Club Penguin: Elite Penguin Force

Club Penguin on perheen nuorimpien suosima maailmanlaajuinen verkkoyhteisö, jonka Disney osti muutama vuosi sitten isolla rahalla omistukseensa. Pingviiniklubissa uusia vaatteita ja asuntonsa sisustusta voi ostaa ansaitsemillaan kolikoilla, joita kertyy joko vanhempien Visa-korttia vinguttamalla tai sitten pelaamalla onnistuneesti minipelejä. Club Penguin: Elite Penguin Force on jatkumo verkkoyhteisölle, sillä siitä tuttujen minipelien lisäksi DS:n pingutuotokselle avautuu lisää samanhenkisiä pikapelejä.

Rahaa ansaitsemaan

Missions- eli tehtäväosiossa omaa pingua ohjataan matkan varrelta löytyvien arvoitusten opastamana pelimaailman eri kolkkiin, josta löytyy erilaisia tehtäviä ja mysteerejä pingviinien erikoisjoukoille. Ratkaistavat arvoitukset ovat tyyliltään tuttua kauraa verkkoyhteisöstä ja pienet pähkinät sopivat mainiosti vaikeusasteeltaan nuorille pelaajille. Club Penguinin valuutta eli kolikot kertyvät paitsi tehtäväosion aikana, myös verkkoyhteisöstä tutuista minipeleistä joita ovat esimerkiksi lumilautailu, kärrysurffailu, pilkkimis- ja tanssikilpailu. Valuuttaa voi käyttää uuteen tavaraan joko pelimaailman lukuisissa kaupoissa tai vaihtoehtoisesti ladata ne verkkoon omalle Club Penguin -tilille.

Samojen, ilmaisina netissä pelattavien pelien pelaaminen DS:llä voi vaikuttaa Club Penguin: Elite Penguin Forcen täysihintaisuuden vuoksi melkoiselta rahastukselta, mutta juuri kolikoiden lataaminen langattoman verkkoyhteyden kautta omalle Club Penguin -tilille on simppeli ja palkitseva ominaisuus - sekä yksi ehdottomista pelin vetonauloista. Verkon kautta voi ladata myös uusia tehtäviä, joten Disney on ottanut lastenpelissään verkkopelaamisen mahdollisuudet ilahduttavan laadukkaasti käyttöön. Moninpeliin on myös panostettu: perinteisen, useamman DS:n välillä pelaamisen ohella verkosta ladattuja tehtäviä voi pelata myös yhdellä Club Penguin: Elite Penguin Forcella, jolloin toinen pelaaja ei tarvitse lainkaan omaa peliä käsikonsolinsa sisuksiin.

Yksinkertainen on kaunista

Graafisesti Club Penguin: Elite Penguin Force jatkaa samaa hyväksi havaittua sympaattista linjaa. Mitään ei ole menty muuttamaan alkuperäisestä, joten fanit voivat olla huoletta. Musiikki on menevää taustamusiikkia, lainaten tyyliään hauskasti agenttielokuvista. Stylus ja ristiohjain käyvät mainiosti tehtävien suorittamiseen ja minipelien pelaamiseen, eikä kehittäjiltä ole lipsahtanut turhaa kikkailua mukaan. Yksinkertaisuus ja vaivattomuus on pingviiniseikkailun valttikortti.

Club Penguin: Elite Penguin Forcen täysihintaisuus on näkökulmasta riippuen täysin hyväksyttävää tai sitten jopa hiukan arveluttavaa. Vaikka periaatteessa kuluttaja maksaa muutamista netissä pelattavista ilmaispeleistä, on Club Penguin: Elite Penguin Force kohderyhmälleen tästäkin huolimatta lähes pakkohankinta. Sitäpaitsi peli itsessään on lajissaan laadukas tekele, jonka verkko-ominaisuudet ovat mainio lisäarvo.

Galleria: 

Kommentit

Eli siis...
Tässä on noita tehtäviä ja minipelejä, jotka on kaikki otettu suoraan siitä nettiversiosta, ja niistä voi siirtää kolikoita, joita saisi ihan netissäkin pelatessaan.
Ja silti sai kolme tähteä?

On myös muita tehtäviä, jotka eivät ole nettiversiossa ja lisää uusia minipelejä voi ladata verkon kautta. Pelit ovat kaikesta huolimatta hauskoja, joten laadussa ei ole mitään vikaa. Kolikoiden lataaminen nettiversion tunnukseen on Club Penguinin käyttäjille mukava lisä, mutta täysihintaisuus on arveluttavaa.

Oma lapseni olisi antanut neljä tähteä, mutta rahankäyttö on vielä iästään johtuen abstrakti käsite.

Mutmutmut siltiiih... >.< Tai siis puolia niistä voi silti pelata ilmaisesti.

Eli voiko siinä ostaa vaatteita pingulle ja sisustaa igluja????

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi