Venom Arcade Fight Stick tyrmätään yhden virheen takia

Tappelunimikkeet kaipaavat rinnalleen nopeisiin ja tarkkoihin liikesarjoihin kykenevää ohjainta tuodakseen kolikkopelihalleista tutun fiiliksen. Venom Arcade Fight Stick tarjoaa kohtuullisella hinnalla ilotikkua, joka toimii usealla alustalla. Samalla kun valmistaja kumartaa useampaan nurkkaan, pyllistää se yhteen suuntaan – itse kuluttajalle.

Kasuaalipelaajalle

Venomin uutukainen on jykevän näköinen laite. Mattamusta ohjain jäljittelee perinteistä tyyliä tumman pohjavärin ja kirkaanpunaisten näppäimien yhdistelmällään. Ohjaintikun vieressä on kahdeksan 30mm toimintonappia sekä asteen verran pienempi Options-painike. Vasempaan ylälaitaan on tuotu eri alustoille suunnattuja säätimiä kuin myös Turbo- ja Share-napit. Samaan riviin ympätään lisäksi konsoleilta tuttu Home-/PS-painike. Kaiken kaikkiaan ulkoasu on klassisen tyylikäs ja pelkistetty.

Ensikosketus on ristiriitainen. Laitteen runko on ryhdikäs, mutta napit tuntuvat hieman halvoilta. Pienikin painallus rekisteröityy ja napit ovat herkät, mutta toimintaa varjostaa silti muovinen fiilis. Itse pyöreänuppinen tikku on tarkka ja tuntuu hyvältä kädessä. Yleislaadussa on hieman toivomisen varaa, mutta napit ja tikun voi halutessaan vaihtaa laadukkaampiin Sanwa Denshi -tuotteisiin. Kaikkien näppäinten yläpuolella on konsolikohtaiset merkinnät, sillä Venom taipuu niin PC- kuin nykykonsolisukupolven pelaajille. Päätöksellä on myös hintansa, joka romuttaa koko ohjaimen idean.

Äly hoi, älä jätä!

Ainoastaan PC-mätkijät pääsevät nauttimaan suoraviivaisesta pelikokemuksesta. Kolmimetrinen USB-kaapeli kytketään tietokoneeseen ja ohjain on käyttövalmis. Windows tunnistaa Arcade Fight Stickin ajurit automaattisesti, minkä jälkeen turpakäräjät voivat alkaa. Konsolipuolella tilanne on toinen.

Ilotikku kytketään konsolin USB-portin lisäksi DualShockiin tai Xboxin ohjaimeen erillisellä, paketissa mukana tulevalla mikro-USB-kaapelilla. Toisin sanoen Venom kiertää lisenssejä käyttämällä perinteistä ohjainta signaalien lähettämiseen. Piuhaviidakko on nopeasti valmis, kun isohkosta erikoisohjaimesta lähtee kaapeli niin konsoliin kuin perinteiseen ohjaimeen. Lähettimenä toimivaa padia ei voi käyttää pelaamiseen, vaan sen ainoa rooli on toimia tulkkina Sonyn tai Microsoftin pelilaitteen sekä Venomin välillä.

Suunnittelupäätös sabotoi myös ohjaimen kannettavuuden. Kaverille tai pelisessioihin mukaan on aina otettava perinteinen ohjain, ja sen latauksesta on huolehdittava, jotta tappelutanner voi tömistä. Omituista kytkentäkuviota ei kerrota myyntipaketissa ollenkaan, vaan sen joutuu toteamaan pienestä lapusta laatikon sisältä. Markkinointiosastolle terveisiä: tämä ei ole kuluttajaystävällistä saatika reilua kaupantekoa. Samalla sohvalla pelaavat tarvitsevat siis edelleen kaksi padia arcade-tikun rinnalle, jos moninpeli kiinnostaa.

Yhden virheen uhri

Kaiken kaikkiaan Venom Arcade Fight Stick on vain muutaman kympin halvempi kuin kilpailijat, joten sitä on todella vaikea suositella kenelläkään muulle kuin PC-pelaajille. Sadan euron ostoksessa ei kannata tinkiä ominaisuuksista, sillä monialustatuen aiheuttama typerä suunnittelupäätös vaikeuttaa turhan paljon pelaamista. Varsinkin turnauskäyttöön sitä on aivan turha ostaa. Suoraviivainen ja tyylikäs ulkomuoto lupaa enemmän kuin antaa. Venomin uutuusohjain on sopiva tietokoneen omistaville kasuaalipelaajille, ja sen perusfiilis on kohtuullinen. Harmittavasti koko viritys kaatuu yhteen suureen virheeseen. K.O.

Kirjaudu kommentoidaksesi