Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

borderlands

Borderlands: The Handsome Collection

Borderlands on täällä taas. Enkä nyt tarkoita sitä Telltale Gamesin episodihöpötystä, vaan alkuperäistä ensimmäisen persoonan räiskintää. Tarkemmin sanottuna Borderlands 2 sekä Pre-Sequel siirtyvät päivitettyinä versioina uudelle sukupolvelle. Kokoelman yhdistävänä tekijänä toimii Handsome Jack ja hänen nousunsa kaikkien aikojen pahikseksi.

Borderlands 2

Sarjalle ominaiseen tapaan Borderlands 2 käynnistyy jopa tuskallisen hitaasti. Ensimmäiset pari tuntia kuluvat nappeja opetellessa samalla kun juostaan paikasta toiseen. Pelaaminen muuttuu kuitenkin vapaammaksi ja mielekkäämmäksi, kun keskuspaikkana toimiva Sanctuaryn kaupunki on saavutettu. Pääjuoni on mielenkiintoinen ja sisältää yllätyksiä sekä koskettaviakin hetkiä. Sivutehtävien tolkuton määrä pitää huolen siitä, että tekeminen ei lopu, vaikka tarina ei kiinnostaisikaan.

Borderlands 2 lunasti kaikki ensimmäisen osan luomat odotukset. Se toi mukanaan muun muassa monipuolisemman hahmonkehityksen, mielenkiintoisemman juonen ja rutkasti enemmän satunnaisesti luotua loottia. Järjetön määrä aseita, varusteita, kykyjä sekä sarjan tavaramerkiksi noussutta huumoria pitävät pelaajat lumoissaan parhaimmillaan useita läpipeluukertoja.

Pre-Sequel

Pre-Sequel sijoittuu juonellisesti ensimmäisen ja toisen osan välimaastoon. Tällä kertaa taistellaan Handsome Jackin rinnalla Hyperionin avaruusasemalla sekä Pandoran kuussa Elpisissä. Samalla nähdään kuinka Handsome Jackista tuli pahis.

Toisen osan hyvät ominaisuudet on säilytetty ja mukaan on lisätty painovoimalla sekä hapella kikkailuja, jotka tuovat erityisesti taisteluun uutta potkua. Painottomassa tilassa hahmot lentelevät holtittomasti räjähdysten voimasta ja varomaton pelaaja voi kesken vihollisvyöryn huomata hapen olevan lopussa. Myös vihulaisilta putoavat esineet saattavat lentää kauas saaden ahneen tavarankeräilijän säntäilemään järjettömästi niiden perässä. Painovoiman vähyys on osa Pre Sequelin viehätystä ja pakottaa miettimään omaa pelityyliä uusiksi.

Pre-Sequelin kenties mielenkiintoisin ominaisuus on mahdollisuus pelata Claptrapilla. Tämä yksi pelimaailman ristiriitaisimmista hahmoista tuo jännittävän lisän Borderlandsin hahmovalikoimaan. Peltipurkki lunastaa paikkansa legendojen joukossa typerillä vitseillään sekä vähintäänkin erikoisilla kyvyillään. Claptrap on kokeilemisen arvoinen ja toimii varsinkin moninpeliporukassa.

The Handsome Collection

Julkaisun aikaan kuului huolestuttavia uutisia Handsome Collectionin tiimoilta. Siirto vanhoilta konsoleilta ei sujunut täysin ongelmitta. Ruudunpäivitys oli epätasaista ja paketti vaikutti keskeneräiseltä. Tekijät reagoivat kuitenkin nopeasti ja suurimmat ongelmat korjattiin välittömästi.

Borderlands 2 pyörii erinomaisesti, mutta Pre-Sequeliin on jäänyt kuvan repeilyä sekä yllättäen esiin pomppivia tekstuureja. Ongelmat korostuvat erityisesti juostessa ja taistelun tiimellyksessä, mutta haitta on lähinnä kosmeettinen. Kehittäjä Gearbox tiedostaa asian ja on luvannut jatkaa korjauksia.

Varsinaisesta remasteroinnista ei voida puhua, mutta molemmat pelit ovat toki sulavampia ja terävämpiä kuin edellisellä sukupolvella. Ulkoasun lisäksi päivityksen on saanut moninpeli, joka mahdollistaa nyt neljän pelaajan räiskinnät samalta sohvalta. Seikkailun jakaminen kavereiden kanssa onkin Borderlandsin parasta antia. Aselaatikoiden etsiminen saa uusia ulottuvuuksia, kun paikalla on kolme muutakin ahnetta keräilijää. Mainitsemisen arvoista on myös mahdollisuus tuoda vanha hahmo vanhalta konsolilta, kunhan laitevalmistaja on pysynyt samana.

Borderlandsin täysin järjetön tallennussysteemi on edelleen mukana. Tilastot ja eteneminen kyllä tallentuvat aina kun pelin lopettaa, mutta seuraavalla kerralla aloituspaikka saattaa olla kaukana siitä mihin jäi. Uudelle alueellekaan siirtyminen ei takaa paikan tallentumista, vaan pahimmillaan joutuu sotimaan pitkän matkaa päästäkseen siihen, missä oikeasti oli menossa. Pelin luonteen huomioon ottaen tämän voi hyväksyä hauskana kokemuspisteiden kartuttamisena, mutta tarinatehtävissä olisi suotavaa, jos sijaintikin tallentuisi.

Rajamailla kukkii huumorin kukka

The Handsome Collection on massiivinen. Kaksi peliä, kaikki julkaistut lisäosat, tusina erilaisia pelattavia hahmoja, satoja tehtäviä sekä miljoonia aseita ja härpäkkeitä. Tekijät tietävät sarjan vahvuudet ja niitä korostetaan jopa liikaa, mutta Borderlandsin kohdalla se on sallittua.

Borderlands: The Handsome Collection on sellainen paketti, jota Xbox Onen pelivalikoima kaipasi. Siinä on jokaiselle jotakin: räiskintää, roolipelaamista, kuulijasta riippuen hyvää tai huonoa huumoria sekä ennen näkemätön uudelleenpeluuarvo. Paketti olisi lähes täydellinen, jos mukaan olisi laitettu myös sarjan ensimmäinen osa. Ykkösosan paluuta odotellessa nappaan vibraattorilla varustetun laserkiväärini ja suuntaan Elpisin lakeuksille pistämään kuuhullut ojennukseen.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi