Denki Blocks!

Denki Blocks! (huomioi huutomerkki) on toinen GBA:lla pelaamani puzzlepeli sitten Kuru Kuru Kurinin. Tämä hieman erikoinen puzzle ei aiheuta yhtä suurta addiktiivisuutta, kuin Kuru Kuru Kurin, mutta on kuitenkin ihan mukava pläjäys. 

Mukavan värikäs grafiikka ja hilpeät äänet luovat positiivisen tunnelman ja peli vaikuttaa kaikenkaikkiaan todella hyvältä. Mutta aikansa tahkottuasi ja vaikeampiin ratoihin edettyäsi huomaat, mitä DB on pelejään; pelin eteneminen ei tunnu enää ongelman ratkonnalta tai suuremmalta pähkäilyltä. Yrität vain summamutikassa, raivo silmissä päästä radan läpi. Tämä on todellinen tunnelman tappaja.

Pelin idea on vaikea selittää, se pitäisi itse nähdä. Mutta yritän kuitenkin parhaani. DB:ssä on siis kahdentyyppisiä paloja. Toiset ovat vakiopaloja jotka pysyvät aina paikallaan. Toiset taas muuttujapaloja, jotka liikkuvat kaikki samanaikaisesti, kun painat johonkin suuntaan. Jos liikkuva pala osuu vakiopalaan, se jää tietysti vakiopalan viereen, koska vakiopalat eivät liiku. Mutta se, että kyseinen pala jää vakiopalan viereen, ei tarkoita sitä että muut palat pysähtyisivät myös. Näin siis voit siirrellä muuttujapaloja toisistaan erilleen. Ideana on saada kaikki muuttujapalat toisiinsa, oman värisiin paloihinsa kiinni. Paloja on siis eri värisiä, jotka tarttuvat heti oman väriseen palaan kiinni, osuessaan sen kohdalle. Muihin väreihin ne eivät tartu mitenkään kiinni.

Et tajunnut äskeisestä sanaakaan? Ei hätää, pelin julkaisija Rage Software on laittanut sivuillensa demoversion denki blocksista, joka löytyy osoitteesta http://www.rage.com/denkiblocks/.

Pelattavaa DB tarjoaa viiden maailman voimin, joissa jokaisessa on 25 puzzlea + haastajien lempipuzzlet. Kaikkia ei kuitenkaan aina tarvitse mennä läpi, päästäksesi seuraavaan maailmaan. Pelissä on tavallisen "Story" -moodin lisäksi myös "Battle", "Practise" ja "Club" -moodit. Battlessa voit kisailla kaverisi kanssa linkkikaapelin avulla, Practisessa voit harjoitella pelaamista ilman aika-, tai muita rajoitteita ja Clubissa voit vaihtaa Story -moodissa saamiasi boonuspisteitä uusiin puzzleihin.

Vaikka suussa maistuukin lievähkö pettymyksen flavouri, ei DB:tä silti voi pohjanoteeraukseksi haukkua. Aika erikoinen kokemus loppujen lopuksi - ei mitään liian hyvää, mutta ei mitään liian huonoakaan. Liian lyhyt elinkaari kuitenkin potkaisee päähän armotta. Itse suosittelisin ainoastaan puzzlepelien todellisille harrastajille. Muilta kiinnostus lopahtaa anteeksi antamattoman nopeasti.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi