Activision Hits Remixed

Kulta-aika

Harvempi nykypelaaja tietää, että Activisionilla on takanaan valtavan hieno menneisyys. Yhtiö julkaisi 1970- ja 80-lukujen taitteessa Atari 2600 -pelikonsolille klassikon toisensa perään. Nyt suurin osa noista hiteistä julkaistaan PSP:lle Hits Remixed -paketissa. Aivan kulttuuriteosta ei voida puhua, sillä kyseessä on sama peli kuin PlayStation 2:lle aiemmin julkaistu Activision Anthology. Mukiinmenevä julkaisu on kuitenkin kyseessä.

Hittikavalkadi lisältää mm. sellaisia klassikkoja kuin Pitfall, Chopper Command, River Raid ja Demon Attack. Kaikkiaan mukana on nelisenkymmentä julkaisua. Ne käyvät varteenotettavasta minipelikokoelmasta, jonka parissa nostalgiannälkäisillä vierähtää tunti jos toinenkin. Yksinään pelit eivät olisi kummoinen ilmestys, sillä normaalissa pelisessiossa ei kauaa kestä, mutta yhdessä paketti on painonsa arvoinen kullassa.

Tai ainakin melkein, sillä noin puolet peleistä on sellaisia, ettei niitä jaksa kokeilla yhtä kertaa enempää. Myös ohjauksessa on joidenkin pelien kohdalla vikaa, sillä PSP:llä ei ole mahdollista kopioida joitain Atari 2600:n erikoisohjaimia. Jokaista vanhaa klassikkoa voi pelata joko pienemmässä laatikossa tai heikommassa laajakuvatilassa. Lisäksi pelaajille tarjotaan mahdollisuus kokeilla joko mustavalko- tai väritilaa.

Pieniä etuja

Activision Hits Remixed eroaa edukseen muutamista muista klassikkokokoelmista muutaman edun turvin. Ensinnäkin etenemisen pystyy tallentamaan muistitikulle. Toiseksi pelissä on soundtrack. Taustamusiikki koostuu 1980-luvun suosikkiorkesterien kappaleista. Näin mukana on kappaleita mm. Talk Talkilta, A-Halta sekä Blondielta. Renkutuksen voi halutessaan kääntää kokonaan pois päältä, jos haluaa nauttia pelkästään vanhoista äänimaisemista.

Jos varsinaisiin peleihin ehtii kyllästyä mukana on myös mukava määrä pientä aukaistavaa tavaraa. Hyviä pisteitä nakuttamalla pystyy saamaan käsiinsä esimerkiksi vanhoja televisiomainoksia, jotka ovat tahattomassa koomisuudessaan bonussälän parhaimmasta päästä. Kärsivällisimmät pääsevät myös katsomaan lyhyitä pelivideoita ja muuta mukavaa.

PSP:n perisynteihin kuuluva jatkuva latailu ei onneksi haittaa Hits Remixediä. Tällä tekniikalla tämä on vähintä mitä hittikokoelmalta voi toivoa. Pelejä pystyy vaihtamaan näppärästi lennosta tarvitsematta seurata ruudun poikki matelevaa palkkia. Mukava ominaisuus on myös se, että jokaisen pelikerran pystyy keskeyttämään, kokeilemaan muita hittejä välissä, ja palaamaan sitten keskeytyneeseen kohtaan.

Loppujen lopuksi

Taskukonsolit ovat osoittautuneet oivalliseksi kodiksi vanhoille klassikoille. Kolikolla on kääntöpuolensa siinä, että se on avannut julkaisijoille mahdollisuuden rahastaa uudelleenjulkaisuilla. Activision Hits Remixed erottuu edukseen hyvin mietityllä konseptillaan. Mukana on sopiva määrä vanhoja hittejä, teemaan sopivaa musiikkia sekä riittävästi aukaistavaa. Kontrollit ja joidenkin pelien laatu pettävät, mutta kokonaisuus on kunnossa. Hits Remixed tarjoaakin hyvää ruokaa nostalgiannälkäisille.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi