Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ylläpito esittäytyy: Corca, Hakkiz, Guardian Viper

Corca

Milloin aloitit pelaamisen?
Vahvistettujen tietojen mukaan vuonna 1983 ollessani 6-vuotias. Päivähoidossa sain hetken aikaa kokeilla Nintendon uudenkarheaa elektroniikkapeliä nimeltä Donkey Kong Jr. Kokemus oli pienelle pojalle sen verran myyttinen, ettei paluuta enää ollut normaaliin vaipanvaihtoon. Samana vuonna sain käsiini ensimmäisen oman elektroniikkapelin (Manhole), jota naputtelin kuulemma sohvalla pitkiä aikoja putkeen, myös aina aamuisin ennen päivähoitoon lähtöä. Orastavan peliaddiktion merkkejä leijui jo tuolloin hitusen ilmassa.

Vakavammin pelaamiseen päästiin kiinni vuonna 1987, kun tuhannenkahdeksansadan pappamarkan arvoinen Commodore 64 kasettiasemalla, joystickilla ja kolmella pelillä saapui kymmenvuotiaan naperon ihmeteltäväksi. Boulder Dash, Commando, Lode Runner sekä lukuisat muut C64-klassikot muovasivat peliharrastuksen pysyväksi osaksi elämää, jota nyt päälle kolmikymppisenä eletään.

Kuinka kuulit ensimmäisen kerran KonsoliFINistä?
Taisipa sivusto tulla vastaan ihan vahingossa internet-selauksen aikana. Saitti vaikutti mielenkiintoiselta ja yhteisössä oli orastavaa alkuvoimaa. Siispä rekisteröidyin. Vuosilukema oli 2001.

Miten päädyit KonsoliFINin ylläpitoon/toimitukseen?
Mikäli muistini palvelee oikein, XboxFIN haki vuoden 2002 lopulla uusia arvostelijoita toimitukseensa. Mikäli muistini ei palvele oikein, tuo hämärähkö muistikuva on puppua. Otin joka tapauksessa yhteyttä loppuvuonna 2002 XboxFINin silloiseen vastaavaan (Unreal-Hawk), jolle kerroin halustani tehdä sivustolle Xbox-peliarvosteluja. Aiempaa kokemusta ei ollut kirjoittamisesta, joten hommaan heittäydyttiin puhtaasti pelaamisen ja sisällöntuottamisen ilosta. Testirevikka meni pureskellen läpi, ja ensimmäinen virallinen peliarvostelu (FIFA 2003) julkaistiin XboxFINissä päiväyksellä 8.12.2002. Melkein kahdeksan vuotta on kulunut tuosta ihmeestä. Huh huh.

Mistä moinen nimimerkki?
Sukunimestä pyöräytelty lyhennösväännös. Ei suurempaa magiikkaa takana.

Mitä teet KonsoliFINissä?
Tällä hetkellä toimin foorumilla enimmäkseen moderaattorina. Aiempiin leipälajeihin ovat kuuluneet mm. peliarvostelut, uutisointi, muu sisällöntuotto, kontaktien luonti ja yhteydenpito (mainostajat/maahantuojat) sekä FilmiFIN-sivuston pyörittäminen. Yhtenä haipakkavuotena tuli toimiteltua kaikkia edellämainittuja yhtäaikaa. Nykyinen toimenkuvani on huomattavasti kevyempi, mutta lähitulevaisuudessa on tarkoitus palata nilkutellen sorvin ääreen.

Paras muisto KonsoliFIN-ajoilta?
FilmiFIN-sivuston ideointi ja toteutus. Jälkikäteen katsottuna huikea saavutus itseltä sekä muilta FilmiFIN-perustajilta. Tätä isompi kiitos ja lämmin käsi nykyisille ylläpitäjille, jotka pitävät laadukasta leffasaittia edelleen pystyssä.

Pahin muisto KonsoliFIN-ajoilta?
Ei löydy pahoja muistoja. Harmillisimpana voisin mainita siviilielämän muutospuhurin vuonna 2005, jolloin jouduin jättäytymään ylläpidosta kokonaan pois pariksi vuodeksi. Elokuussa 2007 palattiin takaisin sivuston helmoihin, joten harmitus jäi lopulta väliaikaiseksi.

Mitä teet "oikeassa elämässä"?
Olen töissä henkilökohtaisena avustajana CP-vammaiselle pyörätuolihenkilölle.

Paras muisto yleensäkin pelaamisesta?
Elämykset ja yllätykset. On kyse sitten visuaalisesta hämmästyksestä, auraalista autuudesta tai sisällöllisestä nerokkuudesta, mikäli teos onnistuu tuomaan pelaajalleen elämyksiä tai muistuttamaan niistä myöhemmin uudestaan, on jotain tehty erinomaisella tavalla oikein. Viimeksi huuli meni pyöreäksi jokunen aika sitten Burnout 3:n vimmaista virtuaalirattia käännellessä. Julkaisusta on aikaa jo kuusi vuotta, mutta en lainkaan muistanut kuinka hirmuisesti vauhtia, dramatiikkaa ja pellinryttäysvoimaa Criterionin klassikkoteokseen olikaan pakattu. Käsittämätöntä.

Corcan reaktio tyhmiin viesteihin foorumilla.


Pahin muisto yleensäkin pelaamisesta?
Laiterikot. Mikään ei jarruta pelaamista yhtä paljon, simppeli fakta. Onneksi uusia laitteita on saanut sujuvasti kaupasta ja takuuhuoltokin on toiminut äkkitilanteissa ammattimaisella otteella.

Viimeisin peli, jonka pelasit läpi?
Earth Defense Force 2017 (Xbox 360). Hillitöntä bugiräiskintää ja loputonta ötökkäjahtia tarjosi tuo männäsukupolven teknisiin raameihin pultattu scifi-pyssyttely. On myös yksi vaikeimpia FPS-pelejä ikinä mitä on vastaan tullut. Kokeilkaapa bäfäillä tai codeilla tämä teos läpi inferno-vaikeustasolla kuolematta kertaakaan. Ei auta kyykkiminen, kämppiminen tai poraaminen, sillä mutanttipuutarhan jättiryökäleet ja muut hormonoidut niksipirkat tulevat hirmuisella vyöryllä päälle. Jaetun ruudun co-op helpottaa onneksi nilviäisten teurastusta ja toimii muutenkin ruokasuolana EDF 2017:n proteiinipitoisessa ruokakupissa. Suosittelut, mikäli über-hektinen ammuskelu maittaa.

Mitä odotat tällä hetkellä?
Valitaan tulevista herkkupaloista hieman hypevaltavirran sivulle keinahtava julkaisu: Marvel vs Capcom 3. Taistelupelien ystävänä ja edellisosaa julmasti takoneena nörttihampuusina kolmososan E3-messuvideot tekivät välittömän vaikutuksen. MvC3:n lisääntynyt hektisyys ja kiivas taistelutempo vievät turpajaisia jälleen hitusen sfäärisemmälle tasolle. Marvelin supersankarit vastaan Capcomin videopelisankarit. Kapteeni Amerikka vastaan Dante. Iron Man vastaan Chris Redfield. Okei, korneja yhdistelmiä, mutta loistava mättöpeli sieltä jauhautunee japanilaiskoneiston kombosyövereistä alkuvuonna 2011.

Mitä muuttaisit KonsoliFINissä?
Sisälämpötilan, kosteusprosentin ja taka-akselin jäykkyyden.

Kuka vetää pisimmän korren, Wii, Kala vai PS3?
Hmm. Jos kala on se helppo pala, niin tuuletussana on aina wii! Toisaalta, ei kahta ilman plegekolmosta. Ota tuosta sitten selvää.

Terveisiä KonsoliFINin käyttäjille?
Stick around. Olette parhaita. Pelatkaa jatkossakin rehdisti, pitäkää mukavaa ja olkaa miehuullisia herrasmiehiä (tai naisellisia daameja) toisillenne. Hyvä sana kiertää aina takaisin.

Hakkiz (loikkari)

Mimmonen pelaaja olet?
Tykkään kokeilla kaikkea uutta, mutta liian harvoin on aikaa tai mahdollisuuksia pelata pelejä aivan loppuun asti. Lajityypeistä mieleisimpiä ovat toiminta ja autoilu, mutta loppujen lopuksi kevyempikin hömppä menee, kunhan se viihdyttää ja saa hyvälle tuulelle.

Kuinka tutustuit KonsoliFINiin? Miten päädyit ylläpitoon?
Varmaankin ensimmäiset kontaktit tulivat silloisessa XboxFINissä omasta mielenkiinnosta Microsoftin ihmekonsoliin. Tuolloinhan ei vielä nykyisenlaista KonsoliFiniä ollut olemassa. Olin jo aiemmin kirjoitellut peleistä huvikseni, ja tuumasin heittää sivuston ylläpidolle näytearvion. Sisään pääsin samalla kertaa NviperOn kanssa.

Mitä teit KonsoliFINissä?
Kirjoitin peleistä erilaisia juttuja lähinnä Xbox-puolelle. Selvästi suurin panostus suuntautui uutisrintamalle.

Mieleenpainuvin hetki KonsoliFIN-ajoilta?
Se lienee XShavan uhkaus muuttaa sivusto pelkästään PlayStation-keskeiseksi. En tarkalleen muista, mistä se tuli - tai oliko se ylipäätään kovin vakavasti otettava -, mutta ehkä asian yllättävyys siinä tilanteessa jäi mieleen.

Xboxin vihreä XboxFIN-etusivu vuodelta 2003 oli Hakson valtakunta.


Miksi lähdit KonsoliFINistä?
Opiskelin Joensuun yliopistossa ja sain siinä sivussa tarjouksen osa-aikaisen paikasta Gamereactorissa. Sen jälkeen aikaa ei olisi enää jäänyt KonsoliFINille, joten oli parasta jättää leikki kesken.

Mitä teet nyt "oikeassa elämässä"?
Työskentelen Gamereactorissa toimittajana.

Kuka vetää pisimmän korren Xbox 360, PS3, Wii?
PlayStation 3 tuntuu olevan tällä hetkellä vedossa, ja se on kolmikosta kovimmassa käytössä. Sony on tehnyt kiitettävän pitkäjänteistä työtä konsolin käytettävyyden ja etenkin peliensä eteen. Mutta koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Syksyllä asiat voivat olla taas eri päin.

Terveisiä KonsoliFIN-käyttäjille?
Muistakaa nauttia kesästä muutenkin kuin foorumien merkeissä! =)

Guardian Viper (loikkari)

Milloin aloitit pelaamisen?
Jos sanoisin tarkalleen ottaen muistavani, valehtelisin. Tästä voitaneen vetää johtopäätös, että pelit korruptoivat vaikutuksille alttiin mieleni jo erittäin varhain. Sen verran kuitenkin on pääteltävissä, että 1990-luvun taitteesta oli kyse, kun elettiin 8-bittisen Nintendon aikakautta.
 
Hämärän muistikuvan mukaan yritin saada ensimmäisillä pelikerroilla Marion pomppimaan nostamalla ohjainta ilmaan. Jotenkin hupaisaa, että näin pyöreät 20 vuotta myöhemmin se saattaisi jopa onnistua.

Kuinka kuulit ensimmäisen kerran KonsoliFINistä?
Tästä täytynee antaa kaikki kunnia Thomas Puhalle, Miika Huttuselle ja alkuperäisellä MoonTV:llä pyörineelle URL-ohjelmalle. Mikäli yhdistelmä ei ole tuttu, kaksikko esitteli katsojien lähettämiä verkkosivustoja. PlayStation 2:n lähenevän julkaisun myötä kiinnostus suomenkieliseen PS2-sivustoon oli suuri, joten ohjelmassa esitetty PS2FIN-sivusto keskustelualueineen vaikutti kiinnostavalta...

Miten päädyit KonsoliFINin ylläpitoon/toimitukseen?
Taisi olla vuosi 2002, kun oli sattumoisin tylsä ilta. Toisaalta, se nyt ei ole kovin harvinaista, mutta silloin tuli harhailtua sekä KonsoliFINin boardeilla että pelisivustoilla. Ajan tapoksi aloitin erään keskusteluketjun itse tekemälläni "uutisella", jonka Mäkijärven Esa sattui bongaamaan. Siitä se sitten lähti.

Mitä teit KonsoliFINissä?
Uutisia, uutisia, uutisia - etupäässä NintendoFINin ja sen lukuisten eri variaatioiden puolella. Kuka vielä muistaa CubeFINin ja GBAFINin? Tai TaskuFINin?

Arvosteluja tuli siinä samalla kirjoitettua GameCubelle, PlayStation 2:lle, Game Boy Advancelle ja myöhemmin DS:lle, PSP:lle, PS3:lle ja Wiille. Taisi niitä vuosien varrella raapustettua yli sata kappaletta.

Mistä moinen nimimerkki?
Tavoitteena taisi olla luoda mahdollisimman metalgearsolidmainen "koodinimi". Se tuntui tuolloin niin nerokkaalta idealta.

KonsoliFIN olisi voinut olla oma Outer Heavenimme. Miksi, oi miksi hylkäsit meidät, GV?


Miksi lähdit KonsoliFINistä? Mitä teet "oikeassa elämässä"?
Kokeilin onneani ja lähetin työnäytteen Pelaaja-lehden toimitukselle. Jonkin verran taisivat niihin tykästyä, sillä "loikkaus" onnistui. Nykyisin jaan pelien ilosanomaa sieltä käsin ihan työkseni.

Paras muisto KonsoliFIN-ajoilta?
Parhaat muistot ovat luonnollisesti ylläpidon lukuisista miiteistä. Parhaiten näistä muistuu eräs itsenäisyyspäivä, kun jonotimme Mäkijärven kanssa talven kovimpana pakkaspäivänä useita tunteja Helsingin Kinopalatsin edessä.
Suomen Nintendon maahantuoja järjesti tuolloin tilaisuuden, jossa jaettiin sadalle ensimmäiselle ilmainen Zelda: Collector's Edition -kokoelma GameCubelle. Meillä oli luonnollisesti Game Boy Advancet mukana, joita pelasimme sormet kohmeessa ajan tappamiseksi.

Niin, ja ylläpidon vanhojen naavapartojen keskuudessa legendaksi muodostunut "After Game World 2002" -miitti oli syystäkin legendaarinen...

Pahin muisto KonsoliFIN-ajoilta?
Jo kirjoitettujen arvosteluiden siirtäminen vanhasta tietokannasta uuteen. Kuvine. Kaikkineen. Yksi. Teksti. Kerrallaan. En tosin ole satavarma, minkä sivustopäivityksen yhteydessä tuo tapahtui.

Paras/pahin muisto yleensäkin pelaamisesta?
Tätä pitäisi miettiä pitkään ja hartaasti, eikä kumpaankaan silti saisi lopullista vastausta. Pelaaminen kehittyy koko ajan, hyviä ja huonoja muistoja syntyy koko ajan.

Jos jotakin konkreettisempaa pitää vastata, niin sanotaan nyt ainakin, että vietin muistorikkaimpia hetkiä pelien parissa PlayStationin ja Nintendo 64:n aikakautena. Final Fantasy VII, Zelda: Ocarina of Time, Metal Gear Solid, GoldenEye 007...

Viimeisin peli, jonka pelasit läpi?
Kesällä ollut hieman hiljaisempaa, joten se lienee yhä Metal Gear Solid: Peace Walker. Tosin sivutehtäviä on vielä jokunen vielä jäljellä.

Mitä odotat tällä hetkellä?
Täytyy myöntää, että Capcom ja Namco vetivät pisteet kotiin Comic-Con 2010:ssä. Eli toisin sanoen Street Fighter X Tekken ja Tekken X Street Fighter nousivat kertaheitolla odotuslistan kärkipäähän.

Elättelen toki myös toiveita, että kuulisimme pian jotain Zone of the Enders 3:sta ja Beyond Good & Evil 2:sta...

Kuka vetää pisimmän korren, Wii, Xbox 360 vai PS3?
Jahas, pitäisikö tässä kaivaa vanha kunnon konsolisotaketju esille? Eiköhän se mene kutakuinkin niin, että pisimmän korren vedämme me pelaajat.

Terveisiä KonsoliFINin käyttäjille?
Pitäkää peli-into ja KonsoliFINin keskustelualue elävänä. Ennen kaikkea - älkää vihhailko Paavia.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi