Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Turtle Beach Recon 70 ja Battle Buds kansikuva

Testissä Turtle Beachin Battle Buds ja Recon 70 -kuulokkeet

Laadukkaita ja hyvin päähän istuvia kuulokkeita on nykyään vaikea löytää, sillä valmistajia on enemmän kuin meren mutaa. Valintaa vaikeuttaa myös silmälasit, jotka painavat tiettyjen kuppien kanssa ikävästi päätä. Testaaminen ennen ostopäätöstä ei välttämättä ole aina mahdollista, mutta onneksi KonsoliFIN helpottaa asiaa.

Toimitukseen päätyi testattavaksi peräti kaksi erilaista mallia. Turtle Beachin Battle Buds ja Recon 70 ovat molemmat suunniteltu ensisijaisesti konsolipelaajille. Kummatkin kuulokkeet kytketään kiinni 3,5 millin vastaanottimeen, mikä mahdollistaa niiden käyttämisen esimerkiksi myös puhelimen kanssa.

Varsinkin Battle Budsit sopivat tarkoitukseen mainiosti, sillä ne ovat in ear -nappikuulokkeet. Uusimpien Applen laitteiden kanssa musiikin ystävä joutuu käyttämään adapteria, jonka lisääminen on sangen ärsyttävää. Adapteri aiheuttaa myös jonkin verran häiriöääniä johdon mennessä mutkalle ja esimerkiksi pyöräillessä se on jatkuva riesa. IPhonen kanssa langattomuus on valttia.

Istuvuus ja käytännöllisyys

Battle Budsien päätarkoitus ei ole onneksi musiikin kuuntelu pyöräillessä tai lenkillä. Kuulokkeet voi kytkeä helposti PlayStationin, Xboxin tai Nintendo Switchin ohjaimiin. Niissä on lisäksi irrotettava mikrofoni, joka taipuu moneen suuntaan vaivatta. Materiaali tuntuu myös laadukkaalta. Ongelmaksi koituu hieman outo muotoilu.

Perinteisistä in ear -kuulokkeista poiketen Battle Budsit ovat suhteellisen isot. Nappien päässä sijaitsevat logolla varustetut muoviosat, jotka saavat ne tuntumaan massiivisemmilta kuin on tarkoitus. Isoa kokoa ja istuvuutta on koitettu kompensoida muovisilla korvatuilla. Tuet asettuvat korvalehden sisään, mikä saa kuulokkeet pysymään napakammin päässä.

Battle Budsit alkavat tuntua normaalin session aikana ikäviltä, vaikka ne eivät irtoakaan herkästi päästä. Paketin mukana toimitetaan erilaisia korvatukia ja pehmusteita, mutta niistä ei ollut suurta helpotusta kipuiluun.

Budjettiluokan kuulokkeet

Kaksikon perinteisempi malli Recon 70 istuu päähän onneksi paremmin. Nahalla päällystetyt kupit peittävät korvat kokonaan ja sopivat sekä pieni- että isopäiselle ihmiselle. Ne eivät takaa täydellistä hiljaisuutta ulkopuolisilta ääniltä, mutta mylvintä ei silti pääse falskaamaan vieressä istuvan korviin.

Äänenlaatu on myös Recon 70:n kanssa selvästi parempi. Siinä missä Battle Budsit tarjoavat diskanttivoittoisempaa toistoa, kuulostaa pärinä muhkeammalta Recon 70:t päässä. Niitä myös pitää mielellään päässä, sillä ne eivät paina silmälaseja inhottavasti kalloon.

Verrattuna esimerkiksi kalliimpiin Soundblasterx H7 -kuulokkeisiin jäävät Turtle Beachit valitettavasti kauas taakse. Soundblasterit saa kytkettyä sekä konsoleihin että PC:n vaihdettavan liitännän avulla ja äänenlaatu on yleisesti ottaen parempaa. Myös mikrofonin saa irti niin halutessaan.

Turtle Beachin Battle Buds -malli maksaa noin 30 euroa ja Recon 70:n saa omakseen 40 eurolla. Budjettiluokan kuulokkeiksi molemmat Turtle Beachit ajavat asiansa, mutta näistä kahdesta vaihtoehdosta kannattaa ehdottomasti kallistua Recon 70:n puoleen.

Kirjaudu kommentoidaksesi