WiiWare tulee!

Nintendo ei ole ilmoittanut vielä virallisesti Wii Shop Channelin osaksi tulevan pelien latauspalvelu WiiWaren julkaisupäivää Euroopassa, mutta hollantilainen Engine Software lipsautti sanan ”maaliskuu” WiiWare-pelinsä Project Bang!in yhteydessä. Wall Street Journalin mukaan WiiWare ilmestyy Yhdysvaltain Wii-konsoleiden kanaville toukokuussa.

WiiWaren pelien kokorajoitus eli 40 mb on herättänyt epäilyksiä pelien tason suhteen, mutta toisaalta itse konsolillakaan ei ole liikaa tallennustilaa - eikä pelien paremmuutta ole ennenkään megoissa mitattu. Verkossa on arvailtu, joko Nintendo julkaisisi WiiWaren myötä konsolille lisäkiintolevyn. Tästä ei ole herunut Nintendolta kommenttia, mutta tilaa säästetään toisella tavalla. Pelit kompressoidaan eli pakataan, ja Wii purkaa ohjelmapakkauksen vasta sitten kun peli käynnistetään. WiiWaren pelien manuaalit jätetään Shop Channeliin katseltavaksi verkkoyhteyden kautta, joten niitä pystytään selailemaan ennen kuin peliä on edes ladattu Wiille.

Nintendo on tullut indiepelien kehittäjiä vastaan halvalla kehitystyökalulla, joten toivottavasti innovatiivinen linja jatkuu. WiiWarelle tulevista peleistä on julkaistu jo nyt runsaasti sekä virallista tietoa että puhtaita huhuja ja arvailuja. Yli sata peliä on kehitteillä WiiWarelle, mutta KonsoliFIN käy nyt tätä virallisesti ilmoitettujen nimikkeiden sumaa läpi. Katsotaan lähitulevaisuudessa, kuinka nyt ilmoitetut hinnat pitävät paikkansa.

Bomberman

Heikkoja arvosteluita saanut Wiin Bomberman Land on parhaat päivänsä nähneen pitkän linjan pelitalon Hudson Softin uusin versio jo 80-luvulla viehättäneestä Bombermanista, mutta Hudson kokeilee hitillään myös latauspalvelua. Jos alkuperäinen linja säilytetään ja hinta pysyy halpana, on peli todennäköisesti edelleen rattoisaa ajanvietettä – ainakin pienissä osissa.

Bruiser and Scratch in the Case of the Puzzling Paw


Naughty Dog -pelitalosta loikanneet, Jak & Daxteria ja Crash Bandicootia kehittämässä olleet teksasilaiset Jason Hughes ja Andrew Gilmour perustivat Steel Penny Gamesin. Ensimmäisenä julkaisuna WiiWarelle ja XBLA:lle nähdään hahmojen nimeltä Bruiser ja Scratch tähdittämä puzzlepeli. Kotaku huhuili pelin hinnan olevan 500 Wii-pistettä eli noin 5 euroa.

Butterfly Garden

WiiWaren lisäksi XBLA:lle julkaistavasta Butterfly Gardenista on tihkunut vähän tietoa, mutta tällä kertaa pelaaja on perhonen. Näillä kauniilla ötököillähän vihollisia riittää, joten pelkäksi fiilistelyksi ei pelistä varmaankaan ole. Butterfly Gardenin ilmestymisajankohdasta on kahdenlaista arvuuttelua ja pahimmillaan saadaan odottaa vuoteen 2009. Peli näyttää kyllä komealta esimerkiksi tällä videolla, joten ehkä jaksamme odotella.

Eternity's Child

Tähän mennessä ehkä mielenkiintoisin WiiWaren peli, ranskalaisen Luc Bernardin tasoloikka-genreä edustava Eternity's Child suunniteltiin aluksi Xbox Live Arcadelle, mutta päätyi lopulta Wiille. Bernard kertoi syyn olevan omissa lomakkeidentäyttötaidoissaan, jonka vuoksi Microsoft ei lämmennyt ranskalaisen peli-idealle. Eternity's Childin grafiikka on käsin piirrettyä ja Sean Beesonin säveltämää kaunista musiikkia voi kuunnella vapaasti Beesonin nettisivuilla. Valitettavasti ”elokuvaohjaaja” Uwe Boll on päässyt Bernardin juttusille – ehkä ”saamme” nähdä tulevaisuudessa Bollin kontribuutiota animaatioelokuvien ihmeelliseen maailmaan. Outoa kyllä, raportit kertovat pelin hinnan olevan vain vaivaiset 500 Wii-pistettä.

Everyone's Pokémon Ranch

Aiemmin Pokémon Farm-nimellä tunnetusta Everyone's Pokémon Ranchista hyötyvät eniten todennäköisesti DS:n omistajat, jotka voivat siirtää Diamond ja Pearl-pelien taskuhirviöt Wiillä pelattavalle ranchille, jossa Mii-hahmot voivat hoitaa ja kasvattaa Pokémoneja. Hoidettavia riittää, sillä Pokemoneja kerrotaan pelissä olevan 1000 yksilöä. Pelitilanteista voi ottaa kuvia ja lähettää niitä Wii-ystävilleen ihailtavaksi.

Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King

Square Enixin WiiWare-panos jatkaa Final Fantasy Chrystal Chroniclesin maailmassa, jossa pelaaja pääsee rakentamaan kuningaskuntaa. Hinnaksi on ilmoitettu 1500 Wii-pistettä eli 15 euroa.

LostWinds

David Brabenin (Elite, Virus) Frontier Developmentsin LostWindsissa pelaaja ohjaa Toku-nimistä poikaa nunchuk-ohjaimella ja samaan aikaan wiimotella tuulen henkeä Enriliä, jonka tarkoitus on suojella Tokua vaaroilta. Grafiikkaa on kehuttu paremmaksi kuin useimmissa täysimittaisissa, levyillä julkaistuissa Wii-peleissä ja kuvien perusteella tämä on helppo uskoa. Saatavilla WiiWaren julkaisun yhteydessä.

Okiraku Ping Pong Wii

Halpaa pingistä Wiin ohjaimilla kuulostaa WiiWarelle sopivalta yhdistelmältä – toivottavasti Guilty Gearista tutun Arc System Worksin Okiraku Ping Pong Wii myös on sitä. Pelissä voi valita joko automaattisen tai manuaalisen liikkumisen. Challenge-tilassa kerätään esineitä viidessä minipelissä. Mukana myös nelinpeli split-screenillä varustettuna.

Plättchen Twist 'n' Paint

Ensimmäisenä WiiWarelle ilmoitettu third party-peli tulee Itävallasta, ja genreksi on lupailtu ”puzzle shooter”. Mielenkiintoisen Plättchen Twist 'n' Paintista tekee sen ohjainvalikoima: Wiimoten lisäksi tuettuna on Wii Zapper ja Donkey Konga -bongot. Verkkomoninpeliä ei löydy, mutta 12 pelaajaa voi pelata samalla koneella. 100 ”Classic” -tasoa, mitä se sitten tarkoittaakaan. Ilmeisesti peli maksaa 1500 Wii-pistettä.


World of Goo

2D Boy-nimisen indiepelitalon World of Goo on puzzle- ja rakennuspelien risteytys, jossa mönjäpalloista rakennetaan kookkaita ja kestäviä rakennelmia. Pelin grafiikka näyttää varsin vetoavalta ja hauskalta. Legendaariseen Lemmingsiin verrattu World of Goo julkaistaan WiiWaren lisäksi Windowsille, Macille ja Linuxille.

Lyhyesti:

Defend Your Castle

Flash-pelejä kehittävän XGen Studiosin Defend Your Castle saa uuden elämän Wiillä. Nimensä mukaisesti pelissä puolustetaan linnaa hyökkääjiltä. Toivottavasti grafiikkaa parannetaan ja peliä kehitetään edelleen.

Dr. Mario & Bacteria Extermination

Nintendon puzzlepeli ja Dr. Marion remake tukee verkkomoninpeliä sekä Mii-hahmojen käyttöä.

Fishy

Flash -pelinäkin nähdyssä Fishyssa pikkukala syö vielä pienempiä kaloja, ja yrittää samalla kasvaa koko vesistön suurimmaksi eväkkääksi. Saa nähdä kannattaako tällaisesta sitten maksaa.

Gravitronix

Gravitronixin ominaisuuksista on kerrottu seuraavia yksityiskohtia: yhdestä kahdeksaan pelaajaa sekä taistelua erilaisten muotojen (kuutiot, pyramidit, viivat, pallot) avulla. Hinta tiettävästi 500 Wii-pistettä.

Joysound

Karaokea ja minipelejä Xingin Joysoundin WiiWare-versiossa, johon myytävänä erillinen USB-mikrofoni sekä erikseen ladattavia musiikkikappaleita. Ei tietoa Euroopan julkaisusta.

Maruboushikaku

Nintendon puzzlepeli, jonka teemat liittyvät ympyröihin, viivoihin ja neliöihin.

Minna de Puzloop

DS:n Actionloopin päivitetty versio.

Mojipittan

Scrabble-henkinen sanojenlaatimispeli Mojipittan on Namco Bandain tuotantoa ja nähty sekä arcade- että konsolimuodossa aiemmin.

Pop

Yksinkertainen mutta toivottavasti addiktoiva Pop toimii sekä yksin- että nelinpelinä. Tarkoituksena on puhaltaa pelikaverin kuplia, jotta ne lopulta räjähtävät.

Project Bang!

Hollantilainen Engine Software kertoo pelinsä olevan casual-peli, jossa kaksi pelaajaa voi taistella vastakkain.

Star Soldier R

Hudson Softin 3D-shootemup on rutkasti ehostettu versio NESille vuonna 1989 tehdystä Star Soldierista.

Telltale Gamesin projekti

Telltale Games (Sam & Max) kehittää episodipohjaista peliä, jota on arveltu jo Sam & Maxiksi. Telltale Games kumoaa kuitenkin tässä vaiheessa huhut.

Galleria: 

Kommentit

Tuo LostWinds kuulostaa aika hauskalta.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi