Trials HD: KonsoliFIN vs. RedLynx

Parhaat juttuideathan tunnetusti saa bileiden jatkoilla, eikä tämäkään ole poikkeus. Finnish Game Awardsin jälkeen päädyin sattumien kautta samaan pöytäseurueeseen RedLynxin heppujen kanssa. Kaverit olivat hyvissä fiiliksissä, olivathan he juuri käyneet pokkaamassa palkinnon vuoden parhaasta kotimaisesta pelistä.

Sopivasti rohkeutta nauttineena menin kertomaan RedLynxin luovalle johtajalle, Antti Ilvessuolle, että KonsoliFINin riveistäpä löytyykin niin kivenkova Trials HD -mies ettei toista. Ehkä pikkaisen kehuin Paavin maailmanlistasijoitusta yläkanttiin, mutta kukas noita niin tarkkaan muistaa. Mainospuhe toimi, ja niin alkoi KonsoliFIN vs. RedLynx -haasteen valmistelu. Parasta tietysti oli, ettei Paavilta tai vastustajaksi asettuvalta pahapertiltäkään kukaan mitään kysellyt. Kunhan ilmoitettiin, että nyt poijjaat kisaatte vastakkain maineesta ja kunniasta.

Lopulta koitti päivä, jolloin otettiin miehestä mittaa ihan kirjaimellisesti. Varusteisiin kuului konsolin, ohjaimen ja videotykin lisäksi pulssi- ja verenpainemittari. Kenen kantti kesti, kuka murtui paineen alla, tarvittiinko lääkäriä, selvittiinkö jutusta käyttämättä sanaa eeppinen kertaakaan?

(Jos tekstimuotoinen reportaasi ei napostele, katso sitten videota joko KonsoliFINin mediaosastosta tai YouTubesta.)

King of the Hill (Hard)

Paavi

195 senttiä silkkaa lihasta, maailmanlistalla jossain kaukana kärjestä (sija 447!).

pahapertti

Maailmanlistan kolmonen, Suomen ykkönen, ollut luomassa Trials HD:n DLC-ratoja.

Aiemmat ennätykset:
(virheettömiä aikoja)

King of the Hill
pahapertti: 00:37.002 (6.)
Paavi: 00:52.655 (519.)

Goin' Up!
pahapertti: 01:03.377 (14.)
Paavi: 01:17.343 (132.)

Smoke and Mirrors
pahapertti: 00:34.056 (35.)
Paavi: 00:38.200 (310.)

Diabolic
pahapertti: 1:04.113 (3.)
Paavi: 01:43.843 (323.)

Ennen kuin ensimmäistäkään rataa on lyöty tulille, aloittaa Paavi henkisen niskalenkin vääntämisen. "I must break you!" uhoaa uljas soturimme tyly katse silmissään. Suunpieksäjä saa siten luvan tarttua puikkoihin ensimmäisenä ja lunkina miehenä kellottaa sykkeeksi vain 97 sydämenlyöntiä minuutissa. Verenpaine on selvästi kuitenkin koholla ja mittarin lukema yläpaineelle onkin 149. Hyvästä alusta huolimatta kaksi pientä virhettä verottavat kokonanaisaikaa, ja niinpä kello pysähtyy lukemiin 1:21,8.

On pahapertin vuoro antaa näyte osaamisestaan. Jäänviileän rambotaistelijan ulkoinen olemus kuitenkin pettää, sillä syke on jo 120 ja verenpainelääkitykselle olisi ehkä tarvetta. Kovista paineista huolimatta pahapertti hoitaa homman eleettömästi kotiin; tuloksena vain yksi virhe ja upea aika 1:01,4. Pulssi on kuitenkin noussut suorituksen aikana 140:een, ja yläpaine on jo peräti 177.

Goin' Up! (Extreme)

Seuraavaksi nostetaan hieman vaikeustasoa. Mutta eipä pahapertti haasteesta säikähdä, vaan suoriutuu ilman yhtään varsinaista virhettä. Parissakin kohdassa kaatuminen on lähellä, mutta mestarin elkein krossimotskari pysyy kuin pysyykin pystyssä. Aika 1 minuutti, 54 sekuntia ja pari kymmenystä päälle. Näin perusvarman suorituksen jälkeen pulssikin on tasaantunut taas sataankahteenkymppiin.

Ensimmäisen erän häviö saa adrenaliinin virtaamaan Paavinkin suonissa, ja pulssi hypähtää satasen paremmalle puolelle. Radan puoliväliin asti kaikki näyttää hyvältä, eikä virheitä tule. Sitten Paavi valitettavasti mokaa taas kahdesti, ja aika jää lopulta karvan verran kahdesta minuutista. Tilanne on 2-0 RedLynxin supersankarin hyväksi, ja tässä vaiheessa alkaa näyttää huolestuttavalta. Mutta periksi ei anneta. Pulssikaan ei oleellisesti ole noussut, vaan on vain 114.

Smoke and Mirrors (Hard, DLC)

Kolmas rata ei kuulu Trials HD:n vakiokenttiin, joten Paavi saa tässä kohtaa hieman tasoitusta yhden harjoittelurundin verran. Sen jälkeen ajo menee mallikkaasti, ja maaliin saavutaan ajassa 1:03,3 eikä virheitäkään kerry kuin yksi. Pulssi pysyy tasaisena ollen 112, mutta verenpaine jatkaa kohoamistaan 152:een.

Pahapertin pumppu jyskyttää tasaisesti kuin dieselmoottori, eikä pulssi ole värähtänyt 120:stä mihinkään. Kahden erävoiton turvin hyvä olo on hiipinyt niskaan, mutta sepä kostaantuu kahtena virheenä ja lähes 10 sekuntia hitaampana aikana. Paavin kavennuksen jälkeen tilanne on kutkuttavan jännittävästi 2-1 RedLynxin hyväksi. Jäljellä on enää viimeinen rata.

Diabolic (Extreme, DLC)

Finaalikierroksen aloittaa pahapertti, joka on saanut sykkeensä laskemaan jo 110:een. Pirullinen Diabolic tuottaa maailmanlistan kolmoselle silti ongelmia, ja radan lopussa pahapertti kaatuu kolmesti. Loppuaika 1:35,1, pulssi 112 ja paine 159.

Ratkaisun avaimet ovat nyt edustajamme käsissä. Voittoon riittäisi rutiinisuoritus, jopa kahteen virheeseen olisi varaa. Yleisö mylvii, siniristilippujen meri velloo, jotkut varmaan ottavat jo housujaankin pois, mutta mitäs sen väliä! Verenpaine on kohonnut jo 167:ään ja pulssi on ennätysmäiset 124. Mutta voi tuska ja ahdistus! Jo alkumetreillä tulee pari pahaa hassia, ja kun peli on menetetty, herpaantuu sankarimme ote totaalisesti. Pääseepä kissapaitaisen jätin suusta jopa voimasanakin, jonka joudumme tästä sensuroimaan. Maaliin päästään, mutta tuloksena 21 kaatumista ja yli kaksi minuuttia heikompi kokonaisaika. Edes lopun komea voltti ei poista tosiasiaa; kamppailu on hävitty.

"Voinks mä mennä jo?" kyselee pahapertti lakonisesti ja poistuu takavasemmalle dopingtestiin. Mies tietää voittaneensa, eikä kukaan pystyisi uhkaamaan hänen asemaansa. Ei ainakaan ennen seuraavaa koitosta.

Katkera loppu ja lukijakilpailu

Ulkona sää on yhtä harmaa kuin Paavin mieli. Aikamme gladiaattori on lyöty. Paavin massiiviset hartiat tuntuvat kutistuneen ja ylväs pää on verhottu hupun alle. Ennen kiipeämistään sillan kaiteelle näen hänen poskellaan pisaran. Onko se kyynel vai johtuuko se sateesta… Sitä emme ehkä koskaan saa tietää.

(Huom: Arvonta-aika on mennyt umpeen vuosia sitten.) Koska jaksoit lukea tänne asti, nyt sinulla on mahdollisuus voittaa upea Trials HD -huppari (koko XL) ja seinälippu. Näitä et kaupasta löydä! Harvinaisuudet saat omaksesi vastaamalla oikein yhteen helppoon kysymykseen.

Paljonko oli Paavin pulssi viimeisen radan jälkeen?

a) 85
b) 105
c) 125
d) 145
e) 165

Lähetä vastauksesi sähköpostilla osoitteeseen toimitus <ät> konsolifin.net otsikolla Trials HD -kilpailu. Laita viestiin mukaan nimesi, KonsoliFIN-nimimerkkisi ja osoitteesi. Voit osallistua kilpailuun vain kerran. Vastausaikaa on 20. kesäkuuta klo 23:59 asti, ja kilpailun tulokset julkistetaan maanantaina 21.6.

Palkinto arvotaan kaikkien oikein vastanneiden kesken.

Galleria: 

Kommentit

Haha, mahtava reportaasi. Kyllä Poope tän varmaan kestää, vai kestääkö?

PS: Tontsa, rohkeasti vaan lisää tekstimatskua tuuttiin, kirjoituksesi ovat ihan ensiluokkaisia.

Juups, täytyy yhtyä edelliseen. Ensiluokkainen artikkeli, jonka luki erittäin suurella mielenkiinnolla. Täytyy antaa pointsit myös matsin järjestelystä, vaikka siihen hieman lisärohkaisua tarvittiinkin.

Lisätään sen verran, että video oli myös ihan huippumatskua. Varsinkin nuo Paavin selitykset tuossa lopun haastiksessa. Viron suurlähettilään kertojanääni toi hommaan myös mukavasti lisää dramaattisuutta. Näitä ehdottomasti lisää!

PS: Seisooko pahapertti muuten jakkaralla tuossa yhteisposeerauksessa, jossa iso paha gladiaattorimme päästää tuiman taisteluilmeensä valloilleen? :-)

Kiitos Joohanh ja maagiset. Lisää tekstiä on kyllä tulossa, mutta seuraavasta projektista en uskalla vielä hiiskua sanallakaan. ;)

Vastustaja pahapertti oli kyllä lähes Paavin mittainen, eli ei tarvinnut mitään jatkovarsia miehuuteensa. Jotain pidennystä olisi kaivannut se eräs Paavia haastatteleva kääpiö...

Ehkä tuo 195-senttiä on hieman liioittelua, mutta mielestäni se istuu hyvin tuon toisen kuvauksen kanssa yhteen, "täyttä lihasta" kun on yhtä todenmukainen ilmaisu.

Videon lopusta voi poimia myös salaisen viestin.

Kyllähän Paavi taas näytti kuka on KonsoliFINin ÄIJÄ. Itse en moista haastetta uskaltautuisi tekemään. :)

Video ja artikkeli oli loisto matskua, tälläistä kaipaamme lisää. Salaista viestiä en kyllä ihan täysin mene allekirjoittamaan. ;)

"Ehkä tuo 195-senttiä on hieman liioittelua..."

Noh, ei tuo varmasti kovin paljoa mene vikaan. Muutaman kerran olen saanut kunnian olla seurassasi ja kyllähän siinä ihminen tuntee itsensä väkisinkin pieneksi. Sen verran massiivinen ilmestys on kyseessä:-).

Alun vastakkainasettelukuva antoi jo osviittaa tulevasta; pahapertin ei tarvinnut edes kääriä hihojaan :D

Artikkeli ja video olivat kumpikin loistavaa matskua ja ihan hyvinhän se Paavikin pärjäsi vaikka turpaan tulikin ryminällä.

Tyly tuomio nooselta. :D

Koska kilpailun kysymyksestä on ollut jonkin verran epäselvyyttä, paras selventää asiaa hieman.

Kysymyksessä ei siis ole virhettä, sillä vastauksen ei ole tarkoituskaan löytyä suoraan tekstistä taikka videosta. Haluamme, että osallistujat arvaavat/päättelevät, paljonko Paavin pulssi oli viimeisen radan jälkeen. Päättelyn/arvailun pohjana voi käyttää aiempien ratojen alku- ja loppusykkeitä sekä esim. tietoa siitä, miten Paavi mahdollisesti käyttäytyy paineen alla.

Kysymys ei ole myöskään kompa, vaan oikea vaihtoehto on yksi noista viidestä annetusta.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi