Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Little Friends: Dogs & Cats

Älä ota kesäkissaa

Vuonna 2005 DS:lle ilmestynyt Nintendogs hurmasi virtuaalisten lemmikkien ystävät suloisilla elukoillaan ja keräsi ylistäviä arvioita ympäri maailman. Rakastetun sarjan on odotettu saapuvan myös Switchille, mutta syystä tai toisesta Nintendo ei ole ottanut toiveita kuuleviin korviinsa. Nyt koirankokoinen tyhjiö on täytetty Imagineerin toimesta: Little Friends: Dogs & Cats seuraa Nintendogsin tassunjälkiä tuoden ihkusöpöt hauveliinit ja kissimirrit hybridikonsolille.

Eläimellistä menoa

Little Friends: Dogs & Catsissa pelaaja valitsee itselleen hoidettavaksi eläinseuralaisen kuuden koirarodun joukosta: toyvillakoira, shiba, chihuahua, ranskanbulldoggi, labradorinnoutaja sekä saksanpaimenkoira. Myöhemmin saataville tulevat lisäksi katit, joita on tarjolla kolmea eri rotua: japanilainen kissa, amerikkalainen lyhytkarva sekä scottish fold.

Eläimet näyttävät rotumääritelmänsä mukaisilta ja kaukaa katsottuna muutenkin ihan mukiinmeneviltä, mutta lähemmällä tarkastelulla huomaa tekeleen kärsivän lukuisista, silmiinpistävistä kauneusvirheistä. Grafiikka vaikuttaa olevan lähestulkoon samaa luokkaa Nintendogsin kanssa, vaikka kyseinen suursuosikki julkaistiin pitkälti yli kymmenen vuotta sitten. Ulkonäkö ei ole aina kaikki kaikessa, mutta videopelien odottaisi näyttävän paremmalta vuonna 2019.

Tarkoituksena on hoitaa kullannuppuaan taidokkaasti ja pitää se tyytyväisenä. Tämä onnistuu täyttämällä elukan neljä perustarvetta: ravinto, liikunta, leikki sekä laatuaika omistajan kanssa. Ohjaus tapahtuu käyttäen Joy-Conien liikkeentunnistusta, mikä tuo paijaamiseen todentuntuisen fiiliksen. Kaikki toiminnot tuntuvat aluksi ihan hassuilta ja nostavat hymyn huulille, mutta pian samojen asioiden toistaminen uudelleen ja uudelleen muuttaa askareet ikävystyttävän tylsiksi. Esimerkiksi rekun kanssa heitettävä lenkki kävellään aina samassa autiossa metsämaisemassa, eikä edes säässä tai vuorokaudenajassa ole mitään vaihtelua. Muutenkin erilaista puuhaa tarjotaan erittäin vähän, joten simulaatio menettää viehätyksensä jo parin tunnin pelaamisen jälkeen.

Mirri catwalkilla

Oman ihanaisen karvapalleronsa voi myös pukea hassunhauskoihin vaatteisiin. Eläintarvikeputiikissa myydään mitä omituisimpia asusteita aina aurinkolaseista lemmikkien selässä ratsastaviin tonttu-ukkoihin saakka. Valitettavasti tämäkään hupailu ei jaksa naurattaa kuin minimaalisen hetken.

50 euron hintalapulla varustettu Little Friends: Dogs & Cats ei pärjää vertailussa edes vuoden 2005 Nintendogsille. Keskinkertaista rumemmalta näyttävä peli on sisällöltään vajavainen, eikä sen seurassa viihdy muutamaa tuntia kauempaa. Söpöt mirrit ja suloiset turret eivät yksinkertaisesti onnistu pelastamaan tätä selvääkin selvempää rahastusyritystä, jota ei voi suositella kenellekään.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi