Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Toimituksen valinnat: Mistä aiheesta seuraavat Lego-pelit

Lego-palikat ovat olleet viime vuosina kaikkialla. Perinteisen rakentelun rinnalle on ilmestynyt eri teemoista ammentavia videopelejä sekä elokuvia. Huhupuheet kertovat myös, että keltaisista hahmoista oltaisiin tekemässä Skylandersien ja Nintendon Amiibojen tapaan pelien kanssa käytettäviä figuureja. Meno tuskin loppuu tähän, vaan kuluttajat saanevat jatkossakin koettavaksi tanskalaisten palikoiden tähdittämää viihdettä.

Seuraava palikkaseikkailu pelirintamalla on kesäkuussa julkaistava LEGO Jurassic World, joka niputtaa kaikki jo julkaistut Jurassic Park -elokuvat sekä tulevan Jurassic Worldin yhteen pakettiin. Tätä nimikettä odotellessa KonsoliFINin toimitus otti pohdittavakseen minkä televisiosarjan, elokuvan tai kirjan TT Games -studio voisi seuraavaksi ottaa käsittelyyn. Jää nähtäväksi, muuttuvatko nämä ideat koskaan peleiksi asti. Olkaa Lego-studiolla kuulolla!

FelisLeo:

LEGO Fifty Shades of Grey
Fifty Shades of Greyn Lego-versio olisi hieman sama kuin Lordin osallistuminen Euroviisuihin. Ensireaktion jälkeen idea alkaa tuntua koko ajan vain paremmalta. K18-versio Lego-pelistä olisi sellainen veto, jollaista ei peliteollisuudessa ole vielä nähty. Lego-hahmot piiskaamassa toisiaan olisi ainakin skandaalin paikka, mutta samalla se saattaisi tuottaa miljoonia sensaatiosivustojen tarjoaman ilmaisen mainonnan ansiosta.

LEGO The Walking Dead
Lapsilla ei ole mitään asiaa loistavan The Walking Dead -sarjan pariin, joten Lego-sovitus tarjoaisi perheen pienimmille portin viihdemaailmaa muuttaneen ilmiön pariin. Vakavimmat teemat pitäisi tietysti jättää pois, mutta Legojen hilpeä tapa käsitellä aihetta saattaisi toimiakin.

Fly:

Kokemusta on vain yhdestä LEGO-pelistä ja sekin tuli Xbox Eliten kylkiäisenä. Leffakin oli suhteellisen huono. Mutta jos sitä jotain haluaisi nähdä, niin Walking Dead -teemainen peli voisi toimia. Legot tekisivät vakavasta konseptista huolettoman tai sitten se voisi lähestyä aihetta aikuisemmalta kantilta. Peli voisi keskittyä Rickin ja muiden tuttavien seikkailuihin zombieviruksen saastuttamassa Amerikassa. Sillä katanatyttelilläkin olisi kiva pistää Lego-palikoita halki poikki ja pinoon. Zombiet tuhoutuisivat vain hajottamalla pään, muuten niiden Lego-palaset kasautuisivat takaisin paikoilleen. Ultimate-pahiksena tietty kuvernööri tai legonhimoiset kannibaalit.

Jaakkimo:

Rakastin pienenä Legoja. Mutta en haluaisi nähdä samaa kaavaa toistavia Lego-pelejä enää yhtään ainutta kappaletta. Mukahauskoja viittauksia alkuperäisiin teoksiin täysin toisiaan toistavilla pelimekaniikoilla ei jaksa kovin montaa kertaa. Jaksoin tahkota jostain LEGO Star Wars -pelistä muutaman kentän ja jo lyhyen pelaamisen jälkeen teki mieli heittää teoksella albatrossia. Tämänkin jälkeen olen rohkeasti testaillut jokaisen vastaan tulleen Lego-pelin demoa, mutta mikään ei tunnu kehittyneen suuntaan eikä toiseenkaan, saati kolmanteen tahi ihan pelattavaksi peliksi saakka. En halua mitään suosikkiteoksiani raadeltavan ja ympättävän kuluneeseen Lego-muottiin. Harmittaa muutoinkin jo tarpeeksi nämä.

No, jos AIVAN AIVAN PAKKO on joku sanoa niin Rocky-saaga voisi olla kova sana, mutta en minä sitä haluaisi pelata. Toisipa maailman parhaan elokuvasarjan uuden yleisön tietoisuuteen. Vaikka sitten palikoina. Ja kyllä, tiedän olevani aikalailla yksin tämän asian kanssa. Huoh.

Lyrtsi:

Haluaisin nähdä seuraavina LEGO-peleinä ehdottomasti LEGO Twilightin sekä LEGO Game Of Thronesin. Vaikka Twilight on aika lällyä menoa, niin silti ajatus paidattomista susipojista saa minut hykertelemään naurusta. Surusilmäisen Bellan kohtaaminen kimaltelevana Edwardina olisi hauskaa, koska romantiikkaa ei varmasti puuttuisi ja joku puree kuitenkin kaulaan metsässä.

Game of Thrones -versiossa eniten kiehtoo taistelut sekä Joffreyn pään irroittaminen. Sarja on vienyt minut mennessään ja antipatioita löytyy. Toisaalta tästä ei saisi lapsiystävällistä, koska GoT:iin kuuluu kääpiön naisseikkailut ja suuri määrä väkivaltaa. Ehkä seuraavat LEGO-pelit voitaisiinkin tehdä aikuisten markkinoille?

maagiset:

LEGO Firefly voisi olla kova sana, tai sitten ei. Hienot ja syvälliset henkilöhamot muutettaisiin normaaliin Lego-tyyliin vähäeleisiksi puupökkelöiksi. Toki jos toteutus olisi tavallisesta tyylistä poikeava, niin tälle voisi olla fanien keskuudessa tilausta. Pääsisi liikkumaan planeetalta toiselle ja tutkimaan vähän vapaammin universumia. Kunnioitettu seuralainen olisi toki tärkeässä roolissa.

Harmi vaan että tälle ei varmaankaan nykypäivänä olisi kovinkaan montaa innokasta ostajaa.

spydeZ6:

Seuraavan LEGO-pelin haluaisin nähdä sijoittuvan Los Santosin aurinkoiseen kaupunkiin. Kyseessä olisi tietysti LEGO GTA V ja hauskuus olisi taattu. Jokainen saisi rakentaa oman auton tai minkä härvelin haluaakin ja eikun baanalle. Parin tunnin pelaamisen jälkeen kaupungista olisi jäljellä vain kasa palikoita. Mieleeni tuli myös EA:n sarjojen kääntäminen LEGO-muotoon ja erityisesti NHL sekä FIFA. Olisi mahtavaa taklata Lego-Ovechkinilta pää irti tai C. Ronaldolta jalat irti. Lego-sana pitäisi saada myös selostuksiin:" what a save by Lego-Hasek".

Uijui, tässähän ihan innostuu ja ideoita pukkaa. LEGO Elder Scrollsin näen myös mielessäni takuuvarmana Lego-pelinä. Taidankin tehdä nämä kaikki itse ja rikastua.

Ukkosenjumala:

Hienoa olisi nähdä television ruudulla LEGO Discworld. Rikkaan maailman valtava hahmokaarti ja Terry Pratchettin kirjoittamia tarinoita on vino pino, joista ammentaa suoraan. Ainoastaan kirjailijan poistuminen olevaisuuden tältä puolen rajoittaa miten tarinoita muokataan peliin. Tietysti hänen tyttärensä Rhianna Pratchett, jolta löytyy meriittejä nimenomaan pelien käsikirjoittamisesta, voisi astua aika luontevasti mukaan joko muokattua tarinaa tai sitten tekemään jotain aivan muuta. Onko sitten jotain mistä itse haluaisin että peli tehtäisiin? No Rincewind ja Ankh-Morporkin vartiokaarti. Trollit ja kääpiöt olisi pakko saada mukaan jotenkin myös.

Muita näkemisen arvoisia voisivat olla LEGO Conan the Barbarian - Kromin luut!, LEGO Blade Runner - The Voight-Kampff Experience ja LEGO Godzilla - Jättihirviöitä! Conan nyt vaan on kovin barbaarihahmo ikinä, jos olette muuta mieltä niin olette vain väärässä. Blade Runner sisältäisi 8-10 tuntia peliaikaa, joka tarjoaisi vain kysymyksiä siitä mitä on ihmisyys ja sen tarkoitus, vastaukset esitetään rakentamalla palikoista abstrakteja maisemia. Godzillassa pelin ideana voisi olla Tokion uudelleenrakentaminen jättihirviöiden taistelun jäljiltä. Bonuskenttänä sitten tallotaan Tokiota.

Ulukai:

Monesta eri pelisarjasta, elokuvasta ja ilmiöstä olisi ainakin ajatuksen tasolla mielenkiintoista nähdä Lego-versio. Miltäpä kuulostaisivat vaikkapa LEGO Assassin's Creed, LEGO Ghost Busters, LEGO Artemis Fowl tai LEGO Eduskunnan kyselytunti?

Entä toimisivatko Lucasartsin seikkailupelien hahmot palikoina? LEGO Sam & Max tai LEGO Monkey Island kutkuttavat mielikuvitusta jo sen takia, että niissä on entuudestaankin palikkapeleistä tuttua höpsöä huumoria, minkä lisäksi ne voisivat tuoda lisää yleisöä ongelmanratkonnallisten pelien pariin. Ehkä. Kovin suuri todennäköisyys millekään listaamalleni ei ole muotoutua tanskalaispalikoiden muotoon, mutta olisihan se mielenkiintoista.

Jos yhden idean ylitse muiden haluaisin asettaa, niin se olisi Paluu tulevaisuuteen -filmitrilogia. Kuvitelkaa Marty McPalikka kurvailemassa ympäriinsä leijulaudallaan ja Emmet Brown kaahaamassa renkaat punaisina DeLoreanillaan. Sopisivat pelien värikkäisiin maailmoihin kuin salama kellotapuliin, eikö vain? Filmit olivat huumoriltaan höpsöjä, eivätkä turhan vakavamielisiä. Tämä on tilanne myös LEGO-peleissä, joten myös sen puolesta näiden kahden maailman yhdistäminen toimisi. Isoin ongelma asiassa lienee se, että iso osa potentiaalisista ostajista on ikäluokkaa, joka ei välttämättä ole filmejä nähnyt.

Toki haluaisin nähdä myös Hellboyn palikkana, jotta tämän innoittamana elokuvasarjaan tehtäisiin pitkään kaavailtu ja monta kertaa kuopattu kolmas osa.

Mikä jäi puuttumaan? Jos keksit juuri sen ainoan ja oikean palikkamuotoon muutettavan pelin, televisiosarjan, elokuvan, sarjakuvan tai yleismaailmallisen asian, niin kerro se toki tämän jutun kommenteissa.

Galleria: 

Kommentit

LEGO The Wire - Kyllähän Baltimoren tarinat pitäisi saada palikkamuotoon. Pelissä olisi valittavissa kaksi pelattavaa päähahmoa, McNulty ja Stringer Bell. McNultylla jututetaan henkilöitä ja kerätään todisteita ympäri kaupunkia, päivän päätteeksi kipaistaan paikalliseen hakemaan sopiva laitamyötäinen, jotta aamulla kaikki todisteet nivoutuvat yhteen kuin sormia napsauttamalla. Stringer Bellillä pyritään hallinnoimaan "yritystä". Tietysti peli olisi GTA-tyylinen avoimen maailman peli, missä voitaisiin hyödyntää Chinatown Warsin "talouden hallintaa".

Toinen hyvä vaihtoehto olisi LEGO MacGyver. Pääpahiksena olisi tietenkin vanha arpinaama Murdoc. MacGyver ja legopalikat ei voi olla huono yhdistelmä.

LEGO Batman 2 jäi muutaman tunnin jälkeen kesken enkä ole sen jälkeen LEGO-pelejä pelaillut. Junnuna LEGO-pelit olisi varmaan olleet "parasta ikinä"-kamaa, koska LEGO-palikoilla rakentelu oli siihen aikaan (90-luvulla) itselle parasta ajanvietettä..

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi