Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ghost Trick: Phantom Detective

Laadukkaan Ace Attorney -sarjan takapiru Shu Takumi näyttää tiimeineen, ettei ole tuhlannut kaikkia ammuksiaan lakimiesten maailmaan. Tällä kertaa pelaajalle tarjoillaan omaperäinen ja hauska murhamysteeri, josta ei japanilaista outoutta puutu.

Murhasta tuli totta

Päähenkilöllä Sisselillä ei mene hyvin. Tarinan alussa kaveri havahtuu kaatopaikalta muistinsa menettäneenä, naama mudassa ja takapuoli pystyssä. Sinänsä tilanne ei olisi normaalia rankempaa krapula-aamua kummempi, mutta asiassa on yksi suuri ongelma: Sissel on kuollut. Kaikkea ei silti ole menetetty, sillä sankarimme saa aamunkoittoon asti aikaa selvittää murhaajansa. Homman juju piilee siinä, että mysteeri on ratkaistava haamuna. Tilanteeseen johtaneet syyt eivät tietenkään ole yksiselitteisiä, ja tapaukseen on sotkeentunut toinen toistaan kummallisempia hiippareita. Jotta Sissel ei pääsisi liian helpolla, hänen on estettävä vielä uusia murhiakin.

Ghost Trick: Phantom Detective on japanilaista seikkailua ja ongelmanratkontaa niin hyvässä kuin pahassakin. Juonta piisaa reilusti yli kymmenen tunnin pelaamisen, ja dialogia vyörytetään luettavaksi lähes kyllästymiseen asti. Tarina pysyy onneksi kasassa, ja kokonaisuutta kuorrutetaan toimivalla huumorilla sekä oudoilla sivuhenkilöillä. Riemastuttavimmista tuttavuuksista on Michael Jacksonilta liikkeensä lainaava tanssiva murhatutkija Cabanela.

Kuolema pukee häntä

Pelimekaniikka ja ongelmanratkonta perustuvat tavaroiden manipulointiin. Sisselin liikkuminen tapahtuu haamumaailmassa esineestä toiseen, kunhan etäisyys ei ole liian suuri. Etenemisreitit ovat tiukasti ennalta määrättyjä, joten sooloiluun ei jätetä varaa. Hallintaan otettujen tavaroiden käyttäminen puolestaan tapahtuu arkimaailmassa, ja se vaatii toisinaan tarkkaa ajoitusta. Sivuhenkilöiden kuolemia estettäessä tilannetta kiristetään aikarajalla. Mikäli pelastustehtävän mokaa, voi Sissel palata tilanteen alkuun. Pulmat ovat hyvin suunniteltuja, ja ne pakottavat ajattelemaan juuri sopivasti.

Ghost Trick: Phantom Detectiven
kuvasuunnittelun kulmakivi on uskomattoman hieno animaatio. Hahmojen ja esineiden liikkeet on mallinnettu hienosti, minkä vuoksi maailma tuntuu elävältä. Muutenkaan kaksiulotteisesta ja värikkäästä grafiikasta ei pahaa sanottavaa löydy. Tapahtumapaikat eroavat toisistaan tuoden sopivaa vaihtelua. Murhatutkimuksia siivittää jatsahtava musiikki, joka vaihtelee tilanteiden mukaan ja kasvaa paikoin hyvinkin dramaattiseksi.

Rikos ja rangaistus

Vaikka japanilaisesta peliteollisuudesta puhutaankin nykyään paljon pahaa, tuotetaan siellä edelleen omaperäisiä ja viihdyttäviä tekeleitä. Ghost Trick: Phantom Detective on toteutukseltaan laadukas ja pitkähkö murhamysteeri. Vaikka uudelleenpeluuarvoa ei juuri ole, sen läpäiseminen on miellyttävä ja aivoja mukavasti stimuloiva kokemus.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi