Animepoliisipartio ihmiskuntaa pelastamassa

Platinum Games on kunnostautunut näyttävien taistelupelien studiona, eikä Astral Chain ole poikkeavuus tästä trendistä. Nier: Automatan pääsuunnittelijan johdolla sekä Hideki Kamiyan valvonnan alla työstetty scifi-mätkintä voi visuaalisen tyylinsä puolesta hukkua massaan, mutta erottuu teoksena innovatiivisten taistelumekaniikkojen ansiosta.

Tuttua ja turvallista

Astral Chainin alkuminuutit lähtevät käyntiin kuin reseptikirjasta saneltuna. Maailmanrakennus alkaa epäonnistuneella tieteellisellä kokeella, jonka jälkeen labran työntekijät alkavat keskustella kahdesta hahmosta, joista yhtä pelaajan on määrä ohjata. Päähenkilönä on poliisin erikoisjoukoissa työskentelevät sisarukset, joista annetaan valita omaksi avatariksi tyttö tai poika. Kohtaus vaihtuu, ja hyvin pian ollaan taistelemassa uhkaavia ulottuvuuksien välisiä kimeeroja vastaan. Nämä hirviöt ovat ihmiskunnalle uhka, joten pelaajan on määrä taistella niitä vastaan. Kaikki ei tietenkään ole siltä miltä näyttää, ja totuus paljastuu vaiheittain luku luvulta.

Valitsen sinut, miekkalegioona!

Platinum Gamesin tuorein nimike tuo taisteluihin uutta lisämaustetta Legion-olentojen avulla. Näitä örkkejä on viittä erilaista laatua, joista jokaisella on omat toimintonsa taisteluissa sekä niiden ulkopuolella tapahtuvissa poliisitutkinnoissa. Legioonat ovat kytkettynä päähenkilöön astraaliketjun avulla, jota liikuttelemalla eri suuntiin voi ohjata ja komentaa oliota tekemään erinäisiä liikkeitä. Liikkeet toimivat osana pelaajan omaa komboa tai niillä voi vaikka vangita viholliset hetkeksi pikaista turpasaunaa varten. Astral Chainin alkumetreillä opetetaan kaikki mahdolliset liikkeet ja tekniikat, ikään kuin antaen kaikki lelut syliin ja käsketään mennä leikkimään.

Kansalaiset, medborgare.

Taisteluiden sivussa päähenkilö yrittää poliisivoimien avulla ratkaista, mistä ihmiskuntaa uhkaavat kimeerat oikein tulevat. Sivussa selvitellään kaikenlaisia ongelmatilanteita, kuten julkisen alueen sotkemista ja julkkisten yli-innokkaiden fanien rauhoittelemista. Nimikkeessä on myös aimo annos etsivätoimintaa, jolloin IRIS-laitteiston avulla etsitään ympäristöstä johtolankoja. Suurin osa juonesta keskittyy nimikkeen erikoisjoukkojen hahmojen ympärille. Riippuen siitä, kuinka paljon sattuu pitämään japanilaisten animaatioiden kaltaisista juonista ja juonenkäänteistä, voi muu hahmokaarti tuntua erittäin mukavalta tai käveleviltä stereotyypeiltä.

Laitteensa veroinen tuotos

Siinä tapauksessa jos uudenlainen hack-and-slash-nimike on ollut haussa, voi Astral Chain täyttää sen tarpeen. Toiminnallisimmista animesarjoista tutun estetiikan sekä kunnon hard rockia ja metallia yhdistävän soundtrackin avulla nimikkeen maailmassa tuntee olonsa supersankariksi. Nintendo Switchille yksinomaan tehty Astral Chain on ennalta arvattavasta juonestaan huolimatta loistava teos, jonka vuoksi voi surutta kyseisen hybridikonsolin ostaa, jos sitä ei satu vielä omistamaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi