Game & Wario

Wario debytoi Wii U:lla Game & Wario -kokoelmalla. Kattaus sisältää 12 pidempää yksinpeliä, neljä moninpeliä sekä 240 mikropeliä, jotka avautuvat päätehtävistä löytyvillä poleteilla.

Opettavaista ja pelottavaa

Game & Warion yksinpelattavat tekeleet vaihtelevat keskinkertaisesta aina yllättäviin ja mainioihin oivalluksiin. Parhaimmistoon nousee esimerkiksi Design, joka vaatii matemaattista silmää. “Opettavainen peli” kuulostaa usein epäilyttävältä sanaparilta, mutta yksinkertaisella ja koukuttavalla tavalla Wii U:n omistaja löytää itsensä parantamassa tulostaan oikean mittaisten muotojen luomisessa. Ideana on piirtää GamePadin ruudulle prikulleen oikean kokoisia viivoja, muotoja ja kulmia, jotka ohjelmisto mittaa ja arvostelee ankaralla kädellä.

Gamer on toinen napakymppi. Tällä kertaa pelaaja on pikkupojan roolissa, joka yrittää olla paljastumatta pelottavan, kiiluvasilmäisen äidin valvovalta katseelta. Poika ottaa nukkumaan mennessään (ilman lupaa) Game Boy -käsikonsolin, jolla tahkotaan tutuilta vaikuttavia viiden sekunnin mikropelejä. Kahta ruutua käytetään hyväkseen hauskalla ja jännittävällä tavalla. Mikropelien tapahtumat näkyvät luontevasti GamePadin ruudulla, mutta sivusilmällä täytyy tarkkailla televisiosta, milloin äiti sattuu vaanimaan ikkunan takana. Kylmäävät äänitehosteet helpottavat hiukan ennakointia pahisäidin yllätysvisiitille.

Monin -ja mikropelattavaa

Aina viiden pelaajan yhtäaikaisesti pelattavista moninpeleistä hauskimmaksi nousee Pictionarya lainaava Sketch. GamePadin käyttäjä piirtää tabletille kuvan, jonka aihe ei näy televisiota seuraaville osallistujille. Muut yrittävät arvata kuvan aiheen aikarajan puitteissa. Game & Warion todelliset helmet löytyvät kuitenkin yksinpeleistä, sillä moninpelien määrä ei päätä huimaa.

Game & Warion maisemista hankittavat poletit voidaan käyttää Cluck-A-Pop -koneeseen, jonka kautta aukeavat mitä kummallisimmat mikropelit – jos niitä nyt peleiksi voi edes kutsua. Yhteisöpalvelu Miiverseä taas hyödynnetään simppelissä piirrostehtävässä. Yhteisön jäsenet voivat antaa muille piirtäjille aiheita, jotka taiteillaan kosketuskynällä muiden nähtäväksi 30 sekunnin aikana.

Tutun outo tyyli

Paper Marioista tutun Intelligent Systemsin kehittämä Game & Wario on visuaaliselta ilmeeltään taattua Wariota. Teknisellä taituruudella ei pröystäillä, mutta 2D-välianimaatioiden graafinen tyyli on omalla hämmentävällä tavalla puoleensa vetävä. Sama pätee myös taustamusiikkiin ja äänitehosteisiin. Wario-peleihin sävelletyt kappaleet eivät tosin aiemminkaan ole olleet kovin geneeristä huttua.

Vaikka Game & Wario ei ihan täysosumaksi ylläkään, esittelee se nintendomaiseen tapaansa hienosti uuden konsolin ja varsinkin GamePadin hyödyntämisen mahdollisuuksia. Osa peleistä voisi toimia omina ladattavina peleinä yksinäänkin ja ne ovat varmasti myös niitä, joiden pariin kokoelmaa pelatessa tulee palattua kerta toisensa jälkeen.

Game & Wario on hauska pelikokoelma, jonka parissa viihtyvät (englantia osaavat) kaikenikäiset perheenjäsenet.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi