Pikuniku nostokuva

Ilmaista rahaa kaikille

Miten olisi paketti jotain varsin erilaista? Värikkäämpää ja hyvällä tapaa pöhkömpää?

Tätä ja paljon muuta tarjoillaan Sectordubin Pikuniku-uutukaisella.

Erikoinen piknikki

Pikuniku on erikoinen ja pienimuotoinen seikkailu, jonka värikäs ja yksinkertainen ulkoasu ajaa varmasti osan pelaajista kauas pois. Paikalle jääneet pääsevät nauttimaan kevyestä seikkailusta oleellisella aiheella varustettuna.

Tarina pyörii laveasti kuvattuna luonnonvarojen riistämisen sekä siitä saatavan "ilmaisen" rahan ympärillä. Silinteripäinen Mr. Sunshine jakaa kylän hyväuskoisille asukkaille tolkuttoman määrän pätäkkää, minkä vastapainona hän kerää kylän maissivarantoja omaan haltuunsa. Hyvä diili, eikö totta? Ilmaista rahaa!

Pelaajan ohjastettavaksi annetaan punainen Piku-niminen olento, joka herää tarinan alussa luolasta. Tästä alkaa vekkuli kokonaisuus, joka on genreltään pienillä aivopähkinöillä varustettu tasoloikkaseikkailu. Mausteena sopassa on hitunen huumoria, muutamat minipelit sekä erikoisuutta.

Simppeli on yksinkertaista

Ohjaaminen on varsin simppeliä. Piku hyppää ja potkii omista painikkeistaan, kun toiset kaksi namiskaa on omistettu hahmojen kanssa puhumiseen sekä ovien avaamiseen. Yksinkertaista ja toimivaa kuin mikä.

Ainoana harmina Pikun ohjaamisessa on hienoinen epätarkkuus. Punainen otuksemme hyppää pienellä viiveellä eivätkä potkut aina osu haluttuun kohteeseensa. Liikkuminen onkin paikoittain hieman kömpelöä. Näin lyhykäisessä kokonaisuudessa asiaan ei suoranaisesti ehdi kypsyä, mutta tämän takia etenkin yhdessä pomotaistossa sai aikaa kulumaan enemmän kuin olisi halunnut.

Tuotoksen ulkoasu on minimalistinen, mutta se toimii yllättävän hyvin. Hahmot aina kyläläisistä taustalla pyöriviin lintuihin sopivat kokonaisuuteen sekä hyvällä tapaa pöhköön kertomukseen mainiosti. Myös kyläläisten ongelmat ja niiden vaatimat ratkaisut huvittavat eksentrisillä ratkaisuillaan. Kyseessä on toimiva paketti höpsöyttä. Taustalla soivat musiikit kietovat vekkulin tunnelman hyvin yhteen.

Pikuniku tarjoaa myös kaksinpelin, mutta siltä ei parane odottaa mahdottoman suuria. Moodissa kaksi pelaajaa pääsee ratkomaan erilaisia pulmia: haasteet vaihtelevat helposta suhteellisen lyhyeen.

Hyvä, mutta ei jälkipolville kehuttavan huomattava

Kuten on jo pariin kertaan mainittu, on kyseessä lyhykäinen kokemus. Lopputekstit rullaavat näytöllä noin neljän tunnin jälkeen, mutta onneksi puuha ei tähän lopu. Loppunäytöksen jälkeen Pikun maailmaa voi tutkia lisää oman kiinnostuksensa mukaan. Jotain on aivan varmasti vielä näkemättä ja kokematta.

Kokemuksena Pikuniku on mukava, vaikka ei suorastaan huomattava. Se ei jätä suurta jälkeä itsestään, mutta sen pelaa mieluusti läpi. Tarina, huumori ja ulkoasu viihdyttävät aikansa, aina viimeiseen hetkeen asti.

Kirjaudu kommentoidaksesi