Ghostbusters: Sanctum of Slime (XBLA)

Konsolien latauspalveluun saapunut Ghostbuster: Sanctum of Slime kuulostaa paperilta hyvältä. Legendaariseen elokuvasarjaan perustuva peli on yläviistosta kuvattu haamuräiskintä, johon voi osallistua maksimissaan neljä pelaajaa yhtaikaa. Alkuvalikoissa kuultava tunnari pitää vielä hetken toiveita yllä, mutta karu totuus paljastuu piakkoin pelin käynnistyttyä.

Kenellepä soitat?

Sarjakuvastripeillä kerrottu juoni esittelee neljä uutta tulokasta haamujengiin. Raskaan päivän päätteeksi alkuperäiskokoonpano kellistää itsensä vaakatasoon, mutta kaupunki ei anna hetken rauhaa. On tulokkaiden aika loistaa valokeilassa. Mysteerisen objektin ympärillä pyörivä juoni vie pelaajat paikasta toiseen hoitelemaan erilaisia haamuja kuriin. Välillä menoa rytmitetään lyhyillä ajo-osuuksilla, joissa myös ammutaan. Vaihtelevista kentistä huolimatta toiminta pysyy identtisenä. Pelaajat astuvat huoneeseen, ovet sulkeutuvat ja vihollisia ilmaantuu tiettyyn pisteeseen saakka. Kun viimeinenkin haamu on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, ovi seuraavaan huoneeseen avautuu.

Pientä vaihtelua monotoniseen leikkiin tuovat eriväriset haamut ja niitä varten päivittyvät aseet. Olkanäppäimistä säädettävä taajuus muuttaa ammusten värin ja käyttäytymisen, jolloin esimerkiksi keltaisella aallolla kaatuvat samanväriset haamut ja niin edespäin. Mitä pidemmälle peli etenee, sitä useammassa väriaallossa vihollisia käy samanaikaisesti kimppuun. Jokaisen kentän lopussa odottaa myös pomovastus, joka imaistaan viimeisillä energioillaan talteen. Kyseinen toimenpide suoritetaan yksinkertaisella reaktiopelillä.

Pelaajan mukana on aina kolme muuta haamujengiläistä. Kavereiden puutteessa tietokone ottaa toverit haltuunsa. Tekoäly pelaa kohtalaisen hyvin, vaikka hahmot ajautuvat varsinkin pomotaisteluissa liian lähelle. Kaatuneet kaverit pystyy onneksi palauttamaan takaisin toimintaan mukaan, ja tietokone hoitaa pelastuksen huomattavasti ihmispelaajaa nopeammin. Peli ei siis lopu, vaikka pelaajan ohjastama hahmo kaatuisikin, vaan vasta kun kaikki neljä taputtavat lattiaa.

Nihkeää limaa

Visuaalisesti Ghostbusters: Sanctum of Slime aiheuttaa lieviä silmävaurioita. Sarjakuvat ovat yllättävän laadukkaasti piirretty, mutta samaa ei voi sanoa pelin aneemisesta annista. Pelkistetyt animaatiot näyttävät tökeröiltä jopa isometrisestä kuvakulmasta katsottuna, ja kenttäsuunnittelu kierrättää kulmikkaita huoneita toistamiseen. Alkuvalikoissa kuultavaa tunnaria lukuun ottamatta musiikki alkaa jankata nopeasti, eivätkä muut äänitehosteet onnistu sen paremmin.

Ghostbusters: Sanctum of Slime ei ole millään haavaa hyvää pelattavaa. Yksinkertainen mekaniikka ja tökerö visuaalinen ilme muodostavat yhdistelmän, jota ei voi hyvällä omatunnolla suositella edes kovimmille Ghostbusters-faneille.

Ghostbusters: Sanctum of Slime on saatavilla Live Arcadesta 800 Microsoft-pisteellä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi