Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Undertow paljastui pikkupelimerten helmeksi

Julkaisija: Chair Entertainment Group Kehittäjä: Chair Entertainment Group
Julkaisupäivä: 21.11.2007 Lajityyppi: Toiminta
Pelaajia: 1-2, Live 2-16 Live-tuki: Pelituki, tuloslistat, ladattava sisältö
PEGI-suositus: 12+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 49 Mt Muuta:

Hyvät pelit maistuvat yleensä sitä makeammilta, mitä vähemmän niistä on ennakkoon puhuttu. Pikkuruisen Chair Entertainment Groupin merenalainen Undertow-räiskintä tupsahti Live Arcadeen lähes puun takaa, mutta nousi yllättäen yhdeksi palvelun parhaimmista peleistä vuonna 2007.

Monista muista Arcade-peleistä poiketen Undertow hyödyntää samaa teknologiaa kuin Gears of Warin ja BioShockin kaltaiset suurjulkaisut. Se myös näkyy. Unreal Engine 3 puskee ruudulle sujuvaa efektitykitystä, jossa syvyyspommien paineaallot, rakettien räjähdykset ja valaistustehosteet kamppailevat yhtenään pelaajan huomiosta. Alle 50 megatavuun puristettu koko käy ilmi lähinnä kevyttä tarinaa kuljettavissa välinäytöksissä, joissa hahmojen puutteelliset yksityiskohdat ja tuhnuinen dialogi erottuvat muuten laadukkaasta linjasta.

Perusajatukseltaan Undertow on kuin sivusta kuvattu Battlefield-sarjan peli, johon on upotettu Geometry Warsia vastaava kahden tatin ohjausmekaniikka. Pelaajat kamppailevat joukkueina merenalaisista tukikohdista, jotka toimivat paluupisteinä kuolon korjattua ja ovat siten elintärkeitä kummallekin joukkueelle. Vaikka toiminta onkin eittämättä yksinkertaista ammuskelua, jatkuvasti eri suuntiin vellovat tilanteet ja useat hahmoluokat antavat taisteluun oman lisämausteensa. On aivan eri asia sotia hitaalla, mutta raskasta aseistusta kantavalla tankilla kuin ketterällä ja haavoittuvaisella sukeltajalla. Hahmoluokat myös päivittyvät ottelun edetessä jykevöittäen ratkaisuhetkien luotimyrskyä.

Yksinpelikampanja sisältää kolme juonikappaletta, joissa merta asuttavat kansat kilpailevat vallasta välillä hyökäten, välillä puolustaen. Kulkiessaan kohti loppuratkaisua pelaaja osallistuu kamppailuun useiden eri kansojen riveissä. Samalla tutustutaan muutamiin rotukohtaisiin erikoisominaisuuksiin, jotka eivät kuitenkaan poikkea toisistaan riittävästi tehdäkseen juonikappaleista erityisen yksilöllisen tuntuisia. Vaihtelua tuovat lähinnä muutamat erikoistehtävät ja pomovastukset, mutta niitä olisi toivonut mukaan enemmän ja mielikuvituksellisemmin toteutettuina.

Hauskimmat hetkensä peli esittää Xbox Live -moninpelissä, jossa jopa 16 yhtäaikaista pelaajaa pääsee ottamaan osaa kamppailuun. Verkossa yhteistyö on valttia, koska yhdessä nipussa tai täysin hajallaan kulkeva joukkue ei pysty hallitsemaan kaikkia kartan tukikohtia. Erilaisia karttoja ei ole kuin kourallinen, mutta niiden erot ovat riittävän selkeitä ja edullisimpien reittien opettelu vaatii hieman työtä. Jos tavallinen verkkosota käy puuduttamaan, peli mahdollistaa myös yhteistyömoninpelin kampanjassa.

Pätevästä toteutuksestaan huolimatta verkkopeliä himmentävät vähäiset pelaajamäärät. Helpotusta tilanteeseen on kuitenkin odotettavissa pian, sillä keskiviikkona 23. tammikuuta Microsoft aloittaa muutaman päivän hyvitystarjouksen, jonka aikana Undertow'n voi imuroida konsolilleen veloituksetta. Normaalihintaisena Undertow on ehkä hivenen tyyriinpuoleinen – saahan vastaavia pelejä PC:lle ilmaiseksikin –, mutta hyvitystarjoukseen kannattaa ehdottomasti tarttua. Paljon paremmin hyvitystä ei olisi voitu Live Arcaden puitteissa valita.

Kiitokset arvostelukappaleesta Microsoftille

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi