukavuuteen. Olennaisin syy miellyttävän tuntuisissa kuulokkeissa on rakenne, sillä pehmustetut korvakupit taipuvat todella moneen asentoon. Näin ollen niiden voi olettaa mukailevan erittäin monenlaisten päiden muotoja. Etäisyys kuppien alaosasta kaaritukeen on tuen keskiosan lakikorkeudessa noin 18 senttiä, kaaren ollessa maksimimitoissaan. VR-laseilla pelaavat huomio: kuulokkeet eivät mahdu virtuaalilasien alle.

Ainoa pienen miinuksen ansaitseva asia on kaaren yläosa, sillä sen peittävä pehmuste saisi olla aavistuksen paksumpi. Pitää tosin huomioida, että uudet kuulokkeet ovat lähes sama asia kuin uunituoreet kengät, jotka saavat aluksi jalat kipeiksi. Muutaman päivän jälkeen niihin sopeutuu, eikä kosmeettinen asia enää haittaa.

Peruskäyttäjän varma valinta käyttömukavuutensa ja helppoutensa ansiosta

Turtle Beach Recon Spark oli positiivinen yllätys, sillä äänentoisto on oikein hyvää peruslaatua ja ennen kaikkea sen kanssa pääsee nopeasti sinuiksi. Pyöreä äänensäätönamiska vasemman kuulokkeen juuressa löytyy helposti, ja kaaren kokoa kasvatettaessa valittu skaala pysyy varmasti paikoillaan. Isoimmat pisteet luurit keräävät silti käyttömukavuutensa ansiosta, sillä korvien kipupisteitä ei tarvinnut haeskella pitempienkään pelituokioiden tai tv-sarjamaratonin jälkeen.

Kapeahko kytkentäjohto ei ole kovin usein se kestävin vaihtoehto. Se ei ole kuitenkaan kuulokkeiden vika jos johtoon onnistuu kompuroimaan tai piuhaa tulee reuhdottua liikaa. Hyvä puheen kuuluvuus ja peliäänien toisto ilman äänen kiertämistä tekee Spark Reconista mainion vaihtoehdon, mikäli etsii perusvarmoja stereoäänisiä kuulokkeita.

Kirjaudu kommentoidaksesi