Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Toby Allenin näkemys Virtua Tennis 3:sta

Sega ponnisti aikoinaan kaikkien tuntemaksi erilaisten pelikoneiden tekijänä, mutta yhtiö on sittemmin toiminut menestyksekkäästi myös pelinkehittäjänä. Aluksi Virtua Tennis hurmasi pelihallien kävijät vuosituhannen vaihteessa. Myöhemmin se käännettiin useammalle eri alustalle, ja hittisarja oli syntynyt.

Nyt ihmisiä puhuttaa uusi jatko-osa, Virtua Tennis 3. Pelihalleissa viime vuonna debytoinut versio julkaistiin 23. maaliskuuta Playstation 3:lle sekä Xbox 360:lle. PSP- ja PC-pelaajat saavat omat pelinsä tänään. Millä alustalla uuden sukupolven Virtua Tennis on parhaimmillaan? SUMO Digital -studion Toby Allen kertoo oman näkemyksensä haastattelussa.

Kuinka vaikeaa on ollut luoda yksi ensimmäisistä peleistä, joka toimii 1080p-resoluutiolla sekä Xbox 360:lla että PS3:lla?

Toby Allen: 360:n näkökulmasta meillä ei ollut mitään oikeita ongelmia, ja se [kehitys] oli melko suoraviivaista.

Mitä varsinaisia eroja löytyy Xbox 360:n ja arcade-versioiden väliltä?

TA: Segan AM3-ryhmä on parannellut arcade-versiota PS3:lle. Otimme jälkimmäisen version ja lisäsimme muutaman ominaisuuden. Voitte odottaa uutta pelitilaa maailman kiertueesta, hahmonmuokkausta, minipelejä sekä 1080p-laadun grafiikoita. Erityisesti Xbox 360:n versiossa olemme vieneet Virtua Tennis 3:n elämyksen uusin korkeuksiin Xbox Live –tuella, joka sisältää turnaukset, pelien kohokohdat, Virtua Tennis TV:n sekä katselijatilan.

Julkaistaanko demo ennen kokoversion myyntiintuloa?

TA: Demo on vastikään julkaistu – katsastakaa se kauppapaikalta ja nauttikaa uusimmasta Virtua Tennis 3:sta!

Kuinka kauan teillä meni 1080p-tuen toteutuksessa? Miksi luulette muiden kehittäjien harpanneen sen yli?

TA: Pelin saaminen 1080p:n resoluutioon oli helppoa. Asiat, joihin jouduimme laittamaan lisäpanostusta, oli laadun viimeisteleminen ja kokoruudun efektit. Näette pelin todella loistavan tällä resoluutiolla.



Ajattelitteko sisällyttää peliin ominaisuuksia Live Vision-kameraa varten, kuten kasvojen kartoituksen?

TA: Nämä ovat loistavia ominaisuuksia, mutta ne olisivat tarvinneet huomattavan määrän työtä. Elementit, kuten kasvojen kartoitus, olisivat olleet kiperiä VT3:n muokattavien hahmojen kanssa. Saatamme kuitenkin katsella jotain vastaavaa tulevaisuudessa.

Mitä pelimuotoja voi pelata Xbox Livessä? Löytyykö asetukset verkkonelinpeleihin vai ainoastaan moninpeli kahdelle?

TA: VT3:n verkkopuolta tehostetaan neljällä eri ominaisuudella: turnauksilla, ystävyysotteluilla, VT.TV:llä ja pelin kohokohdilla. Nelinpelejä voi pelata.

Tunnetteko käyttäneenne Xbox 360:n kaiken potentiaalin VT3:ssa?

TA: Me ehdottomasti yritimme, ja verkkomoninpelin lisääminen antaa VT-faneille yksinkertaisesti mahdollisuuden pelata toisiaan vastaan aidossa tennisympäristössä!

Löytyykö pelistä avattavia salaisia pelaajia?

TA: Se olisi lavertelemista! Olen varma, että VT-fanit ymmärtävät pian. :)

Onko pelissä joitain aivan mielettömiä tennismailoja?

TA: Japanilaiselta kehittäjältä voitte odottaa peliin korkean tason mieletöntä sisältöä – kieli paljolti poskella.

Onko mahdollista luoda useampi kuin yksi pelaajaprofiili?

TA: Voitte luoda jopa neljä eri profiilia maailman kiertueelle.

Onko mahdollista pelata kahdella eri kultaisen tason Live-tunnuksella vastakkain samalta konsolilta?

TA: Kyllä. He voivat osallistua pelaajaotteluihin, ranked-peleihin ja turnauksiin. Heidän pitää kuitenkin olla samassa nelinpelijoukkueessa, kun pelaavat turnauksia tai ranked-pelejä.

Lisäksi VT3 tukee myös nelinpelipareja, joiden pelaajat ovat eri konsoleilla. Tämä ominaisuus toimii hyvin samalla tavalla kuin samalta konsolilta pelattaessa. Se on lisätty lähinnä siksi, että kaksi pelaajaa eri konsoleilta voisi pelata ranked-nelinpelejä samassa joukkueessa. Meillä on pareille myös erikseen tilastot, jotka sisältävät miesten ja naisten nelinpelien lisäksi sekapelit.

Voivatko Xbox 360 –pelaajat odottaa joitain yksinoikeuksia heidän versioonsa?

TA: Teidän täytyy vain odottaa ja nähdä. Meillä saattaa olla joitain yllätyksiä!

Tiedämme, että Virtua Tennis 3 antaa meille mahdollisuuden järjestää verkkoturnauksia Xbox Livessä. Voitteko selittää miten tämä ominaisuus tarkalleen toimii?

TA: Verkkoturnaukset mahdollistava ominaisuus toimii niin, että ensin kootaan tarvittava määrä pelaajia aulaan. Kun pelaajat ovat tulleet aulaan ja kaikki ovat valmiita, turnaus voi alkaa. Tavallisiin turnauksiin lisätään tarvittaessa tekoälypelaajia. Ranked-turnauksissa pelaaja pääsee automaattisesti toiselle kierrokselle, jos vastustajaa ei ensimmäiselle löydy. Kun joku odottaa seuraavan kierroksen vastustajaansa, saa hän katsella jäljellä olevia pelejä ja näin selvittää vastustajansa. Myös pudonneet voivat katsoa loput turnauksen peleistä.

Turnauksissa on vain 2-3 kierrosta ja pelit pelataan yksi kerrallaan voittoon taiputoamiseen saakka. Itseturnauksilla ei ole tilastoja, mutta jokainen peli ranked-turnauksessa lasketaan yleiseen rankingiin. Turnausominaisuus ei anna keskeyttää ja jatkaa myöhemmin. Kun turnaus on alkanut, pitää se pelata loppuun asti.

Katso pelin traileri
Windows Media

Voivatko pelaajat ladata uusia minipelejä tai muuta sisältöä?

TA: Meillä ei ole toistaiseksi suunnitelmia tälle.

Minipeleistä puheen olleen: mikä on lempipelisi ja miksi?

TA: Henkilökohtainen suosikkini on Drum Topple, jossa tynnyrikasojen kaatamisesta saa hurjan määrän tyytyväisyyttä.

Toimiiko Xbox 360:n versio eri tavalla kuin PS3:n? Muutitteko vähän pelattavuutta merkitäksenne 360-version?

TA: Käännöksen tavoitteemme on tuoda PS3:n VT-kokemus Xbox 360:lle. Tekniset vaatimukset huomioon ottaen käytämme eri fysiikkamoottoria, mikä vaikuttaa hieman pelattavuuteen joissakin minipeleissä. Meille on kuitenkin kerrottu, että tämä todella tuntuu oikealta ja toimii hyvin.

Onko mahdollista tuoda luotu pelaaja Xbox Liven otteluihin ja turnauksiin?

TA: Muokattuja hahmoja voi käyttää verkossa kaikissa Xbox Live –ominaisuuksissa.

Kertokaa meille enemmän ominaisuudesta VT.TV. Voiko siihen yksinkertaisesti liittyä ja poistua? Löytyykö jotain ylärajaa katsojille ja voiko kuka tahansa luoda pelin, joka käyttää VT.TV-ominaisuutta?

TA: Verkossa on yhdeksän paikkaa, jotka voi käyttää pelaajien ja katselijoiden kesken. Ei ole mitään rajoitusta estämässä VT.TV-pelien luomista. Jos näet kavereitasi linjoilla tai pelanneen vastikään, klikkaa heidän pelaajakorttiaan ja näe viimeisen viiden minuutin huipennus heidän pelistään.

Missä vaiheessa kehitystä päätitte tehdä Xbox 360 –version ulosannosta 1080p:n?

TA: Suunnilleen niihin aikoihin, kun Microsoft lisäsi Xbox 360:lle tuen, jolloin olimme jo melko pitkällä kehityksessä.

Onko teillä suunnitelmia ladattavalle sisällölle, kuten uusille kentille, pelaajille, vaatteille ja muille vastaaville?

TA: Meillä ei ole toistaiseksi suunnitelmia.

Kiitos haastattelusta, Toby Allen!

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi