Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Dead Rising 2: Off the Record

Kolmatta zombiapokalypsia odottaessa Capcom lämmittelee aiempaa keitosta. Dead Rising 2: Off the Record vie pelaajan takaisin emopelin Fortune Cityyn, mutta tällä kertaa päähenkilönä on ensimmäisestä osasta tuttu reportteri Frank West. Wilametten jälkeen maineessa paistatellut West ajautui alamäkeen kuningas alkoholin sekaantuessa kuvioihin. Viimeisten miehuuden rippeiden ylläpitämiseksi mies osallistuu Terror is Reality -ohjelmaan. Mutta kun erään show'n päätteeksi zombit pääsevät taas temmeltämään Fortune Cityn käytävillä, parhaat päivät nähnyt reportteri saa toisen tilaisuuden loistoon.

Vanhan kierrätystä

Ladattavan lisäsisällön sijaan Dead Rising 2: Off the Recordia löytyy kauppojen hyllyltä normaalia hintalappua huokeammalla hinnalla. Ratkaisu on jokseenkin rahastuksenomainen, sillä tapahtumapaikka, juoni ja pelattavuus ovat liki identtiset emopelin kanssa. Juonta seurataan tällä kertaa eri näkökulmasta. Frank West huomaa Fortune Cityn takana pilkistävän salaliiton, jonka paljastamiseen hän ryhtyy uskollisen kameransa kera. Ensimetreiltä lähtien kaikki on jo nähtyä, eivätkä pienet kosmeettiset eroavaisuudet tehtävissä onnistu herättämään mielenkiintoa. Jopa alkuperäisteoksen Zombirex-riippuvuus on siirretty sellaisenaan Frankille.

Synnin kehto ei juuri ole muuttunut sitten vuoden takaisen. Uusi Uranus Zone -huvipuistoalue tarjoaa pelin ainoan uuden leikkikentän, mutta muutoin Fortune Cityn tutuiksi käyneet kaupat ja kasinot ovat tismalleen niillä nurkilla kuin ne edellisellä peluukerralla jättikin. Uusia koottavia aseita ja vihollistyyppejä löytyy kourallinen. Westin kameralla saa ykkösosan tapaan napsittua kokemusta nostattavia valokuvia. Zombien kokonaismäärääkin on ilmeisesti kohotettu, mutta ruudunpäivitykseen ei sen sijaan ole koskettu. Ulkotiloissa valtavien zombilaumojen keskellä meno hyytyy nopeasti diaesitykseksi. Visuaalisesti peli näyttää yhä samalta. Vaikka latausaikoja on hivenen saatu lyhennettyä, niitä tulee silti usein.

Selkeä parannus on uusi hiekkalaatikkotila, joka tallentuu samaan profiiliin mutta eri tallenteeseen kuin juoniosuus. Ratkaisun vuoksi hahmoa pystyy kehittämään nyt joko orjallisesti juonta seuraamalla tai keskittymällä puhtaasti hauskanpitoon. Hiekkalaatikkotila avaa koko Fortune Cityn vapaaksi temmellyskentäksi, jossa pelaaja voi suorittaa erilaisia haasteita ja yhteistyötehtäviä kaverin kera.

Vain uusille pelaajille

Dead Rising 2: Off the Record säilyttää samat tekniset kuin pelilliset murheet kuin edeltäjänsäkin. Paikoin tiukat aikarajat tehtävien välillä, satunnaiset vaikeustasopiikit psykopaattien kanssa ja vessoihin sidotut tallennuspisteet saattavat aiheuttaa ylimääräistä verenpaineen nousua joillekin. Ruudunpäivitysnikottelua lukuun ottamatta vanhahtava ulkoasu ajaa tosin asiansa. Jos Chuck Greenen koettelemukset tuli koettua perinpohjaisesti, ei ”epävirallinen” jatko tarjoa kuin vanhan lämmittelyä. Uusille zombintappajille pienet lisäykset ja hivenen sutjakkaampi mekaniikka on emopeliä parempi vaihtoehto tutustua hullunkuriseen huvitteluun.

Galleria: 

Kommentit

Annan vielä semmoisen pienen lisäinfon lukijoille, että OTR siunaa pelaajille autom. välitallennuksen joka kerta aluetta vaihdettaessa. Jos kuolema korjaa/aikaraja umpeutuu, niin on mahdollista ladata joko vessatallennuksesta (kovasta tallennuksesta) tai ed.main. välitallennuksesta.

Nämä välitallennukset häviävät, jos peli tinaa tai boksista menee virta. Mutta suuren helpotuksen äkkikuolemille ja epätoivotuilla pomotaisteluille ne tuovat silti.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi