Halo 3: ODST

Eeppisen avaruusoopperan taustalla hyräilevät munkit. Muinaisten muukalaisten jättämät massiiviset rakennelmat, joiden tarkoitusta ei edes tiedetä. Yhden miehen armeijaa muistuttava Master Chief. Muun muassa näistä asioista Halo-trilogia on tullut tunnetuksi vuosien varrella. Mitä saadaan aikaiseksi, kun suuri osa tavaramerkeistä jätetään pukukoppiin? Jäätävän hyvä peli tietenkin!

Nimestään huolimatta Halo 3: ODST sijoittuu aikajanalla päällekkäin trilogian toisen osan kanssa. Prophet of Regretin avaruusaluksen leijuessa New Mombasan yllä valmistautuvat urheat Orbital Drop Shock Trooperit hyökkäykseen kiertoradalta. Profeetta päättää kuitenkin jänistää kesken pudotuksen, minkä seurauksena kuusihenkinen soturiryhmä leviää kaupungin eri puolille. Samalla pelaajalle vihjataan, että aluksen kimppuun hyökkääminen ei olisi ollutkaan joukkoa johtavan ONI-kapteenin todellinen tehtävä.

Master Chiefin vetäessä lonkkaa avaruusaluksella sankarin viittaa hamuilee ryhmän tulokas, joka kulkee yksinkertaisesti nimellä Rookie. Hän herää kuusi tuntia pudotuksen jälkeen öisestä, raunioituneesta kaupungista. Ensimmäisenä tehtävänä on ottaa yhteys kaupungin juoksevista asioista huolehtivaan tekoälyyn, joka puolestaan antaa vinkkejä muiden ODST-sotilaiden olinpaikoista. Johtolangan löytyessä pimeydessä yksin samoileminen vaihtuu takauman hektiseen toimintaan tiimikaverin saappaissa.

Yötä edeltävät tapahtumat ja Rookien seikkailut lähestyvät pikku hiljaa toisiaan, kunnes aikajanat yhtyvät ja New Mombasan mysteeri alkaa selvitä. Tavallisen juonenkuljetuksen ohella pelaaja voi poimia ympäristöstä audiologeja, jotka valottavat kaupungin tapahtumia toisesta näkökulmasta kuvitetun kuunnelman keinoin. Yksinkertaisemman tarinan kertominen monipuolisemmalla tavalla herättää pelaajan mielenkiinnon edellisten osien vauhdikasta avaruusoopperaa tehokkaammin. Kliseitäkin sisältävän juonen seuraaminen on helpompaa kuin aikaisemmin. Lisäksi Halo-universumin yksityiskohtiin perehtyneille mysteerin ratkeaminen tarjoaa miellyttäviä yllätyksiä.

We are green and very, very mean

Kaksi levyä, kolme peliä

Halo 3: ODST:n kokonaisuus saattaa syystäkin vaikuttaa hieman epäselvältä. Paketti koostuu kahdesta levystä, joista ensimmäinen sisältää uuden ODST-kampanjan ja Firefight-yhteistyötilan. Molemmat tukevat maksimissaan neljän pelaajan moninpeliä.

Ensimmäinen DVD toimii myös avaimena Halo: Reachin moninpelibetaan, joka käynnistyy joskus ensi vuoden alkupuolella oletettavasti. Levyn sisällön uskaltaa asentaa kiintolevylle.

ODST:n toinen kiekko kattaa koko Halo 3:n moninpelin kaikkia ominaisuuksia ja karttoja myöten. Uusien valikoiden lisäksi mukaan kuuluu kolme tuoretta moninpelikarttaa. Peli tunnistetaan Halo 3:ksi Xbox Livessä, joten saavutuksia ei tarvitse tienata uudelleen. Levyn asentamista ei suositella.

Master Chiefin raskaan haarniskan hylkääminen tarjoaa tervetullutta vaihtelua myös pelimekaniikkaan. ODST:t ovat UNSC:n eliittiä, mutta he eivät siltikään yllä legendaaristen Spartan-supersotilaiden tasolle. Käytännössä hahmon kykyjä on muutettu ennemmin pelisuunnittelun ja hauskuuden takaamiseksi kuin fiktiivisen uskottavuuden tavoittelemiseksi, missä Bungie onkin onnistunut erinomaisesti.

ODST-soturin heikkoudet tulevat erityisesti esille yksin pimeässä, näennäisesti avoimessa kaupungissa samoillessa. Rajoittuneiden kykyjen ja resurssien puitteissa hunter-pariskunnan tai brute-ryhmän haastaminen saattaa olla kohtalokasta, joten pelaajan kannattaa miettiä taistelun sivuuttamista kokonaan – ympäristöt nimittäin tarjoavat siihen mahdollisuuksia. Puntteja tasataan tehostetulla yönäkötilalla, jonka avulla tarkka-ampujat tai muut tärkeät kohteet voi napsia pois pelistä nopeasti. Visiirijärjestelmän kartan ja superintendentin neuvojen avulla voi lisäksi löytää oikoreittejä sekä asekätköjä.

Varsinkin kovimmalla vaikeusasteella taisteluista tulee hikisiä koitoksia, sillä nelisen laukausta bruten muukalaiskivääristä riittää pelaajan kukistamiseksi. ODST-roolia korostetaan audiovisuaalisilla tehosteilla: vahingoittunut soturi ähkii ja puhkii, kun ruutu sumenee kivusta. Ehkä eniten tulitaisteluiden luonteeseen vaikuttaa kuitenkin uudistettu tekoäly. Tutut viholliset käyttäytyvät aikaisempaa monipuolisemmin ja aggressiivisemmin, mikä tekee tilanteista arvaamattomia. Muun muassa kilvelliset jackalit tuntuvat aistivan pelaajan ahdingon rynnätessään hämmentävällä vauhdilla kohti pelihahmon asemia.

Vihollisia ei suinkaan lymyile kaupungin jokaisen nurkan takana, joten kuutamokävely saattaa tuntua turhalta täytetallustelulta, jos tunnelmaan ei pääse kiinni. Lisäksi huolimaton pelaaja voi kävellä ikävästi harhaan, mikäli luottaa pelkkään kompassiin eikä muista tarkkailla karttaa. Pelialueen avautuessa ongelma kuitenkin lievenee.

Oh, I know what the aliens like

Pääasiassa valoisaan aikaan sijoittuvissa takaumaosioissa visiirille saati hienovaraiselle lähestymiselle ei ole pahemmin tarvetta. Ytimekkäisiin paloihin jaotellut lineaariset toimintaosuudet tarjoavat tuttua Halo-räimettä huippuunsa hiottuna ja ODST-muottiin valettuna. Pelaajat pääsevät kaahailemaan warthogilla, leikkimään tarkka-ampujaa ja murskaamaan vihollisjoukkoja tankilla. Mukaan mahtuu luonnollisesti myös yksi käytäväluuhaus, joka ei onneksi vajoa menneisyyden flood-tasojen kaltaiseksi sekamelskaksi. Yksinäisen yöelämän vastapainoksi ympärillä pyörii jatkuvasti tovereita, jotka kommentoivat tapahtumia ansiokkaasti. Kaikki tapahtuu niin tiivistetysti, ettei mihinkään tyylilajiin ehdi tylsistyä.

ODST:n kampanjatehtävissä ei nähdä Halo 3:n kaltaisia megaeeppisiä kahden scarabin kohtaamisia, mutta pienempiä vihollisia piisaa yllättävissä määrin. Useissa kohtauksissa pelaajan täytyy vain puolustaa asemiaan kvantitatiivisesti ylivoimaista covenant-vyöryä vastaan. Vihollisten määrää korostavat entisestään tiiviit kaupunkiympäristöt, jotka toimittavat taistelunäyttämön virkaa moitteettomasti, eikä mystisiä forerunner-rakennelmia jää kaipaamaan.

Toiminnan sujuvuuden takaa onnistunut asevalikoima. Muutoksia on voitu tehdä hyvällä omallatunnolla uuden kilpailullisen moninpelin puuttuessa. ODST:t eivät kykene paukuttelemaan kahdella pyssyllä samaan aikaan, mutta vastapainoksi yksittäisten tuliluikkujen tehokkuutta on nostettu. Huomasin hyödyntäväni kampanjan aikana entistä useammin esimerkiksi plasmakivääriä, joka on omiaan suojakenttien ylikuormittamiseen.

Peliä varten suunnitellut äänenvaimennetut tykit, M7-konepistooli ja M6C-pistooli, ovat arsenaalin kohokohtia. Kyseiset aseet korvaavat yhdessä toistaiseksi kuopatun Battle Riflen. Molemmat muistuttavat Halo: Combat Evolvedin ikonisia tappovälineitä. Pistoolilla pääosumien napsiminen tuntuu jälleen taivaallisen palkitsevalta, mutta suojalla varustettuja vihollisia vastaan sillä ei tee käytännössä mitään. Äänenvaimennetulla M7:llä puolestaan pidetään vastustajat kurissa hillityillä sarjoilla.

Bam, said the lady

Erityiselle koetukselle aseistus joutuu uudessa Firefight-yhteistyötilassa. Pelimuotoa voisi rumasti kuvailla Halon vastineeksi Gears of War 2:n Hordelle, mutta moinen ei tee sille oikeutta. Maksimissaan neljä pelaajaa pääsee osallistumaan tappokarkeloihin, joissa puolustaudutaan jatkuvilta covenant-aalloilta yksissä tuumin. Oman vivahteensa soppaan lisäävät satunnaiset viholliskoostumukset ja pelitapahtumia muokkaavat kallot – viholliset osaavatkin heti alusta lähtien väistää kranaatteja tavallista tehokkaammin.

Taistelukenttinä toimivat jo kampanjassa mainioksi todetut ympäristöt. Peliin käytettyjen rajallisten resurssien puitteissa tämä on ymmärrettävää, mutta olisin mieluusti vauhdittanut muukalaiset suurelle matkalleen joissakin aikaisemmista osista tutuissa maisemissa. Kenttävalinnalla on silti merkittävä vaikutus pelitapahtumien luonteeseen ja haluttuun taktiikkaan: Lost Platoonissa päästään huristelemaan warthogilla, kun taas Windwardissa pelaajat starttaavat tarkkuuskiväärit kädessä. Harmillisesti tavallisesta moninpelistä tutut kattavat muokkausvaihtoehdot loistavat poissaolollaan.

Toisin kuin esimerkiksi Hordessa, Firefightin useimmat ympäristöt ja agressiivinen tekoäly eivät anna pelaajien vetäytyä kartan pimeimpään kulmaukseen. Viimeistään joka viides aalto brute-päällikköineen hajottaa puolustuslinjat täydelliseen kaaokseen, jota voi sitten naureskellen muistella taistelun tauottua. Firefight on tehty eeppisiä koitoksia varten. Vaikeustason valinnan kanssa pitää olla silti tarkkana, sillä koitoksista voi muodostua melkoisia maratonsessioita – matseilla ei nimittäin ole käytännössä lainkaan ylärajaa, mikäli joukkueen elämiä ei kuluteta loppuun.

Firefightia ei tule sekoittaa ODST:n toisella levyllä toimitettavaan Halo 3 -moninpelikokoelmaan, joka tarjoaa siis kaksi vuotta vanhan paketin 24 kartalla ryyditettynä. Kolmeen uuteen kenttään en päässyt vielä ottamaan taistelutuntumaa, mutta verkkopelin perusmallit on ehditty todeta noin kahden tuhannen matsin aikana toimiviksi. ODST:n julkaisu poistaa toivottavasti ainakin joitakin karttarajoituksia seuranhakujärjestelmästä.

Firefly... fight?

ODST pohjautuu tuunattuun Halo 3 -pelimoottoriin, mikä näkyy teoksen visuaalisessa ilmeessä. Valmiit kehitystyökalut ja tiimin kokemus ovat auttaneet repimään vanhasta teknologiasta ihmeitä irti, sillä vihollismäärät ja öisen kaupungin tunnelmalliset ympäristöt onnistuvat ihastuttamaan. Lisäksi Marty O’Donnellin tiimin kasaama uskomattoman laadukas ääniraita ja scifi-tähdistä (Nathan Fillion ja kumppanit) koostuva näyttelijäkaarti auttavat antamaan paljon anteeksi. Paikoin peli näyttää kuitenkin auttamattoman vanhentuneelta ja sahalaitaiselta, eikä Bungie ole vieläkään siirtynyt käyttämään liikekaappausta animoinnissa.

Teknologian puutteet näkyvät myös kampanjan ja Firefightin ominaisuuksien rajoittuneisuudessa. Kummallekaan pelitilalle ei tarjota seuranhakujärjestelmää, joten taistelutoverit on poimittava Xbox Liven kaverilistalta, eikä sessioihin voi liittyä kesken kaiken.

Halo 3: ODST on siis monella tapaa ennennäkemätön tuotos Bungielta – niin hyvässä kuin pahassakin mielessä. Kehittäjät ovat keskittyneet hiotun kampanjakokemuksen luomiseen, eikä trilogiasta tuttua kultaista kaavaa rikota. Osittain se on jopa paluu juurille, joten jokainen Halo-fani tietää ensimmäisistä taisteluista lähtien nauttivansa seikkailustaan New Mombasassa. Vihaajien silmissä tutut viholliset, ajoneuvot ja pelimekaniikan periaatteet riittänevät syyksi jättää peli kauppaan.

Satunnaispelaajan kannalta merkittävin kysymysmerkki nousee sisällön määrästä: kampanjan voi hutaista läpi alle viidessä tunnissa normal-tasolla ja jopa heroicillakin. Jos ilmiselvä uudelleenpeluuarvo, toinen levy ja Firefightin tarjoamat elämykset jäävät hyödyntämättä, voi pettymys hiipiä sotisopaan. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen. Master Chiefin hylkääminen teki sarjalle vain hyvää, enkä malta odottaa kehityksen huipentumista Reachin taistelussa ensi vuonna. Laajennus tai ei, Halo 3: ODST täyttää tonttinsa erinomaisesti.

Galleria: 

Kommentit

halorgasm!

Kunpa pääsis jo pelaa. Oireet alkaa jo näkyä väkivaltaisena käytöksenä, ovien paiskomisena, päänsärkynä ja käsien huitomisena. BTW Arvostelu oli erinomainen.

Paavi saisi kirjoittaa Suomelle uuden kansalliseepoksen, nyt laulumaiden sijasta Halon maisemiin istutettuna :D

Onneks oon saikulla niin tiedän miten tervehdytän itseni ensi viikolla :)

Täydellinen arvostelu. Miten sitä itse pinnata koulusta että pääsis ODST kimppuun tiistaina.

Hyvä kuulla että Bungien ei oo tarvinnu välittää moninpelistä tällä kertaa ja on voinut tehdä toimivan balanssin aseisiin yksinpelissä. Ja juuri tuo että mentiin hieman Halo 1:sen suuntaan on minusta jo roima parannus, kun en oikein ollut 2 & 3 suurin fani. :)

Noniin, leiskahtihan se viisi tähteä! Mainio arvostelu muutenkin, loistavasti onnistui Paavi olemaan spoilaamatta.

Odotus kyllä nousee dramaattisesti, jopa ei-Halo-fanit ovat hypeissään tästä pelistä.

niin ja ei pidä unohtaa että peli tarjoaa myös kutsun halo reach:in betaan :D

Paavilta viisi tähteä, kyllä!

Kertakaikkisen upea peli tulossa. Sen tiedän jo siitä, että mukana tulevat kaikki julkaistut kartat + kolme uutta moninpeliin. Mutta kun niiden lisäksi vielä uusi kampanja ja Firefight + beta-avain Reachiin...

Aivan käsittämätöntä, jos petyn! :D

Co-op kampanja ainakin. 50 Hz tuesta en tiedä

Todella hyvä arvostelu, en malta odottaa että pääsen pelaamaan tätä, varmasti mahtava peli! :) Eeppinen campaign + Firefight ja vielä kolme uutta mappia moninpeliin, that's gonna be awesome!

Halo 3 ei tuoe 50 hertsiä, joten tuskin tämäkään tukee.

co-op kampanja <3.

Perhana ku pitää itse odottaa jouluun kun on rahatilanne hieman heikko peleihin :(

Halo 3 menty läpi... helpolla. Yhtään skullia en kerännyt. Mutta helvetti soikoon, että oli hyvä peli. Tätä odotetaan! Paaville jälleen kiitos hyvästä arvostelusta, aavistuksen verran kyllä on tekstissä vedetty kotiinpäin, mutta se nyt ei varsinaisesti ole ihme :).

Yhdyn täysin arvosteluun

Joop, tuli juuri vedettyä co-oppina heroicilla läpi campaign, ois kyllä voinut legendarylla pelata kun sen verran helppo oli. 5½h meni, mutta en kyllä löytänyt kuin 12/30 äänilogia kaupungista. Kampanja oli ehkäpä parhain tähän mennessä halopeleissä, kertaistumalta tuli pelattua läpi ihan innoissaan. Olen samaa mieltä arvostelijan kanssa pelistä, vaikka arvostelussa vähän paistaakin läpi halofanius :D

Siitä voisin kyllä kitistä, että voisi vähän sanavalintoja harkita arvosteluissa, etenkin kun kohdeyleisönä on pelaajat (eli hyvin nuoriakin joukossa): "Useissa kohtauksissa pelaajan täytyy vain puolustaa asemiaan kvantitatiivisesti ylivoimaista covenant-vyöryä vastaan." Kuinkakohan moni tietää sanan kvantitatiivisen tarkoituksen ;) Onneksi ODST-sotilaat loistavat kvalitatiivisesti.

Tuo kvantitatiivinen oli tällaiselle fyysikko-opiskelijalle pieni vitsi, kun sitä kuulee monien viljelevän ihan arkisessakin kielessä. Ja halusin tietenkin välttää puhumasta määrästä peräkkäisissä virkkeissä =P

Varmasti hieno peli, kunhan pääsisi edes ensimmäisestä videosta eteenpäin :D Peli hallussa muttei voi pelata.

Oli kyllä hieno kokemus tämä peli. Ja lyhyys oli minusta plussaa kun ei näin nykyään hirveesti oo aikaa pelailla. Moni peli jäänyt siten pelaamatta loppuunkin. Tämä tuli sit ahmittua melkein kerta istumalta. Ääninauhoja sain varmaan 15 kerättyä kasaan, joten niitä täytyy lisää etsiä.

Muutenkin kokonaisuutena varmaan paras Halo. Ja mikä hienoita niitä hemmetin zombieta ei ollut ollenkaan. Ne kun on pilannut tähän mennessä kaikki Halot hetkellisesti...siis hetkellisesti. Kyllä silti sanon itseni pieneksi sarjan faniksi. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä Halo universumista vielä saadaan aikaan.

Miten niin lyhyt, kahdeksan tuntia kellossa ja kaksi tehtävää kesken! :)

Itse läpäisin Heroicilla 6 tunnissa tämän. Sopivan pitkä minun makuun. Upea peli! Upea arvostelu!

Peliä on hauska pelata, ja ei tullut mitenkään ikävä Master Chiefiä. Todella hyvä peli vaikka en Halo fani olekkaan.

Ainoat asiat mitkä hiersivät hieman olivat: Liian lyhyt, ammuksia annetaan niin helkkarin vähän jos pidät jostain tietyistä aseista (esim. uudesta SMG aseesta loppuu ammukset todella nopeasti vaikka yrittäisit säästellä), Rookie ei sano sanaakaan (olo on aina kuin aseella joka leijuu kun pelihahmo ei sano mitään ja se rikkoo immersiota, koska hahmo ei välitä tarpeeksi reagoidakseen mihinkään) ja olisin halunnut ehkä valita käytänkö kalloja Firefightissa vai en.

Peli on muuten todella hauska. Antaisin helposti 4 tähteä, ehkä viisi.

itelle tämä peli lähti vasta tänään tulemaan gigantin verkkokaupasta, mutta arvostelu oli loistava ja nosti odotuksen huippuun. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Deejii, sangen syvällinen analyysi.

Itse en ole vielä ehtinyt kunnolla pelaamaan. Puolisen tuntia ehdin tuossa kaverin kanssa co-oppia pelaamaan ja oli täysin mahdotonta. 32 " putkitöllöstä ei saa kuin silmät kipeäksi kuin mitään ei erota ja kaikki teksti on aivan liian pienellä kirjotettu.
Tarviis sen HD-telkkarin näköjään, mutta enköhän yksinpelinä pysty tuota läpi pelaamaan vaikka en varmaankaan sillonkaa noita tekstejä pysty lukemaan.

Innostuin kyllä todella kuin heti ekassa videossa tunnistin Nathan Fillionin sekä Adam Baldwinin äänet. Hyvältä peliltä tuo vaikuttaa, petyin kyllä että en omalla telkulla pysty kaverin kanssa sitä pelaamaan.

Miksi pitäisi poistaa jos kaveri on tuota mieltä pelistä? Itsekin olen pettynyt, koska kaikssa peliä koskevissa videoissa tekijät hehkuttivat kuinka "lisäosasta" paisuikin täysiverinen peli. Itse ainakin sain aivan eri kuvan pelistä ennakkoon.

Ahaa? Siis sen takia pitäisi poistaa.. koska sanoin vilpittömän mielipiteeni, kun olin pelannut pelin läpi ja lukenut lampaan arvostelun? Ei voi ymmärtää miksi jotain pitää kehua vain sen takia, koska se on HALO. Pettymys oli ainakin itselle suuri, mutta hyvä et jotkut saavat lohtua näin selvästä rahastuksesta ja mitättömästä teoksesta.
Niin joo ja anteeksi vain et unohdin halotatuoinnit ja master chieffin asslightit kauppaan.

Totta, ei pitäs poistaa ketään sen takia että sanovat mielipiteensä ja purkavat hieman pettymystään. Toki voisi ehkä hieman nätimmin sanoa ja perustella, mutta semmosta se joskus on kun turhauttaa kun on maksanut pelistä hinnan.

Deejiillä on paskat mielipiteet ja niiden ilmaisu vielä paskempaa. Tämä nyt vain on vilpitön mielipiteeni.

Kenenkään aidossa mielipiteessä ei ole mitään vikaa, mutta ne voi ilmaista paremmin. Palautetta on myös turha antaa, ellei sitä osaa tehdä rakentavasti. Tälllaiset "Paska arvostelu" tai "hyvä arvostelu" jutut ovat vähän turhanpäiväisiä, vaikka ne ehkä pahastuttavat tai parantavat mieltä.

Joo nyt on muutaman kerran läpipelattu ja jäi vähän vaisu fiilis. 5 tähteä on ehkä vähän yliammuttu. Kampanja oli täysin tuttua haloa ja tehtävien rytmitys oli sitä samaa niinkuin aina. Olis vaan julkaissu tämän lisäosana marketplacen kautta ilman halo3 moninpeliä. Firefight ihan ok mutta ei kovin omaperäinen :) tuntuu että kaikki on jo nähty ennenkin mitä ODST tarjosi minulle...

No tuo kommentti pitäisi moderoida vaikka sen takia, että se oli ilmiselvä trolli. That's it.
Kyllä niitä mielipiteitä saa ilmaista, mutta ei trollaamalla. Itse en edes usko, että deejii-henkilö edes koko peliä omistaa.

Ei kenenkään mielipiteitä pitäisi poistaa, höpönlöpön. Deejiin kommentistahan paistaa varsin hienosti se pettymys, minkä Halo voi aiheuttaa. En minä itsekään tälle viittä tähteä antaisi. Ja tällä kertaa kyseessä on ensimmäinen Halo jota pelaan mielummin yksin kuin kavereiden kanssa (kampanjaa siis). Yö-osiot on porukalla suoraan sanottuna ihan hirveää kuraa, jotka olisi kokonaisuudesta voinut jättää kokonaan pois ja myydä vaikka fläshbäkit erillisinä pieninä lisäosina liven kautta (kun siellä nyt näköjään nykyään myydään kaikkea ihan missä muodossa sattuu, esim Fable 2 episodeina, Red Alert-lisäosa yms). Koko hiiviskely-elementti ei toiminut yhtään ja en ymmärräkään miksi sitä oli yritetty peliin tuputtaa väkisellä, sillä Halo on aina tehnyt parhaiten suhteellisen suoraviivaisen toimintamäiskeen, jota ODST:n fläshbäkit tarjosivat kyllä varsin hienosti. Lisäksi Halo on myös aina toiminut parhaiten kirkkaissa luontomaisemissa, joten siksi tämä paljon puhuttu "uusi suunta" oli aikamoisen turhaa. Toki sitten ODST:ia olisi voitu arvostella vanhan toistona. Kinkkinen juttu. Joka tapauksessa minusta fläshbäkit olivat enimmäkseen mainiota halo-räimettä, kun taas kaupunki-juttu oli turhaa. Ja ei se soltulla pelaaminen ainakaan minulle tuonut pelaamiseen periaatteessa mitään uutta. Toistaiseksi Heroicilla tullut tahkottua läpi.

Pelasin pelin kertaalleen läpi kaverin kanssa. Ääninauhoja löysin 14, eli new mombasaa pitää vielä tutkia. Kampanjaan olin tyytyväinen ja tuo elämäsysteemi on käytännössä samanlainen, kuin halo ykkösessä. Jotenkin tuo new mombasa ei iskenyt samalla lailla, kuin takaumat (flashbackit). Erittäin posittiivinen kuva jäi kuitenkin pelistä.
Suurin pettymys oli firefightin kohdalla. Olin jotenkin ajatellut, että siinä voi neljä kaveria pelata samalla konsolilla. Valitettavasti kaksi pelaajaa oli maksimi, joten se siitä. Lisäksi harmittaa hieman, kun olen ostanut aikaisemmat karttapaketit. Peli olisi saanut olla ladattava lisäosa ja kartat erikseen (nykyisen systeemin rinnalle). Kampanja olisi saanut olla hieman pidempi. Tosin pituus on samaa luokkaa Halo 3:n kanssa, joten en odottanutkaan kovin pitkää. Uudelleenpeluu arvoa löytyy kuitenkin pelistä ja saavutuksia tuntui olevan mukavasti. 4½/5

Kyllä oli tämän paketin kampanja (ajoneuvokohtauksia lukuunottamatta) keskinkertaista putkijuoksuräiskintää huomattavasti surkeampi esitys. Halojen vahvuus on minun mielestä ulkotiloissa, joista löytyy kaikenlaista ajettavaa ja lennettävää värkkiä. Sisätilahommissa taas Halot on silkkaa paskaa, pelihahmo ei osaa kuin liikkua yhdellä nopeudella, hyppiä ja mennä kyykkyyn, niin tuloksena on sitä keskinkertaista, täysin yllätyksetöntä putkijuoksuräiskintää munattomilla hernepyssyillä. Viikonlopun aikana pelattiin tämä ja Gears of War 2 läpi, ja täytyy sanoa että kyllä oli Gears of War 2 huomattavan paljon viihdyttävämpi paketti.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi