all-star-fruit-racing

Hajuton ja mauton, mutta värikäs

Leikkimieliset kilpa-ajopelit ovat jääneet kauas taakse männävuosistaan, sillä kuninkaan paikkaa pitää edelleen Mario Kart. Pleikkari ykkösen aikaan vaihtoehtoja oli enemmän, ja monen suosikiksi nousi Crash Team Racing, joka on tänäkin päivänä ehkä paras mikroautohupsuttelu. Uusioversiota odotellessa meidän kuolevaisten täytyy tyytyä vastaaviin tekeleisiin. Vastikään ilmestynyt hedelmäinen All-Star Fruit Racing lähestyy aihetta rennolla asenteella, mutta nousukiito tyssähtää nopeasti.

Etelän hetelmät ja vitamiininpuutos

All-Star Fruit Racing keskittyy hassuttelemaan erilaisilla hedelmillä. Jopa latausruutu tietää kertoa niihin liittyviä erilaisia terveysfaktoja, kuten esimerkiksi yksi kiivi sisältää päivän C-vitamiiniannoksen. Faktat ovatkin pelin mielenkiintoisimpia osa-alueita, sillä itse kisailusta puuttuu se kuuluisa jokin.

Kantavaksi teemaksi valittu hedelmäisyys näkyy muun muassa kilpailijoiden varustuksessa, autoissa, supervoimissa ja kentissä. Mikroautoilulle tyypillisesti kentiltä kerätään erikoisiskuja lataavia energiapalloja, jotka tässä tapauksessa ovat kaikenlaisia hedelmiä ja marjoja. Erikoisiskut vaihtelevat noukittujen vitamiinipommien mukaan, sekä niitä voi myös yhdistellä entistä tehokkaammiksi hyökkäyksiksi.

Arsenaalissa voi olla yhtä aikaa vain yksi ase, mutta pyssyä pystyy vaihtamaan nopeasti tiputtamalla jo kerättyjä hedelmiä pois. Lisäksi kaikkien energiapalkkien täyttyessä aktivoituu hahmokohtainen supervoima, joka liittyy – yllätys yllätys – hedelmiin. Esimerkiksi avocadon ruumiillistuma Avocado Roller laukaisee Mario Karteista kopioidun valtavan ihmissyöjä-avocadon, joka haukkaa edellä köröttelevät kanssakilpailijat parempiin suihin.

Tämän tapainen aseiden pyörittely on pelin parasta antia, kunhan vain ensiksi oppii hedelmien eri kombinaatiot. Harmi vain, että supervoimien tuoma lisä on aika laiha lohtu. Ajamisesta puuttuu täysin nopeuden tuntu, eikä voittaminen vaadi kovin suurta panostusta. Nopeutta ralliin on koitettu saada driftaamisesta, jonka päätteeksi auton huippunopeus kasvaa hetkellisesti. Käytännössä peräluisussa saa ajella koko kisan, sillä tavallinen köröttely aiheuttaa lähinnä haukottelua.

Paljon tekemistä, mutta riittääkö se?

Kekseliäisyyden puutteesta tekijätiimiä ei voi ainakaan syyttää, sillä pelattavaa riittää paljon. Erilaisia ratoja on 21, mistä ovat kaikki värikkäitä ja iloisia. Pirteä meininki jatkuu kautta linjan, mikä helpottaa muuten niin tylsää ajelua. Ajelemaan All-Star Fruit Racingissa pääsee uran ja muokattavan mestaruuskilpailun muodossa, sekä lisäksi moninpeli hoituu samalta sohvalta tai internetin välityksellä. Testiseuran löytäminen osoittautui vaikeaksi, sillä palvelimet kumisivat tyhjyyttään. Tietokoneen kanssa rallattelu tuotti hyvin vähän mielihyvää, sillä kisat voi oikeastaan ajaa silmät kiinni. Leikki teki mieli jättää kesken useaan otteeseen.

All-Star Fruit Racingissa olisi voinut olla paljon potentiaalia, mutta sen sijaan kisailu on puuduttavan tylsää. Kenttiin on sentään haettu vaihtuvuutta vuodenaikojen tarjoamilla muutoksilla. Lisäksi musiikkiraidat ovat ihan meneviä ja teemaa tukevia. Ne eivät kuitenkaan yksistään riitä. Harmi, koska konsolimarkkinat kaipaavat kipeästi hyvää mikroautokisailua eikä All-Star Fruit Racing täytä sille asetettuja vaatimuksia. Se on selkeästi suunnattu nuoremmalle yleisölle, johon värikäs ja hullunkurinen meininki saattaa purra – ainakin parin illan ajan. Aikuiset voivat sen sijaan lusikoida oikeaa kiiviä, sillä C-vitamiinin saanti talvea kohden on tärkeää.

Kirjaudu kommentoidaksesi