Dance Central

Guitar Hero ja Rock Band sarjoista tutun tekijätiimi Harmonixin ensimmäinen Kinectiä tukeva peli on, yllätys yllätys, musiikkipeli. Tällä kertaa ei rämpytetä kitaraa eikä pauketella rumpuja, vaan tanssitaan sydämen kyllyydestä.

Musiikkipelien jalanjäljissä

Dance Centralin idea on simppeli. Pelaaja matkii ruudussa tanssivan hahmon liikkeitä ja onnistuneet tanssikuviot palkitaan pisteillä. Virheittä tanssiminen kerryttää pisteitä, jotka on mahdollista tienata jopa nelinkertaisina. Suoritus arvioidaan tähtiasteikolla yhdestä viiteen ja pisteitä verrataan kaverilistoilla olevien pelaajien kanssa. Hyvillä suorituksilla pelaajan taso nousee ja käytettäväksi aukeaa uusia tanssijoita, vaatteita ja esiintymispaikkoja. Pelimekaniikka on varsin koukuttava, kun pisteet ja tähdet kannustavat jatkuvasti parempiin suorituksiin. Peruskonsepti on täysin sama kuin Guitar Herossa ja Rock Bandissa, vain instrumentti on vaihtunut.

Vaikka Dance Central lainaa paljon muilta musiikkipeleiltä, se tuo samalla markkinoille jotain täysin uutta. Kinectin liikkeentunnistusta hyväksi käyttäen pelaajan koko vartalo on mallinnettu mukaan tanssin syövereihin. Ei riitä että pelaaja tekee ruudulla näkyvän liikkeen vain vähän sinne päin, vaan käsien ja jalkojen liikkeiden pitää osua yksiin. Ero perinteisiin tanssimaton avulla pelattaviin tanssipeleihin on hurja. Dance Centralin pelaaminen on paljon hauskempaa sillä se muistuttaa huomattavasti enemmän oikeaa tanssimista.

Harjoitus tekee mestarin

Vähän Rock Bandin nuottien tapaan tanssiliikkeet rullaavat ruudun reunassa. Hahmon siluetista tai liikkeiden nimistä on kuitenkin vaikea hahmottaa seuraavaa liikettä. Liikkeiden nimet, kuten ”Lightbulb”, ”Predator” tai ”Survivor” tuskin sanovat aloittelevalle tanssijalle yhtään mitään, joten aluksi kannattaakin suunnata katseensa ruudun keskelle ja keskittyä matkimaan tanssijan liikkeitä.

Biisejä on tarjolla yli 30 ja musiikkityylit vaihtelevat hip-hopista danceen. Sattuneesta syystä heviä tai edes kevyempää rockia ei pelistä löydy. Ilahduttavasti kappalevalikoimasta löytyy kuitenkin nykypäivän hittejä kuten Lady Gagan Poker Face ja Cascadan Evacuate the Dance Floor, kuin myös vanhempia klassikoita kuten Bell Biv DeVoen Poison. Uusia kappaleita on luvassa ladattavaksi ja tätä arvostelua kirjoittaessa kauppapaikalta löytyi jo kolme uutta biisiä. Kaikki kappaleet ovat heti kättelyssä pelattavissa, mutta ensimmäisen kerran joutuu pelaamaan helpoimmalla vaikeusasteella. Tämä on onnistunut ratkaisu, sillä monissa biiseissä Medium ja Hard vaikeustasojen liikkeet pohjautuvat edelliseen vaikeustasoon.

Dance Central ei ole helppo peli. Virheetön tanssiminen edellyttää todellista rytmitajua ja kehonhallintaa. Biisit on jaoteltu vaikeuden mukaan ja listan loppupäästä löytyy todella hurjia tanssikuvioita. Totisemmille tanssijoille löytyy myös Work out -tila, joka laskee biisin aikana kulutetut kalorit. Vaikka biisivalikoima on moniin muihin musiikkipeleihin nähden hieman suppea, haastetta pelissä riittää senkin edestä.

Vaikka Dance Central on kuin luotu yhdessä pelaamiseen, pelimuotojen vähyys ja Live-moninpelin puuttuminen ihmetyttävät. Biisejä voi tanssia yksin tai harjoitella Break it down –tilassa, jossa ruudulla näkyvä tanssija opastaa pelaajalle kädestä pitäen eri liikkeiden salat. Harmillisesti vain yksi pelaaja voi tanssia kerrallaan pelimuodosta riippumatta.

Erinomainen tanssipeli

Dance Central kuuluu ehdottomasti Kinect-julkaisupelien kärkikastiin. Ohjaus on toimivaa ja tanssiminen muistuttaa tosielämän vastinetta. Moninpelin rajoituksista huolimatta pelaaminen on hauskaa isomallakin porukalla, eikä pelaajan vaihtuessa peliä tarvitse keskeyttää tai kalibroida uudelleen. Peli uppoaa takuuvarmasti kaikkiin tanssista kiinnostuneisiin. Hiotun ja koukuttavan pelimekaniikan ansiosta myös tanssista vähemmän innostuneet todennäköisesti löytävät itsensä haikailemasta parempien arvosanojen ja isompien pistesaaliiden perään. Dance Central on loistohankinta Kinectin kaveriksi.

Galleria: 

Kommentit

Dance Centralin biisilista:
Audio Push – “Teach Me How To Jerk”
Basement Jaxx – “Rendez-vu”
Beastie Boys – “Body Movin’ (Fatboy Slim Remix)”
Beenie Man – “King Of The Dancehall”
Bell Biv DeVoe – “Poison”
Benny Benassi – “Satisfaction”
Cascada – “Evacuate the Dancefloor”
Christina Milian – “Dip It Low”
Craig Mack – “Flava In Ya Ear (Remix)”
Dirty Vegas – “Days Go By”
Eric B. & Rakim – “Don’t Sweat the Technique”
Fannypack – “Hey Mami”
Jay Sean ft. Lil Wayne – “Down”
Kool & The Gang – “Jungle Boogie”
Kylie Minogue – “Can’t Get You Out of My Head”
Lady Gaga – “Just Dance”
Lady Gaga – “Poker Face”
Lipps Inc – “Funky Town”
M.I.A. – “Galang ’05″
Nelly Furtado – “Maneater”
Nina Sky – “Move Ya Body”
No Doubt – “Hella Good”
Pitbull – “I Know You Want Me (Calle Ocho)”
Quad City DJ’s – “C’mon N’ Ride It (The Train)”
Rihanna – “Pon de Replay”
Salt-N-Pepa – “Push It”
Snoop Dogg/Pharrell – “Drop It Like It’s Hot”
Soulja Boy Tell ‘Em – “Crank That (Soulja Boy)”
Technotronic – “Pump Up the Jam”
The Commodores – “Brick House”
Wreckx-n-Effect – “Rump Shaker”
Young MC – “Bust A Move”

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelin tiedot

Arvostelussa: 
Arvosteltu versio: 

Arvostelukappaleesta kiitokset Microsoftille.

Tähän liittyvää