Wiin muistowiikko: Wii U on täällä - mitä tuleman pitää?

Nintendon seuraaja liikkeentunnistustekniikan airuena toimineelle Wiille on tänään julkaistu myös Euroopassa. Wii U:n suurimpana erikoisuutena toimii sen ohjaimesta löytyvä kosketusnäyttö. Uudelle pelilaitteelle on tarjolla tukku julkaisupelejä, ja lisää nimikkeitä siintää tulevaisuudessa. Mitä nämä nimikkeet ovat? KonsoliFIN porautuu tässä artikkelissa osaan niistä.

Julkaisuikkunat auki

Osa peleistä, jotka nähtiin Atlantin toisella puolella Wii U:n julkaisupäivänä 18.11., ei valitettavasti ehdi europelaajien ulottuville edes tämän vuoden puolella. Näitä ovat muun muassa Ninja Gaiden 3: Razor's Edge ja Scribblenauts Unlimited. Ninja Gaiden 3:n kosketusnäytöllinen versio sisältää uusia pelattavia hahmoja, uudistettua hahmonkehitystä sekä co-op-pelaamista Ruyn ja Ayanen hahmoilla. Tuotoksen on lupailtu olevan paras versio, mitä väkivaltapelistä on julkaistu. Julkaisupäiväksi veriräimeelle on varmistunut 11.1.2013.

Suositun pulmanratkontasarjan uusimman vesan ilmestymispäivä vanhalla mantereella on vielä pimeän varjossa, sillä Scribblenauts Unlimitedin julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu laveasti vain vuosi 2013. Pelaajan kekseliäisyydellä ja pelialueille luotavilla objekteilla etenevä nimike on tekijöidensä mukaan, totta kai, pelisarjan paras tekele. Erikoisuutena nimikkeessä voi törmätä useampiin Nintendo-hahmoihin Mario-veljeksistä aina Linkiin, Zeldaan ja Eponaan asti.

 
 

Tulevaisuudessa siintää Monster Hunter 3 Ultimate, joka ilmestyy samanaikaisesti sekä Wii U:lle että 3DS:lle. Näiden kahden alustaversion välillä on mahdollista vaihtaa tallennuksia, joten vaikkapa 3DS:n pelitilannetta voi jatkaa kotona Wii U:lla tai toisinpäin. Wii U:lle lupaillaan kattavia verkko-ominaisuuksia, joten hirviölahtaukseen voi tarvittaessa ottaa kaverin mukaan. Myös 3DS:n omistavat pelaajat voivat ottaa osaa monsterikarkeloihin yhdistämällä käsikonsolinsa langattomasti Wii U:hun. Tälle 1080p-kuvaa tukevalle nimikkeelle on väläytelty maaliskuista julkaisupäivää.

Jatkoa piisaa

Raajattoman Raymanin ja hänen kumppaniensa seuraava seikkailu tottelee nimeä Rayman Legends. Nimike on Wii U:n yksinoikeuspeli, ja tarkoitus onkin ottaa ilo irti konsolin kosketusnäytöllisestä ohjaimesta. Uusia pelattavia hahmoja tavataan ainakin kaksi kappaletta: remmiin astuu naispuolinen kirveenheiluttaja Barbara sekä kosketusnäytön avulla ohjattava Murfy, joka pystyy avittamaan muita hahmoja katkomalla köysiä, tarttumalla vihollisiin sekä liikuttamalla esineitä ja tasoja. Pelistä valahti huhtikuussa verkkoon traileri, jossa esiteltiin nimikkeen NFC-teknologiaa (near field communication). Kyseinen video ei ollut tarkoitettu suuren yleisön silmille, mutta kun jotain kerran verkkoon päätyy, ei sitä sieltä hevillä pois saada. Videon voikin siis vielä katsoa vaikka tämän linkin kautta. Lopullinen tuotos ei välttämättä käytä tätä ominaisuutta lainkaan hyväkseen, sillä Ubisoftin Michel Ancel kertoi kyseisen ominaisuuden olleen lähinnä pelintekijöiden testattavana, eikä tämän teknologian käyttöä Ubin tuotoksissa esitellä, ennen kuin tähän ollaan täysin valmiita.

 
 

Lego City Undercover vaikuttaa traileriensa perusteella Grand Theft Autolta Lego-hahmoilla. Tutkittavana on kaupunki, jota pääsee tutkimaan ristiin rastiin joko jalan tai reilulla määrää erilaisia ajoneuvoja. Esitietojen mukaan luvassa on ainakin reilu määrä osuvaa huumoria, tukku erilaisia ajoneuvoja ohjastettavaksi ja erilaisia valepukuja. Wii U -version saapuminen myyntiin tapahtunee ensi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Liikkuvaa kuvaa ja huumorimaistiaisia pääsee kurkistamaan etukäteen katsastamalla tämän videonpätkän.

Alustavalla Project P-100 -nimellä maailmalle esitelty The Wonderful 101 oli parrasvaloissa ensi kertaa viime kesän E3-messuilla. Pelaajan tehtävänä on puolustaa maapalloa alieneita vastaan keräämällä jokaisesta kentästä nippu kansalaisia vastarintaan. Mitä enemmän populaa on noukittuna matkaan, sitä pahemmin kummajaisörmyjä voi kurmottaa muuntamalla joukkio miekoiksi, nyrkeiksi tai muiksi rankaisun airueiksi. 101:n on kerrottu saapuvan Atlantin toiselle puolen sekä nousevan auringon maahan Wii U:n julkaisuikkunan aikana, mutta Euroopassa avaruusuhkaa vastaan päästään nousemaan vasta myöhemmin.

 

Tulossa sitten joskus

Muun muassa tunnelmallisesta Metroid Prime -sarjasta ja kehutusta Donkey Kong Country Returns -tasoloikasta tuttu Retro Studios on työstämässä uutuuskonsolille pelattavaa. Ja siinä onkin kaikki tieto, mitä tekijöiden tämänhetkisestä projektista tiedetään. Juuri isompiin tiloihin muuttaneen studion mysteerinimikettä on toki kehuttu sekä useammankin Nintendo-pomon, mutta epäselvää on aivan kaikki muu aina genrestä julkaisuaikatauluun. 

Unohtaa ei toki sovi Bayonetta 2:ta, joka saapuu pelattavaksi sitten aikanaan. Nintendon pelastama pelisarja tekee paluun yksinoikeudella Wii U:lle. Toimintarymistelystä ei ole vielä selvillä montaa tiedonmurusta, eikä tuotoksen kannata odottaa näkevän päivänvaloa kovinkaan pian. Peliä on kehittämässä Platinum Gamesin oman henkilöstön lisäksi pelin julkaisijana toimivan Nintendon työvoimaa. Ja kyllä, Platinum Gamesilta on vahvistettu, että Bayonetta-saaga ei olisi jatkunut lainkaan ilman Nintendoa.

Namco Bandain ja Nintendon yhteistyönä kehittyvä seuraava Super Smash Bros. -mätkintä kuuluu samaan koriin muiden mystisten nimikkeiden kanssa, sillä siitä ei ole laajemmalti tietoa julki. Varmaa on vain, että tuotoksessa tavataan uusia tappelijoita. Marion ja Linkin kanssa kehään on toivottu Namco Bandain hahmoja Tekkenistä, Soul Caliburista tai Tales-sarjasta, mutta mitään varmaa asiasta ei ole kerrottu suuntaan tai toiseen. Seuraava Mario-talon mätkintä ilmestyy samanaikaisesti sekä Wii U:lle että 3DS:lle, ja luvassa onkin jonkinasteista yhteiskäyttöä tai tiedonsiirtoa näiden kahden alustan välillä.

Usean alustan pelit

Wii U:lla on tarjota pelattavaa myös monialustaririntamalla. DC-sarjakuvahahmojen tähdittämä mätkintä Injustice: Gods Among Us saapuu viime tietojen mukaan myyntiin huhtikuussa PlayStation 3- ja Xbox 360 -veljiensä tapaan. Viime kesänä peliä kehittävältä NetherRealm-studiolta kerrottiin, että Mortal Kombat -talolla ei ole vielä suurempaa ideaa kosketusnäytön varalle. Studion Ed Boon kertoi, että näytölle ei haluta vain yksinkertaisia pikanäppäimiä eri liikkeitä varten, vaan haussa on vielä jokin pätevämpi käyttö.

 

Aliens: Colonial Marinesin Wii U -versio on tekijöidensä mukaan avaruusräiskinnän hienoimman näköinen versio. Runsaasti hehkutusta samasta suusta on saanut myös ohjaimen näytöllä näkyvä liikkeentunnistin, joka tekee pelitilanteesta aiempaa tunnelmallisemman ja jännittävämmän, kun pelaaja tietää jonkin tuntemattoman lähestyvän pimeydestä. Vihreätä verta päästään valuttamaan Nintendon konsolilla jossain vaiheessa ensi vuotta.

Muita tulevia monen alustan julkaisuja japanilaisjätin kotikonsolilla ovat muun muassa Marvel Avengers: Battle for Earth, Epic Mickey 2, 007 Legends ja The Amazing Spider-Man.

Mitä muuta?

Amerikan Nintendon toimitusjohtaja Reggie Fils-Aime totesi viime viikolla, että Wii U:n julkaisuikkunan kaikkia pelejä ei ole vielä edes julkistettu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että vielä tuntemattomia ja kehitteillä olevia nimikkeitä pitäisi päästä pelaamaan vielä ennen maaliskuun loppua. Epäselvää on toki vielä sekin, että saapuvatko nämä mystiset pelit kyseiseen ajankohtaan mennessä Eurooppaan.

Uutta F-Zeroa ei liene syytä odotella ainakaan kovin pian, sillä ranskankielisen Gamekult-sivuston haastattelema Shigeru Miyamoto kertoi luulleensa pelaajien kyllästyneen futuristiseen kaahailuun. Nettisivun järjestämä Twitter-kysely paljasti sivuston seuraajien kaipaavan Nintendon pelisarjoista eniten uutta F-Zeroa, mikä hämmästytti useiden pelisarjojen luojaa. Marion isän mielestä sarja ei ole kehittynyt kovinkaan paljoa Super Nintendon ajoista. Ensihätään Miyamoto kehottaa pelaajia tutustumaan Wii U:n julkaisupelinä toimineen Nintendo Land -pelikokoelman F-Zero-osioon.

Uusia Wii U -pelejä julkistetaan jatkossa varmasti lisää. Näistä lisätietoa saat seuraamalla KonsoliFINin uutisointia.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi