Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

XCOM: Slingshot (DLC)

Julkaisija: 2K Games Kehittäjä: Firaxis Games
Julkaisupäivä: 4.12.2012 Lajityyppi: Strategia
Pelaajia: 1 Live-tuki: Ei
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 560 pistettä (8 euroa)
Koko: 250 Mt


XCOM: Enemy Unknown’n ensimmäinen lisäpelattavaa tarjoava laajennus kantaa nimeä Slingshot. Ex-triadilaisen Zhangin ympärille rakennettu kokonaisuus kattaa kolme tehtävää, joissa estetään muukalaisten taisteluluokan alusta tekemästä tuhojaan. Uutukaisiin pääsee käsiksi heti ensimmäisen hallituksen antaman toimeksiannon yhteydessä, jolloin pelaaja voi valita vapaasti erikoisoperaation normaalin sijaan.

Vaikka laajennus markkinoidaan minikampanjana, se ei juuri tarjoa mitään kerrottavaa. Muutama hieman pidempi välidemo esittelee uuden hahmon ja maalailee kiinalaisia maisemia. Muutoin tarvittava kerrotaan ainoastaan tehtävien toimeksiannoissa, eikä esimerkiksi tukikohdassa käytyjä keskusteluja ole lisätty lainkaan. Kokonaisuus jää kaikin puolin karuksi.

  

Tehtävät eivät liioin poikkea totutuista. Kaikki alkaa yksinkertaisella saattotehtävällä, toisessa viritetään laitteita aikarajan puitteissa ja viimeisessä lamautetaan avaruusalus. Kentät ovat saaneet aasialaissävytteisen ulkoasun, mutta harmittavasti niitä ei voi kokea kuin minikampanjan aikana ja ainoastaan aloittamalla kokonaan uusi peli. Uuden arkkitehtuurin olisi mieluusti nähnyt leviävän vaihtelun vuoksi myös pelin muihin tehtäviin. Onnekseen kokonaisuus on suunniteltu erinomaisesti, ja pelaajan sen hetkisen tason mukaan sopeutuvat toimeksiannot ovat tarpeeksi haastavia – jo saattotehtävän päätteeksi kohdataan ensimmäinen chrysalid.

Haaste palkitaan jo ensimmäisen tehtävän jälkeen. Zhang liittyy pelaajan riveihin heavy-luokkana. Yksilöllisen ulkoasun ja aavistuksen parempien tilastojen ohella hahmo aloittaa suoraan isommat rihkamat kauluksessa. Muun pelin tapaan hän on silti tapettavissa, joten liian suuria supersankariodotuksia ei kannata hänelle asettaa. Viimeisen operaation läpäistyä aukeaa tutkimusoikoreitti pelin parhaimpien aseiden kimppuun. Suoritetuista toimeksiannoista palkitaan myös tuttuun tapaan tutkijoilla, insinööreillä ja rahalla. Uusien tehtävien ja hahmon lisäksi laajennus avaa vielä muutamia kustomointimahdollisuuksia omille sotilaille.

  


Slingshot on hivenen turhaksi jäävä lisä erinomaiseen strategiapeliin. Se ei varsinaisesti tuo mitään uutta, mutta hyvin suunnitellut ja haastavat toimeksiannot pelastavat hieman kokonaisuutta. Tekijät ovat kertoneet haastatteluissa pelin tasapainon olevan juuri nyt kohdallaan, mutta siitä huolimatta seuraavaan lisäosaan voisi kaivata joko uutta teknologiaa tai vihollista – mieluiten vaikka molempia.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi