Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Armored Core: Verdict Day

Mechojen välinen taistelu kuulostaa aina sisäiseen pikkupoikaan vetoavalta ajanvietteeltä. From Softwaren kehittämän Armored Core V:n eräänlainen jatko-osa Armored Core: Verdict Day sisältää paitsi maksimissaan kymmenen pelaajan verkkotappelumoodin, myös kuudenkymmenen kentän yksinpelin.

Apokalyptista räiskintää

Kärsimätön, mechapeleihin aiemmin tutustumaton kokeilija pääsee vaivattomasti testailemaan miltä isojen robottien ohjaksiin hyppääminen tuntuu apokalyptisessa maailmassa. Yksinkertainen ensimmäinen tehtävä sisältää masentavan synkissä kaupunginraunioissa majailevien vihollisten tuhoamisen viimeiseen robottiin tai alukseen asti. Kontrollit tuntuvat alkuun kohtuullisen nopeasti opittavilta, vaikkakin jokseenkin kankeilta. Ikävästi myös taistelun tiimellyksessä tulee painettua skannaustila päälle, johtuen kontrollien asettelusta.

Yksinpeli näyttää tylsät kyntensä ennen pitkää. Tarinan tulevaisuudessa kolme eri tahoa pyrkii saamaan haltuunsa maailman luonnonvarat, mutta tällä tiedolla ei käytännössä tee pelatessa mitään. Tehtävät ovat kovin samankaltaisia ja ympäristöt varsin mitäänsanomattomia. Räiskintää ja nopeita tilanteita toki riittää, varsinkin mitä pidemmälle tehtävissä pääsee. Samaan aikaan ruudunpäivitys kärsii, vaikka kentät ovat laajuudeltaan pieniä ja grafiikka näyttää lähinnä viime konsolisukupolven viritykseltä. Eihän tällainen junnaus pidemmän päälle toimi. Onko Verdict Dayn taskuissa jotain muuta yllätystä?

Pimp my robot

Mechojen kustomointi on se juttu, mikä on vedonnut aiemminkin pelisarjan faneihin. Kieltämättä mahdollisuuksia robottien muokkaamiseen onkin mittavasti. Jos on aiemmista osista pitänyt, ei varmaankaan pety Verdict Dayn suhteen. Sarjan fanittajat myös tietänevät, kuinka kustomoinnista saa eniten irti. Ensikokeilijalle tämäkin osuus oli melkoista tervanjuontia, sillä oikeiden ominaisuuksien ja mechalle sopivien aseiden etsimiseen menee tuhottomasti aikaa sekä epäonnistuneita yrityksiä. Tämä on varmaan sitä hardcorea.

Viimeistään kymmenen pelaajan verkkopeli on Armored Core: Verdict Dayn olemassaolon oikeutus. Omalla kohdalla peliseuraa ei tuntunut löytyvän – tai jos löytyi, niin pelistä potkaistiin pois ennen kuin ehti edes aloittamaan. Tämä on sinällään toki ymmärrettävää, mutta hiukan harmillista. Tilastot näyttivät erilaisia tiimejä olevan kivasti jo koossa pidemmälle ehtineille. Oman porukan perustaminen on myös mahdollista.

Tuomiopäivä

Armored Core: Verdict Day ei houkuttele oikein millään osa-alueella. Tympeä grafiikka toki vilauttaa niin sanottuun juoneen kuuluvaa ydinsodan jälkeistä karuutta, mutta pienilläkin vivahteilla olisi pelimaailmaan saatu kiinnostavuutta. Äänipuolella räiskinnän ohella kuullaan mukavaa mutta monotonista naisääntä, joka kertoo pelaajalle missä mennään.

On kuitenkin selvää, että pelisarjan ja -tyylin hardcorehenkiset tatin vispaajat saanevat tästäkin sitä jotain – arvostelija ei, yrityksestä huolimatta!

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi